${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הברקה נוספת מהמטבח המקסיקני נחתה בישראל

אחרי הבוריטו והטאקו, הגיע תורה של הכוכבת המקסיקנית החדשה - הקסדיה. ממעלותיה: היא תשאיר אתכם קלילים גם אחרי הביס האחרון ותמצה כל פוטנציאל שחיתות. הכירו את מקסיקן טקריה, נושאת הבשורה שמוכרת את כל הטוב הזה בפחות מעשרה שקלים

תגובות

לצד כל הטריות הזאת מסביב, הדברים הכי כיפיים בשוק הכרמל הם אותם סודות קטנים וזולים שצצים פה ושם, מעין יוזמות קולינריות שלא תמיד נשארות בשטח, אבל מצליחות לשמח את מי שמספיק לדגום מהן לפני ההיעלמות המהירה. לרשימה המשמחים של הקיץ הצטרף לפני כמה ימים דוכן המקסיקן טקריה של ליאון, המוכר קסדיות מקסיקניות מסורתיות בגרסה קצת שונה. ליאון המקסיקני מדבר מעט עברית, מעט אנגלית ויופי של ספרדית, ונמצא כבר חמש שנים בישראל. במקסיקו הוא היה שף ואת חמש השנים האחרונות בילה בנסיעות הלוך ושוב בין שם לפה, עד שהחליט להרים את הדוכן הקטן והחמוד הזה בשוק הכרמל.» דוכן המאפים הגאורגיים המפולא» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב» מסאלה דוסה עשתה עליה לישראל» הפינות הטעימות של ירושלים» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכיריםמקסיקני בגרסה המושחתת. מקסיקן טקריה (צילום: אסי גל)הקסדיה המסורתית היא מעין טוסט מטורטיות קלויות שממלאים במה שרוצים, בדגש על גבינה שתימתח לאחר הקלייה, מקפלים לחצי וקולים או מטגנים קלות, רק עד שהגבינה מתרככת. אלו של ליאון עשויות מקמח תירס, ומגיעות רק במילויים צמחוניים דוגמת פטריות, פלפלים ותירס, שנצלים על הפלאנצ'ה. הם, וכל מה שמתחשק ללאון באותו רגע, כולל גבינת מוצרלה מדוכן הגבינות הסמוך, נכנסים לטורטיות שעוברות טיגון מהיר בשמן עמוק. בכל נגלה הוא מכין ערימה של קסדיות רותחות שעולות שזופות ופריכות מהשמן, ממולאות במה שרק לפני רגע בחר. כשערימה נגמרת הוא מכין ערימה חדשה, כי "קסדיה טובה רק כשהיא חמה", ועל כך הוא מקפיד קלה כבחמורה. פוטנציאל להתמכרות חמורה. מקסיקן טקריה (צילום: אסי גל)לצד הקסדיה ישנן שתי קערות עם רטבים - גוואקמולי וסלסה קלאסי מ"ריצפט סיקרט" של ליאון, ושניהן מצוינים, לא חריפים מדי ומשתלבים מעולה עם הקסדיה החמה. כמי שפלפלים ששורפים את הלשון נמצאים אצלו עמוק בדי אנ איי, ליאון מקפיד לגבות את הקסדיות בהתאם, אבל בה בעת לרחם על החך, כך שהטעמים חריפים במידה. כל קסדיה בינונית בגדולה ותסגור בקלות פינה של נשנוש או ארוחה מהירה. אם רוצים ליפול ארצה, אפשר לקנות שתיים ולאכול, כמובן, כשהן חמות ופריכות, על המקום.אחרי שהמטבח המקסיקני שהגיע לישראל נתקע אי שם בין הבוריטו לטאקו, נחמד ומרענן להכיר בשורה חדשה, שגם תשאיר אתכם קלילים לאחר הארוחה בשונה מהבוריטו השובב, וגם עולה, תחזיקו חזק, חמישה שקלים. האם אפשר להכריז על רפורמת הקופיקס גם בתחום המאכלים העדתיים? נעדכן. 

מקסיקן טקריה - רמב"ם 2, תל אביב

*#