טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תודה לאלים: מסעדה הודית חדשה בתל אביב

אחרי שהתפללנו וחיכינו קצת פחות מנצח, Ma Pau ההודית נפתחת בעיר ומבטיחה ללמד את תושבי ועובדי הסביבה איזה טעם באמת אמור להיות לאוכל רחוב שמגיע היישר ממומבאיי. בתפריט: מאפים ועיקריות, אינטרפרטציה מופרעת להמבורגר, הדוסה הראשונה בארץ ומחירים שלא חוצים את רף ה-60 שקלים

תגובות

לנח יצחק נמאס מהייטק. שנים שהוא עבד באינטל והתנסה בעסקי היזמות. אחרי שמיצה את העבודה מול המחשב והחליט שמתחשק לו קצת ריגוש בחיים, נזכר שאחיו ישראל מבשל כבר שנים במסעדת רפאל, ושהוא עצמו ממש מתגעגע לטעמים שעליהם גדל. גם אליהם וגם לסירים, למאפים, לריחות ולתבלינים שהביאה אמו ממדינת מהאראשטרה, שם גדלה. פחות משנה אחר כך הוא פתח בלב נחלת בנימין מסעדה, שמוקדשת כל כולה לטעמים שאותם זכר, ושאותם משחזרים יום יום אחיו הטבח המקצועי, ואחותו רונית, שזוכרת בידיים ובפה את טעמי ילדותה. המקום, מה פאו (ma pau) ובעברית, הלחם של אמא, מתפקד על תקן מסעדת רחוב צבעונית. על הקירות מוקרנים סרטונים חצי בוליוודיים - חצי נוסטלגיים, המוזיקה נוכחת, אך לא בצורה מעיקה, ומהמטבח הפתוח יוצאות במהירות המנות, שמתאימות לישיבה במקום הקטן או לטייק אווי, לכירסום נעים מול הפייסבוק.

» המתחרים של KFC הגיעו לישראל» הדים סאם שגנב לפוראמה את המלוכה» המסעדה החדשה של שרון כהן בפלורנטין» הקפה החדש בווייב של הביטלס

זכרונות מבית אמא. טנדורי ומלאי כופתה במה פאו (צילום: יעל רייף)

התפריט מחולק למנות קטנות (15-28 שקלים) דוגמת בהאג'ה בצל- לביבות בצל וחומוס ; פאקורה - חטיף ירקות בציפוי בלילת חומוס; סמוסה במילוי תפוחי אדמה מתובלים או עוף עם צ'טאני. לחובבי פחמימות יש גם מאפים (18-30 שקלים) דוגמת צ'אפטי רול צמחוני; פאו - לחם הודי ממולא בטיקה או טנדורי, וגם "דוסה", מנת רחוב מסורתית ומסובכת להכנה, המבוססת על קרפ גדול ומיוחד ופריך מקמח עדשים ואורז, ובתוכו תפוח אדמה מתובל. את הקרפ הדק כדף מכינים על משטח גדול, ממלאים במילוי הרצוי ומגלגלים לצורת רול. הטעם מיוחד מאוד ויזכיר לאלו שרק חזרו מהודו, רגעים יפים וטעימים מהטיול במזרח.

ממומבאיי לתל אביב. תבשיל חומוס במה פאו (צילום: יעל רייף)

אגף העיקריות (22-58 שקלים) מציע מנות מוכרות דוגמת עוף טנדורי ומלאי כופתא, לצד טאלי מסורתי עם תבשילים צמחוניים או בשרוניים, צ'אפטי וראיטה, וגם כמה אופציות טבעוניות, אך מנת דגל המוגדרת כאן כמנת ביניים, היא הווד'ה פאו (18 שקלים), לחמנייה מתקתקה, בריושית כמעט, במילוי כיסון תפוחי אדמה עתיר כמון, קימל ושאר משמחים הודיים. בגדול, מדובר באינטרפרטציה מופרעת להמבורגר צמחוני, רק שעל תקן ההמבורגר מתפקד כדור תפוח אדה רך מבפנים ופריך מבחוץ, ועל תקן הלחמנייה מתפקד הכמו-בריוש המתקתק הזה. את הקטשופ-מיונז מחליף צ'אטני חמוץ מתוק, ותוצאה סוטה וממכרת בו זמנית. קינוחים הודיים מסורתיים יכנסו לתפריט בהמשך, אך כרגע אפשר לסתום חורי חשק באמצעות שני משולשי בנופי (15 שקלים) או צ'אי מתוק אימים שמוריד יופי את הארוחה.

הגרסה המופרעת של ההמבורגר. ווד'ה פאו (צילום: יעל רייף)

המסעדה נפתחה לקהל הרחב הבוקר (5.5), והתפריט שלומד את הסועדים והם לומדים אותו, ייסגר ויתייצב סופית בימים הקרובים. אז גם יכנסו לתוקף העסקיות, שיכללו דילים בהרכבים משתנים על טהרת פתיחים, ראשונות ועיקרית. בהמשך יצטרף שירות משלוחים שינייד את כל המתובל-הריחני הזה עד הבית. עד אז, עשו לעצמכם טובה ונסו את הלחמנייה ההודית. שובע, הערכה ותחושת שובבות מובטחות רגע אחרי הביס האחרון.

מה פאו (Ma Pau) - נחלת בנימין 59, תל אביב

*#