${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הולי צ'יקן! המתחרים של KFC מגיעים לארץ

הכינו את הסינרים והיכנסו לכוננות בליסה, רשת הג'אנק פוד המושחתת Broaster Chicken עושה עלייה הישר ללב יפו. בתפריט: עוף מטוגן, צ'יפס ודלי גדול שיוביל את כל הטעים-משמין הזה הישר לפה

תגובות

בטח גם יצא לכם יצא לשמוע שעוד כך וכך זמן KFC מגיעה לישראל לסיבוב נוסף, ובתקווה, מוצלח וארוך יותר. לא שאנחנו רוצים להיות פארטי פופר, אבל כרגע מדובר בעיקר בשמועה נטולת גוף מוכר שלוקח אחריות על העניין או מאמת את הסיבה למסיבה. מזל שבדיוק בתזמון הנכון שישמש נחמה לקרייב, הגיעה לישראל המתחרה הלא פחות מוצלחת של רשת העופות המטוגנים, שנאכלים לוהטים ופריכים הישר מהדלי.

» מדור אוכל - כל הכתבות» המסעדה החדשה של שרון כהן בפלורנטין» השוק הצפוני שכל פודיסט חייב להכיר» דוכן הפיש אנד צ'יפס שהחליט לשנות את הכללים» מנות האגז בנדיקט הכי טובות בעיר

רשת American Broaster Chicken אוחזת בכל העקרונות שיכולים לשמח את הפה: עוף עסיסי, ציפוי פריך מאוד ומתובל, צ'יפס עבה מהזן האמריקאי הממכר ודלי גדול שיוביל את כל הטוב הזה הישר לפה. עבאד חסונה, שברשותו מאפייה ופיצרייה בלוד, טייל בארצות הברית, ובאחת ההרפתקאות הקולינריות בתפוח הגדול, התוודע לרשת העופות המטוגנים, שעוררה אצלו, לדבריו, שתי תגובות. הראשונה היא התמכרות מיידית לדרך העסיסית ביותר שבה אפשר לאכול עוף. השנייה היא התהייה איך אין דבר כזה בישראל.

כולסטרול רווי באושר. עוף מטוגן באמריקן ברוסטר צ'יקן (צילום: יעל רייף)

אחרי שנה שבמהלכה יצר קשר עם החברה, השיג אישור לזכיינות בישראל, התלמד ותמחה בשיטת הטיגון הייחודית שמשאירה את העוף עסיסי בסניפי ניו יורק, חזר חסונה לישראל ובידיו המתכון הסודי לעוף המטוגן המושלם. את סניף הדגל הקים מול כיכר השעון ביפו, ואחרי שייבא ארצה את מכונות הטיגון האימתניות וערך אינספור נסיונות, יפתח את המקום בראשון הקרוב (1.5) את המקום להרצה.

התפריט יכלול בשלב זה את מנות הדגל של הרשת: כרעיים, חזה, רגל וכנפיים מטוגנות בציפוי פריך ומתובל, לצד צ'יפס, סלטים קלילים או כאלה עם עוף (28 שקלים) וגם קומבינציה ישראלית שהכניס חסונה לתפריט מתוך ההבנה שאף ארוחה לא מושלמת בלי לחם - צ'יקן פינגרז בבגט פריך, עם ירקות ורטבים (27 שקלים). חסונה התעקש לשמור על רמת תמחור נמוכה כדי להפוך את ההנאה האמריקאית לזמינה ונגישה לכולם. כך למשל, ארוחה הכוללת שתי חתיכות עוף, צי'פס וסלט קטן, תעלה 28 שקלים, ודיל משפחתי הכולל 16 חתיכות עוף מסוגים שונים על פי בחירה, צ'יפס, סלט ובקבוק משקה גדול, יעלה 155 שקלים. כל המרכיבים המצפים את העוף מגיעים מארצות הברית, ורק את הצ'יפס "אזרח" חסונה כדי להתאים לטעם הישראלי.

מאצ'יזיה לעת מצוא. אמריקן ברוסטר צ'יקן (צילום: עבאד חסונה)

את כל המנות אפשר להזמין ולקחת או להישאר לאכול בסניף הקטן, הכולל שלושה שולחנות בחלל הפנימי ועוד ארבעה על המדרכה, ממש מול השעון ובלב ההמולה. בהמשך צפוי להיכנס שירות משלוחים וגם מנות חדשות שיצטרפו לתפריט, באישור מיוחד של חברת האם הקפדנית בארצות הברית. הבונוס הנוסף, פרט להשמנה, קשור לשעות הפתיחה של המקום, שעובד החל משעות הצהריים המוקדמות ועד 02:00 בלילה, מה שהופך אותו למטרת מאנצ'יז סליזית ומהנה במיוחד.

אמריקן ברוסטר צ'יקן - דוד רזיאל 22, יפו תל אביב

*#