בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סוף תקופה: השף עומר מילר עוזב את מסעדת "חדר אוכל"

שמונה וחצי שנים אחרי שהקים את מסעדת "חדר אוכל" ועמד בראשה, הודיע הערב השף עומר מילר כי הוא עוזב את המסעדה

17תגובות
עומר מילר במסעדת חדר האוכל
אורן זיו

ובכן, שנת 2016 מסרבת להסתיים ללא שערוריות בתחום המסעדנות, כך שאם לא מדברים על סגירה כזאת או אחרת, אזי מדברים על שף כוכב שעוזב את בית הגידול שלו. והפעם מדובר שוב בשף עומר מילר שנמצא לאחרונה לא מעט בכותרות. אחרי שסגר את מסעדת "שולחן" בדיוק כשמלאו לה חמש שנים, ושבועיים אחרי שפתח את דוכן ההמבורגרים - "סוסו ובניו", הודיע הערב השף מילר כי הוא עוזב את מסעדתו – "חדר אוכל".

בפוסט שהעלה בפרופיל האיסנטגרם שלו כתב השף: "כפסע לפני סוף השנה אני נפרד מחדר האוכל. אני עדיין אשאר אחד הבעלים של הילדה הבכורה והאהובה עלי בעולם, אך את השנה החדשה לראשונה זה שמונה שנים לא אהיה השף של המסעדה. בגאווה ענקית אני מעביר את השרביט הלאה". מילר יעזוב את מטבח המסעדה לאחר ליל הסילבסטר האחרון שיוביל.

מסעדת "חדר האוכל" נפתחה לפני כמעט תשע שנים ברחבה של המשכן לאמנויות הבמה לאחר שהחליפה את מסעדת "פודארט", שם עבד מילר כטבח ובהמשך כסו-שף של ירון קסטנבוים. עם פתיחתה הסביר מילר כי הוא רוצה להציב במרכזה את הישראליות ועל כן עיצב אותה כחדר אוכל שוקק בקיבוץ, עם מנות ישראליות קלאסיות שנועדו לחלוקה. כך בלטו במשך השנים מנות כמו קרם חצילים, בורקס ואפילו פתיתים.

ואוו זו הייתה חתיכת שנה מטורללת. באמת. בדיוק בתחילת השנה שעברה חזרתי מניו יורק ארצה לבישולי הסילבסטר של שתי המסעדות. מאז חלפו ימים גועשים, מרגשים, מכעיסים, מאכזבים. רכבת הרים של רגשות. מי שמכיר אותי באמת יודע שמתחת לג'קט השף יש בסהכ ילד די משוגע שלא מצליח להבין בכלל שהוא כבר לא ילד. אני רגיש מדי ושם זין מדי. אני עצבני ונמס באותה השנייה. אני אוהב לבשל ואני אוהב לאכול. אני נהנה לראות שאתם נהנים מהאוכל. הימים חלפו להם ומכרתי/סגרתי את מסעדת שולחן האהובה שבדיוק חגגה חמש שנים. לפני שבועיים בערך פתחתי את סוסו ובניו ומאז לא הייתה שנייה שלא הכנתי המבורגר לכל אלפי האנשים האהובים שבאו לטעום - מקווה שנהנתם ונשבע לכם שכל לילה התעלפתי במיטה עם דמעה של אושר בעין וחצי התקף לב שמא מחר החלום יגמר. ועכשיו, כפסע לפני סוף השנה אני נפרד מחדר האוכל. אני עדיין אשאר אחד הבעלים של הילדה הבכורה והאהובה עלי בעולם, אך את השנה החדשה לראשונה זה שמונה שנים לא אהיה השף של המסעדה. בגאווה ענקית אני מעביר את השרביט הלאה. זו הזדמנות נפלאה לומר תודה לכל השותפים שלי שהאמינו בי לאורך כל הדרך. תודה לסטיבן שהולך איתי יד ביד כבר כמעט עשור. אני כבר מגיל שלושים סובל ממשבר גיל הארבעים ואולי השינוי הזה בגיל שלושים ושבע (עוד מעט עוד מעט) יהיה הקטליזטור בהתבגרות הנפשית שלי. מי יודע? הערכה: לא. כנראה אשאר ילד משוגע לנצח. את התודה האמיתית, הכנה, המרגשת והחשובה מכל אני רוצה לומר לכם: האורחים שלי. חברים שלי. שמונה וחצי שנים שגדשתם את המסעדה. נשבע לכם שעשיתי כמיטב יכולתי שתהנו. מקווה שהצלחתי. אין לי מילים להסביר לכם כמה אתם חלק משמעותי ובלתי נפרד ממי שאני. אני אוהב אתכם. אחרון חביב: תודה לשירנקה שתומכת בי למרות הקשיים והסכנות והדאגות. מבטיח (עד כמה שניתן) לא לאכזב אותך❤ אז עד הסילבסטר חדר האוכל ואני יחד בעוצמה. תודה על הכל. (התמונה אגב מחודש הפתיחה של המסעדה)

A photo posted by Omer Miller (@omermiller) on

בהמשך מילר הודה לקהל שליווה אותו: "את התודה האמיתית, הכנה, המרגשת והחשובה מכל אני רוצה לומר לכם האורחים שלי. שמונה וחצי שנים שגדשתם את המסעדה, נשבע לכם שעשיתי כמיטב יכולתי שתיהנו". סיבת העזיבה לדברי מילר היא מעין משבר גיל ה-40 שהחל כמה שנים מוקדם מדי – "כבר מגיל שלושים אני סובל ממשבר גיל הארבעים ואולי השינוי הזה בגיל שלושים ושבע יהיה הקטליזטור בהתבגרות הנפשית שלי. מי יודע? הערכה: לא".

מוקדם יותר השנה נודע כי מילר עובד בימים אלה על מסעדת חוף חדשה, יחד עם שותפו בדוכן ההמבורגרים - המסעדן ואיש חיי הלילה דוד טור, אולם נכון לרגע כתיבת שורות אלו עוד לא נודע מי השף שיחליף אותו בחדר האוכל.

זה מה שחשב עומר שוברט על ארוחת הצהריים בחדר אוכל



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו