${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא קרפ, דוסה: נמצא הסטריט פוד המושלם

אין בו טיפה גלוטן, הוא טבעוני בהסוואה והגודל שלו יחזיק אתכם יפה עד לארוחה הבאה. אם מאז הטיול להודו לא הפסקתם להתגעגע, הגיע הקץ לייסורים. הדוסה הגיע לארץ, ועם כל תכונות האופי הנכונות, יש סיכוי טוב שהוא הולך להפוך למלך מאכלי הרחוב

תגובות

מכירים את זה שפעם בטיול בחו"ל טעמתם משהו שלא יצא לכם מהראש ותמיד חלמתם שהוא יגיע לארץ כדי שתוכלו להפסיק לפנטז? אז דוסה. אם טרם טיילתם בהודו או לסירוגין בסוהו הניו יורקי, יש סיכוי טוב שלא שמעתם או טעמתם את אוכל הרחוב הכי מתגמל שיש: גם טעים, גם משביע, גם סופר בריא, גם נטול גלוטן וגם לא ממש יקר, והבונוס הגדול - מוסרי. עכשיו, אחרי יותר מדי שנים של חסר, הוא הגיע לעיר, והכל בזכות חן וינשטיין, המגדירה את עצמה "אקו שף", ועד לא מזמן ניהלה מסעדה ביתית שבה האכילה את חובבי הדוסה שעלו אליה לרגל במיוחד. אחרי שראתה שהחיבה לדוסה הולכת וגדלה, חברה לאנשי המעדנייה הטבעונית אלגריה מאבן גבירול, ויחד פתחו את הדוסה בר הישראלי הראשון.

» ההודית החדשה בתל אביב» העוגילידה החדשה בדיזנגוף» המתחרים של KFC הגיעו לישראל» הדים סאם שגנב לפוראמה את המלוכה» המסעדה החדשה של שרון כהן בפלורנטין» הקפה החדש בווייב של הביטלס

פריכות ועסיסיות שסותרות ומחזקות זו את זו. דוסה ירוקה בדוסה בר (צילום: יעל רייף)

הדוסה הוא קרפ מיוחד שמקורו בדרום הודו, העשוי מבלילה מותססת של אורז, מש שחור (אורד דל, ובזמנו הפנוי סופר פוד) ועוד כמה מרכיבים בריאים דוגמת חילבה וחומוס, שמכינים בתהליך סיזיפי במיוחד. את הבלילה מבשלים על הפלאנצ'ה וממלאים במיני תבשילים ריחניים דוגמת תפוחי אדמה מפוצצי תבלין, וירקות כתומים או ירוקים. ההתססה שעוברים האורז והמש מזכה את הקרפ המשודרג הזה בטעם מיוחד, מתקתק כמעט, ובמרקם שמצליח להיות פריך ועסיסי בו זמנית.

וינשטיין היא סוג של דוסה מאסטר. אחרי שטיילה בהודו וניזונה בעיקר מהקרפ מבלי לדעת שהגורל מזמן לה רומן מתמשך עם מתת ההודים לאנושות, חזרה ארצה ולמדה תזונה ורפואה סינית. אחד ממוריה סיפר לה על נפלאות קרפ הודי אחד, כזה שיש בו הכל , וכך התרחש האיחוד. מאז למדה, ניסתה טעתה, תהתה ובעיקר התמקצעה ברזי הדוסה, וכשהגיעה למתכון המושלם, מצאה את השלווה.

החבר ההודי החדש בשכונה. דוסה בר (צילום: יעל רייף)

בדוסה בר החדש שנפתח היכן ששכנה בועזו היפנית של בועז צאירי (שמחפש בינתיים מקום חדש לראמנייה שלו), היא נמצאת מהצהריים ועד הלילה, עומלת במטבח הקטן על ארבעה סוגי דוסה (38-46 שקלים), שאותם היא מגישה על פי המסורת עם צ'אטני קוקוס, סלט קטן וסאמבר -הדאל של דרום הודו המבוסס על עדשים וירקות ומתובל בתמרינדי. את הדוסה הקלאסי (מסאלה דוסה) היא ממלאת בתפוחי אדמה, המון תבלינים ובצל מטוגן, את הדוסה הכתומה בבטטה וגזר עבור אלו שנמנעים מתפוחי אדמה, את הדוסה הירוקה במנגולד ודלעת ערמונים, ואת הגרסה הים תיכונית בטופו, זיתי קלמטה, תרד ועגבניות טריות, ומגישה עם צזיקי מקשיו וטחינת סלק ואזוב שכבר עשתה לעצמה קהל מעריצים.

הדוסות של וינשטיין שונות ומעודנות יותר מאלו שתפגשו בהודו. הטאצ' האישי מורגש בתיבול, שהולך ונפתח ככל שהדוסה שוהה בפה. ואם תעצמו עיניים מספיק חזק ותתרכזו, תאתרו לא רק את זרעי החילבה שנותנים טעם "שמרי" מעט, אלא גם ג'ינג'ר וקוקוס, שנותן נעימות מתקתקה לקרפ העל. גם התיבול הוא לא מהזן האגרסיבי שתוקף את הפה. את החריפות שומרת וינשטיין לצ'אטני הסגול, המבוסס על סלק ותבלינים.

גן עדן לצליאקים וטבעונים, אבל לא רק. דוסות בדוסה בר (צילום: יעל רייף)

בנוסף לדוסה מכינה וינשטיין את כל הדברים שהתגעגעתם אליהם מאז הטיול הוא, ונכון להיום תמצאו בתפריט את האידלי הממכר, שהוא סוג של ענן אוורירי מאורז מותסס, וגם צ'אנה דל ומלאי כופתה, כולם טבעוניים למהדרין, נטולי גלוטן ומוכנים ללא קיצורי דרך.

אגף הקינוחים הטבעוניים יצליח להפתיע לטובה גם את מי שמפנה את גבו למתוקים נטולי חמאה. הקולפי, המבוסס כאן על קשיו, הל, תמרים, בננות ופצפוצי אורז, הוא יצירת מופת מתוקה וגם קצת מלוחה, ויש גם כדורי חמאת בוטנים קלילים ובנופי מסורתית בגרסה קלילה יותר. פלטת קינוחים מייצגת ועתירת סופר פוד דוגמת מאקה, ספירולינה ורו קקאו, תעלה 24 שקלים, וקינוחים בודדים ינועו על ציר ה-12 שקלים. לפני שאתם מבטלים את הפילאטיס ומסתערים, קחו בחשבון שהמקום והתפריט נמצאים עדיין בתקופת הרצה, מה שאומר שצפויים שינויים גם בגזרת המנות וגם בגזרת המחירים, וכמובן תקופת התאקלמות. אחרי שרק לפני כמה ימים סיפתחנו את מה פאו, ההודית החדשה בתל אביב המגישה גם היא דוסה, יש סיכוי טוב שהחבר החדש מהודו עומד להתפשט ברחבי העיר ולהדיח את הבוריטו השמנמן מכס המלוכה.

דוסה בר - בן יהודה 188, תל אביב

*#