${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אייל שני, מאחוריך: הפיתה הטבעונית נוחתת בעיר

השווארמה בפיתה הולכת צעד אחד קדימה, הכירו את ריינבואו פיתה שישמחו לכם את הבטן עם קציצות, שווארמה ונתחים שונים בתוך הבצק הנחשק. אה, והכל טבעוני ללא שום מרכיב מהחי

תגובות

ניר פרידמן עשה כמה דברים טובים בחיים שלו. חוץ מהדוקו-ריאליטי מחוברים פלוס והסדרה פלורנטין, עליה השלום, חדי הזכרון מביניכם זוכרים את הלהקה האגדית, "השוונג של הפיתה". אם עדיין לא נפל לכם האסימון, נשיר לכם בלחש "ה...ה...הכיצד את אוכלת מהצד?", ובהצלחה עם הזמזום שיישאר לכם בראש בהמשך היום. בכל מקרה, פרידמן הנביא הבין כבר אז שפיתה היא לא סתם פיתה. אחריו הגיע אייל שני עם המזנון שעשה כבוד לעיגול הפחממתי, כשהוא נושא בתוכו באומץ לב מרכיבים מפתיעים כמו סטייק, כרובית או "עגבניה הדוהרת בתשוקה אל מותה". אחרי ששני לקח את הבצק הבנאלי (היוש פיתה עם שוקולד לבית ספר) והפך אותו למנת שף לכל דבר, זה אך טבעי שהתגובה המוסרית לא תאחר לבוא. הכירו את ריינבואו פיתה, הפיתייה הטבעונית שתכניס לכם סטייק לתוך הבצק, אבל לא כמו שחשבתם.» כשאסף גרניט החליט לעבור לפיצות» מסאלה דוסה עשתה עליה לישראל» הדים סאם שגנב לפוראמה את המלוכה» שבועות 2016 - לכל הכתבות» איפה מככבת השפית מ"משחקי השף"?» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכירים

כשבודהה בורגרס, השם יקום דמם, הכריזו על סגירת הסניף באבן גבירול והשאירו את תושבי בורגניה דהיינו צפון העיר ללא המבורגר טבעוני, לא היה צורך בהתאבלות ארוכה. מהר מאוד התברר שגם המחליפים שלהם בחוזה השכירות ימשיכו להגיש אוכל מוסרי. אחרי שהבינו שטבעונות טובה ליהודים, גיא אבן ויוסי לאופר, הבעלים של החתול הירוק, הפיצרייה הטבעונית מלבונטין, התאהבו בלוקיישן ומיהרו לתפוס אותו כשעדיין אין להם חזון או רעיון, ולאחר חשיבה ארוכה הביאו לאוויר העולם את ריינבואו פיתה, הפתרון המהיר לארוחה טבעונית מושחתת. אם אתם לא צורכים מוצרים מהחי, אבל עייפים ממקומות שמגישים מיני נבטוטים וקינואות מתוך מחשבה שטבעונות מחייבת בריאות, אתם לא לבד. במקום החדש הפיתה היא מקמח רגיל, אבל יש סיכוי שבעתיד תיכנס פיתה מקמח מלא, ואין חצאי פיתות לכל המתייפייפים שסופרים קלוריות. הפיתייה הטבעונית בהכנה. חלק מלוגו המקום (צילום: גיא אבן)

אבן ולאופר לא הגיעו מעולם המסעדות, אבל אהבה גדולה לעולם החי פיתחה אצלם רצון להאכיל פיות טבעוניים במאכלים שנראים מאוד שגרתיים לכל מי שלא טבעוני, ולאחר ההצלחה של החתול הבינו שהם חייבים להמשיך. הם עשו אינספור נסיונות על מתכונים מוצלחים למנות שונות, שברו את הראש לגבי שם למקום, ולבסוף נולד לו ריינבואו פיתה, פיתייה שמגישה ארבע-חמש מנות שונות שעתידות להשתנות בהתאם לתגובות הקהל. המקום יפתח להרצה ביום ראשון הקרוב ה-5 ביוני, ובתקופה הראשונה יפעל רק בשעות הצהריים, בין השעות 12:00-17:00. את כל מה שנכנס לתוך הבצק הם מכינים בעצמם, פרט לסייטן, אותו הם קונים מקהילת העבריים בדימונה, ומתבלים ביד חופשית בכל יום מחדש. השתלטו על לבונטין וממשיכים לאבן גבירול. פיצה של החתול הירוק (צילום: כפיר כהן)

לעומת החתול שמנגיש אוכל כמו-חלבי, החדש מאבן גבירול מציע להעמיס לכם את הפיתה במאכלים דמויי בשר דוגמת קציצות מסויה וירקות, סטייק מסייטן ושווארמה מסייטן. מחירי המנה אינם קבועים עדיין, אך בתקופת ההרצה תימכר כל פיתה ב-28 שקלים. בגזרת הרטבים תוכלו לבחור בין גבינת קשיו לטחינה, ובתוספות תמצאו הרבה ירקות קלויים ופחות סלטים חיים. בהמשך יכנסו מנות נוספות, וגם מחירי עסקיות עתידים לפאר את התפריט. חוץ מהשאיפה להגיש מזון מהיר ומוסרי, הריינבואו ממש לא בא לגרש אתכם החוצה עם הפיתה, בתוך המקום תמצאו 30 מקומות ישיבה לכל מי שחפץ באווירה יותר רשמית של מסעדה.

ריינבואו פיתה - אבן גבירול 86, תל אביב

*#