${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הדים סאם החדש שלקח לפוראמה את המלוכה

יש סיכוי טוב שהטרנד המקסיקני עוזב אותנו לנפשנו ומפנה מקומו להשתלטות חוזרת, טעימה וזולה הרבה יותר. הכירו את הונג קונג דים סאם, בית האוכל שנולד בכלל מריב, אבל הולך להפוך לחבר הקולינרי החדש שלכם

תגובות

מה קורה כשבעלים של מסעדה והשף רבים? התשובה היא לא בית אוכל נוסף מבית היוצר של רושפלד, אלא מסעדה חדשה, יותר נכון, בית אוכל קטן שמגדיל את היצע הכיסונים האסיאתיים בעיר, כאילו האובססיה למאודה-מטוגן-ממולא שפיתחנו, לא מספיק גדולה.» מדור אוכל - כל הכתבות» המתחרים של KFC הגיעו לישראל» המסעדה החדשה של שרון כהן בפלורנטין» השוק הצפוני שכל פודיסט חייב להכיר» דוכן הפיש אנד צ'יפס שהחליט לשנות את הכללים» מנות האגז בנדיקט הכי טובות בעיר

מסעדת פוראמה עברה ממש לא מזמן שיפוץ ונפתחה בקונספט דומה עם קצת יותר עיקריות וגם ויטרינת מעדניה שמציגה לעו"ש את היצע הכיסונים המגרה. בין הריסה, בנייה ותפריט מחודש, הספיקו הבעלים והשף לריב ולהפריד כוחות. האחרון לקח איתו את ווילי טאנג, מנהל המסעדה, ופתח איתו לפני כמה ימים את הונג קונג דים סאם, בית אוכל קטן ש-90% מהתפריט שלו מבוסס על כיסונים בסגנונות שונים.

מופת של מינימליזם. צ'אנג פאן שרימפס (צילום: יעל רייף)

המקום שנפתח בקרבה מתריסה כמעט לפוראמה, ממש כמה חנויות ליד, מעוצב כמו דים סאמיה ניו יורקית-צ'איינה טאונית אופיינית, כולל איורי הפנסים הסיניים, כיתוב אדום גדול, מרפסת גדולה ולא אסיאתית בכלל, ותפריט מצולם גדול נטול המחירים שתלוי מעל המטבח. מבט חפוז בו מגלה שמדובר בגן עדן לדים סאם ונגזרותיו, עם לא פחות משמונה סוגים, מטוגנים, מאודים, מבושלים, דקי בצק, תפוחים, ואפילו אחד מתוק למגזימים. לצידם יש גם כמה מנות קרות, דוגמת פרוסות דקות של בקר או טופו בחמישה תבלינים סיניים (14 שקלים), סלט סיני (14 שקלים), מרקים מסורתיים עם וון טון ואטריות מסוגים שונים ( 28-35 שקלים), דפי אורז במילויי שרימפס או בקר (28 שקלים), וגם שתי מנות קנטוניות מסורתיות - לו מאי גאי או ג'ונג (40 שקלים) - עלה לוטוס במילוי אורז דביק, עוף וירקות, או גרסה צמחונית במילוי אורז דביק, פטריות, ערמונים ובוטנים. המחירים זהים כמעט למסעדה הקודמת, זולים יחסית למסעדות "מסעדתיות" יותר, ונעים סביב ה- 28 שקלים למנת דים סאם המונה 4-5 יחידות, ל-40 שקלים עבור האורז בעלה לוטוס, המנה היקרה ביותר בתפריט.

הריב הפך לעסק חדש. הונג קונג דים סאם (צילום: יעל רייף)

שימו לב, חזקים ככל שתהיו - אם בדרך להונג קונג דים סאם עוברים ליד פוראמה השכנה ומציצים בוויטרינת המעדנייה, לא פשוט להחליט אם ללכת על השכן החדש בשכונה או הדייר הוותיק, שהדעות עליו מאז שיפוצו הן לכאן ולכאן, אז כדי לעשות לכם חיים קלים וטעימים יותר, טעמנו את מנות הדגל של הדים סאמיה החדשה. פלטת דים סאם (40 שקלים), שמורכבת משישה כיסונים שונים, רובם בשרוניים וחזיריים ואחד צמחוני, כוללת כיסון מאודה במילוי בשר לבן, כיסון מבצק אורז שקוף ודק במילוי שרימפס ובמבוק ואחד עם ירקות, ושלוש כופתאות במילוי בקר, בשר לבן ועוף. כמעט כולם, לבד מהכיסון הפתוח במילוי בשר לבן, היו מעולות. בצק האורז היה דק, טרי, אלסטי ומדויק, ממש כמו זה שפגשנו בטיול בסין, ובצק החיטה היה בעובי האידאלי שחיבק היטב את המילוי מבלי להשתלט עליו. המילוי היה עסיסי ומלא טעם, ומילא את הפה בעונג, והכיסון הצמחוני (פאן גו) מולא בתירס, פטריות עסיסיות, בצל ירוק, כרוב, שום וגזר פריך, אך גם אטריות זכוכית, שנתנו חלקלקות נעימה בפה. אם תנהגו בסיניות ותזלפו לתוך הכיסון מעט חומץ, הטעמים יתפוצצו לכם בפה ויציפו את כל סנסורי הטעם בהנאה.

האורז הדביק בעלה הלוטוס (40 שקלים) הוא מנה שכל כולה סין, עם מינימום עידון ומקסימום דחיסות ודביקות. עלי הלוטוס נותנים לסטיקי רייס טעם מיוחד ומעושן, והערמונים והבוטנים שמתבשלים על קליפתם בתוך האורז המאודה, נותנים מרקם מיוחד לכל העסק הצפוף הזה.

כמעט כולם מצטיינים. פלטת דים סאם (צילום: יעל רייף)מנה נוספת שהפוכה באופייה מעלה הלוטוס ומהווה מופת של מינימליזם היא הצ'אנג פאן שרימפס (28 שקלים), המורכבת משני עלי אורז עבודת יד, מגולגלים, עבים מעט וחלקלקים הרבה, ובתוכם חתיכות שרימפס צ'אנקיות. מסביב רוטב סויה וקצת שמן שומשום, זה הכל. אם תצליחו לנצח את החלקלקות ולהרים באמצעות מקלות האכילה את עלי האורז המגולגלים, תגלו מנה עם המרקם הכי כיפי שיש: עדין ומעודן, אך גם צ'אנקי ופריך בו זמנית. הסויה המלוחה מעירה כל ביס והתוצאה שווה את המאבק עם מקלות האכילה. אם תתעקשו, יש גם קינוחים לא אסיאתיים בעליל דוגמת קציפת תות, אבל אם הגוף האמיץ שלכם מסוגל לספוג עוד קצת בצק, לכו על הדים סאם המתוקים וספרו לנו איך היה, כי אנחנו נשברנו בכיסון השמיני.הונג קונג דים סאם - בן יהודה 9, תל אביב

*#