אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דוכן הפיש אנד צ'יפס שהחליט לשנות את הכללים

אחרי שגנז את החלום לפתוח דוכן ויאטנמי וחרש את הממלכה המאוחדת בחיפוש השראה חדשה, האיש שעומד מאחורי גוצ'ה פותח את ג'וזף אנד סאנס, דוכן פיש אנד צ'יפס מסורתי. הבירה מהחבית, הפיש פלאפל מהמקורות וההפתעה האמיתית נמצאת במחיר

תגובות

מכירים את זה שאתם טועמים משהו שהוא כל כך נחוץ בקולינריה המקומית, ותוהים איך זה שרק עכשיו הוא הגיע לעיר? אז דוכן הפיש אנד צ'יפס Joseph N Sons (ג'וזף אנד סאנס) שיפתח הערב בשעה 18:00 בכיכר רבין. עם רזומה של פריכות, פוטנציאל טוב למינצו'ז ושידוך מושלם לבירה, לא ברור איך הפיש אנד צ'יפס לא מיצב את עצמו כגרסה הדגית לשווארמה והפך ליקיר צרכני אוכל הרחוב. ארז אנגל הולך ככל הנראה לשנות את העניין. אחרי קריירה ארוכה בגוצ'ה החליט אנגל שהוא רוצה לפתוח מקום. הוא נסע לאירופה לסיבוב השראה, יצר קשר עם הויאטנמית החמה של ברלין "מסייה וונג" במטרה לפתוח סניף ציוני בארץ, ואפילו חשב להקים דוכן ויאטנמי עצמאי. אחרי גיחה ללונדון הבין שהתענוג האמיתי נמצא בפיש אנד צ'יפס אנגלי מסורתי, כולל אדי האלכוהול באוויר, וכך חזר למקורות הדגיים והקים ביחד עם אביו יוסף (נכון, מכאן השם) דוכן פיש אנד צי'פס בקונספט "אווריה אנגלית שכונתית ומחירים נגישים". כדי לחבר את השורשים האנגליים ללוקיישן החדש, הכניס אנגל לתפריט גם כמה מנות שקורצות למקורות הארצישראליים וגם אלכוהול מרענן במידה אבל לא מפיל.

» מדור אוכל - כל הכתבות
» המסעדה החדשה של שרון כהן בפלורנטין
» השוק הצפוני שכל פודי חייב להכיר
» ביקורת: המסעדה החדשה של רזי ברווזי
» מנות האגז בנדיקט הכי טובות בעיר

הכל התחיל בסיבוב השראה באנגליה. פיש אנד צ'יפס בג'וזף אנד סאנס (צילום: רז אברהם)

"תמיד האמנתי שאין מספיק אוכל טוב ברחוב, ובקטגוריה הזאת יש הרבה לאן ללכת ומה לעשות כדי ולהביא אוכל טוב במחיר נגיש לכל מי שאוהב לאכול בחוץ", מספר אנגל. "בראש ובראשונה חשבתי על עצמי - רווק תל אביבי שאוכל לפחות פעם ביום בחוץ ולא בא לו להוציא כל פעם 100 שקלים. ניסיתי לחשוב על מקום שיספק אוכל פצצה במחיר סבבה ויעשה אווירה שמחה לכל מי שיבקר בו. ככה נולד הרעיון".

בהתאם להשראה הלונדונית ולמסורת המחייבת, בדוכן הפיש אנד צ'יפס החדש תוגש "לונדון פרייד", בירת אייל אנגלי שתמזג הישר מהחבית בפיינט או חצי פיינט. פיינט (560 מ"ל ) יימכר ב- 29 שקלים, וחצי פיינט (280 מ"ל) ימכר ב- 17 שקלים. התפריט הקולינרי מונה שש מנות, כולל ווריאציות שונות לפיש אנד צ'יפס, וגם שתי מנות דגים טריים צלויים. לצד פיש אנד צ'יפס מסורתי שעשוי מקוד שחור שמגיע קפוא מיבוא איכותי, אפשר ללכת על גרסת הפנקו הפריכה או על גרסת הפלאפל אנד צ'יפס, שמגיעה ככדורי דג פריכים בתיבול פלאפל. כל אחת מהמנות תעלה 39 שקלים. מנת קלאמרי אנד שרימפס בציפוי פריך תעלה 49 שקלים. את הרטבים, טרטר, איולי צ'יפוטלה וסלסלה ורדה, אפשר לבקש בצד או להציף איתם את המנה. הצ'יפס הביתי מוכן במקום מאפס על פי הכללים הנוקשים של צ'יפס כהלכתו, והוא משתייך לזן העבה וקראנצ'י.

אווירה של פאב אנגלי וצ'יפס שמכינים לבד. ג'וזף אנד סאנס (צילום: מאיר כהן)

לאלו שטיגון הוא לא החטא המתוק שלהם, מוצעות שתי מנות באוריינטציה בריאותית: פילה סלמון (39 שקלים) או דניס (49 שקלים) על הפלנצ'ה, המוגשים על סלט ירוקים וקטניות עם שקדים וחמוציות. את התפריט בנה אנגל יחד עם היועץ הקולינארי שחר ברנע, שבעברו מיט בר, קפה נואר ודיקסי. "לפני שהשקענו במיתוג וחיפשנו לוקיישן, הדבר הראשון שעשינו הוא למצוא מוצר מנצח", מספר אנגל, "אחרי המון ניסויים עם הרבה מתכונים, ברגע שטעמנו את הפיש אנד צ'יפס המנצח, זה עם המרקם הפריך המושלם, העסיסיות והבלילה הנכונה - ידעתי שיש מוצר חדש וטוב ושאפשר להתחיל לחפש מקום".

לפני כמה שנים היה ניסיון לפתוח דוכן פיש אנד צ'יפס ממש לא רחוק מכאן, והוא נכשל די מהר. לא פחדת שהקונספט לא יעבוד גם בסיבוב הנוכחי?
"כשמקימים מקום חדש תמיד מפחדים, זאת האמת, פיש אנד צ'יפס יש בשוק מחנה יהודה בירושלים וגם בנמל יפו, והם די מדוברים. אני האמנתי בלב שלם במוצר הזה ובערך המוסף שהוא מספק מבחינת אווירה ותמחור. איפה אפשר לאכול היום דניס טרי וסלמון טרי בעודף מחמישים?"

קריצה למולדת האם. פלאפל אנד צ'יפס (צילום: רז אברהם)

המקום שהוקם על חורבות הקובה בר ז"ל, שינה לגמרי את מראהו, וכחלק מתהליך המיתוג הפך לפאבצ'יק אנגלי קטן עם ויטרינה כיפית שצופה לרחוב, בר פנימי לנשנוש ובירה, מסגרות עץ ירוקות בלוק חו"לי נעים ומרפסת עם שולחנות שרינג ארוכים שמעודדים אכילה משותפת. הדוכן נמצא כרגע בתקופת הרצה ופתוח כל יום החל מ-12:00 ועד אחת בלילה, ובחמישי עד 03:00 בלילה. המקום פתוח גם בסוף השבוע. אנגל בונה על תושבי השכונה, על עוברים ושבים שמחפשים פיתרון כיפי ונגיש תמחורית לאוכל טוב, מאנצ'יז או בילוי קליל עם בירה קרה. כדי להשלים את התחושה האנגלית ולא להכנע למלבי, ידידה הטוב של כל מסעדה, במקום מכינים וריאציה אנגלית מתוקה לקינוח בדמות פודינג אמרנה (19 שקלים), שמשמש מצע ספיגה אידיאלי לכל הפריך-מטוגן-אלכוהולי-מענג שתכניסו לגוף רגע לפני.

ג'וזף אנד סאנס - כיכר מלכי ישראל 10, תל אביב

*#