טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מושחתים לא נמאסתם: עוגילידה חדשה בעיר

מה קורה כשמכניסים קינדר לאוראו, ואיך מצליחים לחבר בין עשרות טעמים לעוגייה המתאימה? בקוקיניישן החדשה הדרך לקסטה המושלמת עוברת בין כמה בחירות לא פשוטות בכלל, וזה עוד לפני שמגיעים לסוגיית דובוני הגומי וריבת החלב החמה

תגובות

בדיוק כשחשבתם שבשבוע אחד לא יכולות להפתח יותר מסעדות חדשות, כי כמה מקומות חובה עוד אפשר להכניס לרשימת הטו דו, בשורה חדשה ומושחתת במיוחד עומדת לחרב לכם כל מחשבה על איפוק, חיסכון כספי ואכילה מתונה. אחרי שנדחפה לתוך שורת פיתה במזנון של אייל שני, וממש לא מזמן לתוך פחזניה, קרואסון ובריוש ב-Cremerie de l'eclair בקינג ג'ורג', חוזרת הגלידה למקומה הכמעט טבעי כקסטה, בין שתי עוגיות תוחמות.

» המילקשייק הכי מושחת בעולם» ההודית החדשה בנחלת בנימין» המתחרים של KFC הגיעו לישראל» הדים סאם שגנב לפוראמה את המלוכה» המסעדה החדשה של שרון כהן בפלורנטין

cookienation החדש, שנפתח השבוע בלב דיזנגוף, לא מנסה להמציא את הגלגל מחדש, אלא  למקום אותו בנעימים על סקאלת המאכלים המושחתים ביותר. הקונספט מוכר - עוגיות צ'ואייות במיני טעמים דוגמת חמאה - מקופלת; אוראו; שוקוצ'יפס; פקאן; רד ולווט ושוקוצ'יפס טבעוני, עשרות טעמי גלידה ושלוש בחירות קשות בדרך לקסטה המושלמת: מי היא העוגייה המנצחת שתזכה לתחום את הררי הגלידה, מה יהיו הררי הגלידה, ואיזה טופינג יצפה את כל הטוב הזה בדרך לבטן השמנמנה?

ביקיני מי? קסטה דו שכבתית על טהרת שוקולד אוכמניות בקוקיניישן (צילום: יעל רייף)

עשר עוגיות שונות ועשרות טעמי גלידה מפתים (צילום: יעל רייף)

אם הקונספט נשמע לכם מוכר, אתם לא הוזים. ממש לא רחוק משם נמצאת קוקיז החלוצה, זו שהפכה את הקסטה ממשהו שקנינו בניינטיז או במאנצ' שהסתבך - לקינוח רשמי ומהוגן. החידוש של קוקיניישן הוא במבחר הגדול של טעמי הגלידה, המיוצרת על ידי רשת "גלידה באר שבע" עבור המקום, סניף שני לנושא הדגל במרכז שוסטר ברמת אביב. כך, ליד סורבה מנגו וגלידות יוגורט שונות, תמצאו מיני טעמי ילדות דוגמת שוקולד פצפוצים, מסטיק ושוקולד לבן. בנוסף אליהם יש גם וריאציות גלידתיות לקינדר, מארס, פנה קוטה, ושילוב סכריני במיוחד של שוקולד וריבת חלב. ההבדל הנוסף והמשמעותי לא פחות בין שני בתי הקסטה הוא בכמות הגלידה שאפשר לדחוף בין שתי שכבות הבצק. בקוקיניישן אפשר לבחור בין טעם אחד לשניים, באותו מחיר (19 שקלים), כך שאם בוחרים שתי עוגיות שונות לציפוי ועוד שני טעמי גלידה, מתקבל קינוח מופרע ועתיר טעמים.

עוברים ושבים שיסתכלו בקנאה. הכאילו מרפסת האורבנית בקוקיניישן (צילום: יעל רייף)

רגע אחרי שה"מקסט" ימקם את כדורי הגלידה בין העוגיות, ימעך ויהפוך לקסטה מן המניין, תשאלו אם להוסיף לחבילה גם טופינג (3 שקלים). כרגע יש רק שוקולד נוזלי, אך בהמשך יתווספו מרשמלו, בוטנים, דובי גומי, סוכריות צבעוניות וגם רוטב ריבת חלב חם. אם אתם חשים עצמכם מבויישים ממיצג הגלידה שעליו אתם עומדים להסתער, תמיד תוכלו ללכת על אופציית הטייק אווי, אבל הרבה יותר כדאי לשבת בחוץ על כיסאות הנדנדה (הל יס!) או סביב השולחנות הפזורים על המדרכה, שם תוכלו להוציא את העיניים לעוברים והשבים ולהרגיש כמו נסיכים.מראה מראה שעל הקיר, מי המאנצ'יז המפתה בעיר? (צילום: יעל רייף)

פינוק נוסף ולא פחות משמעותי טמון בשעות הפתיחה הגמישות של המקום, מה שאומר יותר מאנצ'יז לכל שיכור או סטלן. אם ביליתם לא רחוק ואתם ממש חייבים להוריד את כל המעורפל הזה עם משהו משביע, המקום פתוח כל יום עד 02:00 בלילה, כך שיש סיכוי טוב שתתעוררו יום למחרת עם חרטה כפולה.

קוקיניישן (cookienation) - דיזנגוף 149, תל אביב

*#