טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: נפתח חלון הדים סאם של שרון כהן

אחרי שירד לעם עם שיפודי וגלידה אירופה, ממשיך השף של שילה להשתלט על סצנת אוכל הרחוב ופותח את חלון הדים סאם של פלונטין האוס, שמנגיש דמפלינגס עבודת יד במחירים שלא מעיקים על הכיס

תגובות

אחרי שחיזק את מעמדו בקרב הפרולטריון עם גלידה ושיפודי אירופה, שפתח באופן רשמי לפני כמה ימים לאחר תקופת הרצה ממושכת, ממשיך השף שרון כהן במסלול העממיות הקולינרית ופותח את חלון הכיסונים הקטן בפלורנטין האוס. הדלפק הקטן שמוקדש כולו למיני כיסונים הגיע כעסקת חבילה עם המקום, במטרה לספק אופציה מהירה וזולה לטייק אווי וגם לחסוך את ההמתנה המייבשת בלחות התל אביבית למי שלא הזמין מקום ורוצה רק לנשנש. אמש, שלושה חודשים מיום הפתיחה, החל החלון לפעול באופן שוטף. העסק פועל כך: מגיעים לחלון ומהנהנים לעבר הדלפקאי בחיבה, עוברים על התפריט הכולל חלק ממנות המקום בגרסת טייק אווי ובהנחה של 10% על מחיר תפריט הישיבה, בוחרים את המנה וממתינים כמה דקות בזמן שהכיסונים שמכינים במקום בעבודת יד מבלים בסיר האידוי, ויאללה לעבודה עם מקלות האכילה.» דוכן המאפים הגאורגיים המופלא» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב» מסאלה דוסה עשתה עליה לישראל» הפינות הטעימות של ירושלים» הסצנה הקולינרית המפתיעה במתחם הבורסה

לא יקרים, אבל לא מרפדים את כל חלל הבטן. דמפלינג שימפס ועוף (צילום: יעל רייף)המקום שפתוח כל יום מ-18:00, מציע 11 מנות, רובן מוקדשות לדמפלינגס (32-40 שקלים) מכמה משפחות בצק וטכניקות הכנה מוכרות יותר ופחות. אם גיוזה ובאו באו כבר אל פיכם וכבר לא מעוררים התרגשות, כדאי ללכת על מנת הגיוזה קנלוני טופו (32 שקלים), המורכבת מבצק דק בצורת גליל המדמה קנלוני, הממולא בטופו משי מפורר, פטריות צרובות, קייל וגם סאקה, ולפני ההגשה נצרב על משטח לוהט שמעניק לו מעטפת פריכה וחרוכה מעט, שמוסיפה המון טעם ומרקם. כל אחד מהכיסונים מגיע עם רוטב חרפרף מתקתק שמרים משמעותית את המנה, גם אם מדובר בכיסון עדין טעמים דוגמת הדמפלינג שרימפס ועוף (34 שקלים), שמחייב טבילה עקבית. בנוסף לאגף הכיסונים יש גם מיקס פטריות (36 שקלים וקלמארי או טופו מוקפצים עם ירוקים, שום וצ'ילי (50/57 שקלים) וגם שלושה סוגי סלטים על טהרת שרימפס ולוביה (38 שקלים), אטריות מש וחזיר מטוגן או טופו (36 שקלים) או ירקות ויאטנמי עם בוטנים, סלק לבן וסלרי (34 שקלים).  המקום לסגור בו פינה של רעב עם ערך מוסף. חלון הדים סאם (צילום: יעל רייף)רוב המנות די קטנות ומהוות מעיין נשנשוש, מנה ראשונה או ריגוש לבלוטות הטעם כשמתחשק לטעום משהו מעניין אבל לא להשקיע לטובת העניין סכום העולה על מנת שווארמה. אריזות הטייק אווי נוחות ושומרות על החום, ואם מצרפים לשקית הנייר החומה אחת מהבירות האסייתיות הצוננות, אפשר לסגור פינה של כיף בפחות מ-50 שקלים.

פלורנטין האוס - פלורנטין 6, תל אביב

*#