בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בעקבות הברקזיט: ג'יימי אוליבר סוגר שש ממסעדותיו האיטלקיות בבריטניה

הסיבה לגל הסגירות הצפוי: מסחר לא צפוי, לחצים ואי וודאות כולם פועל יוצא של החלטת הממלכה המאוחדת לפרוש מהאיחוד האירופי

13תגובות
ג'יימי אוליבר
בלומברג

בזמן שהוא עובד על פתיחת 22 מסעדות ברחבי העולם בשנה הקרובה, הודיע השף ג'יימי אוליבר כי הוא נאלץ לסגור שש ממסעדותיו האיטלקיות בבריטניה. הסיבה הרשמית: הברקזיט. עבור מי שפחות בקיא ברזי האקטואליה הבריטית – תקציר האירועים תחילה: "בּרקזיט" (או בּרקסיט) הוא הכינוי שניתן לפרישה הצפויה של הממלכה המאוחדת מהאיחוד האירופי, שעתידה להסתיים עד 2019. הבּרקזיט, הלחם של המלים הלועזיות Britain Exit, היא החלטה שנפלה בהצבעת רוב, במשאל עם שהתקיים ב-23 ליוני שנה שעברה. אז, למעשה החליטו תושבי הממלכה המאוחדת לפרוש מן האיחוד אחרי 43 שנות חברות בו. תוצאות הפרישה, לא מן הנמנע, גם לא איחרו לבוא. חלקן כוללות אינפלציה, עליית מחירים וירידת ערך המטבע המקומי, הפאונד או הלירה שטרלינג ובמקרה זה, הן באות לידי ביטוי גם בגל של סגירת מסעדות שעובר על האי מאז הקיץ האחרון.

וכעת לחדשות בהרחבה: השף-סלבּ הבריטי ג'יימי אוליבר, מי שמוכר לרבים גם בכינוי 'השף העירום' הודיע כי יסגור שש ממסעדותיו האיטלקיות, Jamie's Italian, בבריטניה עד תום הרבעון הראשון של השנה. את הסיבה לסגירה של שש המסעדות הוא נועץ במה שהוא מגדיר כ"תנאי מסחר קשים, לחצים ואי וודאויות", כולם כאלה שהוא קושר גם למצב בבריטניה של אחרי ההצבעה. "כפי שכל בעל מסעדה יודע, ענף המסעדנות הוא ענף קשה, ובעידן פוסט-הבּרקזיט – הוא נעשה קשה אף יותר", אמר סיימון בלאגדן, מנכ"ל קבוצת המסעדות של ג'יימי אוליבר. לפי בלאגדן, היה זה השילוב של עלייה במחירי חומרי הגלם המיובאים (בעקבות ירידת ערך המטבע המקומי) והכשרת העובדים אל מול ירידה בכמות הסועדים במסעדות, שהובילו בסופו של יום להחלטה על סגירת חלק מהן.

אי–פי

שש המסעדות שייסגרו בתחילת השנה, הממוקמות במחוזות שונים באנגליה ובסקוטלנד, יובילו לפיטורם של כ-120 עובדים, שהם קצת פחות מ-5% מכלל עובדי רשת המסעדות האיטלקיות של אוליבר, המונה 42 סניפים בבריטניה, ויותר מ-36 סניפים נוספים מחוצה לה. מעבר לאלו ולסגירה הצפויה, מרחיב בלאגדן דווקא על תוכניות עתידיות להתרחב. מה שכן, הכוונה היא דווקא אל מעבר לממלכה, אם בעקבות הברקזיט ואם לאו, עם עוד 22 סניפים שיפתחו מעבר לים.

מעבר לכך ולמרות הסגירה, בלאגדן מביט דווקא על חצי הכוס המלאה, כשהוא מדבר גם על מגמה כללית של צמיחה במכלול החברות שבבעלותו של אוליבר (ארבע במספר). מעבר לתוכנית להרחבת רשת המסעדות האיטלקיות (במיוחד מעבר לים ובפרט באוסטרליה), הוא מדווח גם על תוכניות להרחבת בּּרבּקואה (Barbecoa), סטייקהאוּס ורשת מסעדות נוספת בבעלות אוליבר שמתמקדת בברביקיו ובשרים, ושצפויים לקום לה שני סניפים נוספים השנה.

אף על פי שלאוליבר ארבע חברות, ביניהן רשתות המסעדות השונות וכן הפקות טלוויזיה, ספרים שונים ותוכן דיגיטלי ב-Foodtube, דווקא רשת המסעדות האיטלקיות הייתה הרווחית ביותר בשנים האחרונות. למרות זאת, ולמרות הכנסות כוללות של מעל מאה וחמישים מיליון לירות שטרלינג בשנת 2015 לדוגמה, ועם עלייה של 9% במחזור, שהם 116 מיליון לירות שטרלינג בקירוב, בכל זאת – מדווחת במקביל גם ירידה של 39%, מ-3.8 מיליון ליש"ט ל– 2.3 מיליון ליש"ט ברווחים. בשורה התחתונה, בלאגדן, בשם החברות של אוליבר ובעיקרן המסעדות, מדבר על אופטימיות זהירה ובו בעת מעיד גם על ירידה ברווחיות, הקשורות לבלי הפרד לחוסר הוודאות בּו שרויה בריטניה.    



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו