בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

2017 נפתחת בהרעשה כבדה: שניים מהמקומות המסקרנים יוצאים לדרך

קאב קם היא המקום החדש של בית תאילנדי ומתחם אמריקה עתיר הציפיות נפתחו בסוף השבוע לקהל הרחב. וגם: מסעדות הבשר חוזרות והטרנד הכשר עדיין איתנו. תשעה מקומות חדשים להכיר השבוע

5תגובות
קב קם
תומר אפלבאום

השבוע השני של שנת 2017 נפתח עם הרעשה כבדה מצד שני מקומות מסקרנים מאוד ואפופי באזז: אמריקה – אחד הפרויקטים השאפתנים והגדולים של השנים האחרונות ומצד שני, קאב קם – האחות הצעירה והחצופה (לפי הגדרת הבעלים) של מסעדת בית תאילנדי. חוץ מהן מחממים מנועים פרויקטים נוספים, בהם סנדוויצ'יה מבית המעדנייה הנחשבת יום טוב בשוק לוינסקי, ביסטרו במלון בוטיק עליו אמונות שלוש שפיות,  ושני מקומות שעושים כבוד לבשר – הרחק מגבולות תל אביב.

המקום החדש של יוצרי בית תאילנדי - קאב קם

לאב גאי
דודו בכר

בסוף השבוע האחרון נפתח הבר התאילנדי קאב קם, עליו עמלו בחודשים האחרונים יריב ולק מלילי מבית תאילנדי. קאב קם הוא סגנון אכילה תאילנדי, במהלכו אוכלים ביסים קטנים של מנות רעננות, חריפות, שופעות בשר, דגים וירקות, לצד אלכוהול שמאזן את החריפות ואז עושה חשק לעוד. בהשראת הארוחה המשוחררת הזאת, שנמשכת שעות, נפתח המקום החדש שמתמקד באלכוהול ובביסים תאילנדיים. לצד קוקטיילים אסיאתיים תמצאו פה כמה וריאציות לסלט הפפאיה, מנות של עוף, בקר והרבה בשר לבן, לצד אופציות לצמחונים וטבעונים. כתבה נרחבת על המקום, בהמשך השבוע. פתוח כל ערב החל מ- 18.

קאב קם, לינקולן 11, תל אביב. 03-6889960.

כל הטרנדים של השנה במקום אחד - אמריקה

בבית ציוני אמריקה, על שטח גדול שבעבר פעלו בו מסעדת מרתה והבר תומא, נפתח בסוף שבוע שעבר מתחם אמריקה של המסעדן צביקי עשת (מבעלי גרינברג וגרקו). במתחם השאפתני יפעלו כמה מוקדי מזון: מסעדת "מריקה" שמגישה תפריט על פי התפריט "אוכל נשמה אמריקאי", תפריט מקסיקני, בר קוקטיילים, דוכן טאקוס וגם בית קפה שמציע תפריט קטן ומהודק של כריכים שילכו יופי עם אלכוהול. בעוד חודשיים צפוי להיפתח בחצר הפנימית שנושקת לרחוב דניאל פריש הבר ג'ונסון, בהשראת ברי הקולג' האמריקאיים. בינתיים נדמה שאמריקה החדשה לוקחת את כל הטרנדים של השנה החולפת עד לקצה, עם תפריט מנות מוגזמות, בשרים מעושנים ומנות חזיר. בתפריט מנות כמו: סלט ניו יורקר של עלי קייל, תירס קלוי וביצה עלומה (52 שקלים), עוף מטוגן על ופל אמריקאי (74 שקלים), צ'יזבורגר סליידר עם בצל מקורמל וצ'דר (30 שקלים), חצי עוף מעושן בתנור גחלים (72 שקלים), בייבי בק ריבס ברוטב ברביקיו מוגשים עם סלט תפוחי אדמה וקולסלואו (92 שקלים), טאקוס של עוף במרינדת אננס ובצל צלויים (36 שקלים), טוסטדה בלאדי מרי ושרימפס (38 שקלים) וגרעיני תירס בחמאה וצ'ילי (26 שקלים). במתוקים  (36 שקלים לקינוח) קראק פאי, סליידר פרנץ' טוסט עם קרם שקדים, פקאן, גלידה בננה ובננות מקורמלות, עוגת שוקולד חמה, דאבל קרים אייס קרים וצמר גפן של פעם, גלידת קורנפלקס עם חלב ברוטב באטרסקוטש, אלבמה פקאן פאי ועוד.

מתחם אמריקה
בועז לביא

השבוע ייפתח במקום הקפה ההיפסטרי בחצר הפונה לרחוב אבן גבירול והוא יציע, בין היתר, תה היביסקוס קר, קפה קובני, מאפים מלוחים ומתוקים וגם מנות כמו כריך קלאסי של בריוש עם בייקון, עגבניה, חסה ומיונז, באגט רוסטיק עם תבשיל עוף, בצל, צ'יפוטלה מקסיקני ומוצרלה  ובייגל סלט ביצים עם שמאלץ ובצל מטוגן לצד קוקטיילים מבוקבקים ב- 24 שקלים.

אמריקה, אבן גבירול 26, תל אביב. 03-6884884.

A23  - כח נשי מתפרץ

במלון הבוטיק החדש איי 23 שהושק לאחרונה ברחוב ארלוזרוב בתל אביב, נפתח השבוע להרצה הביסטרו שבקומת הלובי, שיהיה פתוח גם לאורחים מן החוץ. את התפריט של המקום החדש בנתה השפית סבינה ולדמן, אלא שכשפית בפועל מונתה הדס פרנקל המוכשרת, מי שהיטיבה לנהל את המטבח של בר יין המיתולוגית של עודד חצבני מרחוב נחלת בנימין ואז עזבה לטובת סטאז' במסעדות מובילות בלונדון. בתפריט הערב מנות כמו שרימפס נאגטס בגלייז מייפל וחלפיניו, סשימי דג ים על סטיקי רייס ומרק מלפפון וגרניטה קוקוס, רביולי דלעת עם מרווה, ניוקי סרטנים, שורט ריב ברום ומייפל על ופל בלגי ועוד. בעתיד הקרוב מבטיחים כאן בראנצ'ים מושחתים במיוחד עם אלכוהול שיותאם במיוחד בשבילם ותפריט רחב של קוקטיילים.

A23, ארלוזרוב 23, תל אביב.

הסנדוויץ' הכי מסקרן בתל אביב - סנדוויצ'יית יום טוב

השבוע צפויה להיפתח עוד אחות קטנה וחצופה, הפעם של מעדניית יום טוב משוק לוינסקי. יומי לוי, שהתחיל להכין סנדוויצ'ים מלאים כל טוב במעדנייה הקטנטנה שפתח סבא שלו, החליט להרחיב את קשת האפשרויות עם סנדוויצ'ייה סמוכה שיהיו בה 20 מקומות ישיבה. בוויטרינה הגדולה ינוחו זה לצד זה נקניקים, גבינות מיובאות ומתוצרת מקומית, דגים כבושים, מעושנים, מלוחים וגבינות רכות. בגדול, השאיפה היא לבנות תפריט כריכים קבוע אבל צפויה פה גם גמישות למשוגעים שאוהבים להרכיב את הסנדוויץ' לבד. בין חומר הגלם קורנביף, רוסטביף, כתף בקר, חזה אווז מעושן, סלמי, צ'דר, גרוייר, קשקבל, גאודה ודגים כמו מטיאס, הרינג, פלמידה, מקרוסקה, טונה מעושנת, סלמון ועוד. השוס הגדול צפוי להיות פלטות לאירוח של נקניקים, גבינות ודגים, בהזמנה ספונטאנית מראש.

יום טוב, לוינסקי 30, תל אביב.  

הכינו את האינסטגרם - בוגרשוב בר חומוס בטעמים

בשנים האחרונות חומוס בטעמים הפך ללהיט ויראלי (שגם מצטלם יופי לאינסטגרם) בארצות הברית ובאירופה. בבירות חובבות הגימיק, נפתחו עוד ועוד מקומות שמציעים חומוס עם שלל תוספות מעל ולפעמים אפילו חומוס צבעוני שנצבע באמצעות תרד, סלק, בטטה וירקות אחרים. בהשראת כל השיגועים האלה, נפתח ברחוב בוגרשוב בתל אביב חומוס שמוגש עם סלט סלק, חציל חרוך, קארי הודי, גזר תוניסאי, חומוס שיפקה וגם חומוס פסטו או חומוס עגבניות מיובשות. 36 שקלים עולה פה מנה ולרעבים מחכים גם פלפל ממולא, צ'יפס ולקינוח, איך לא, בוואריה.

בר חומוס בטעמים, בוגרשוב 61, תל אביב. כל יום, החל מ- 10:00.

לאכול מול הנוף הכי יפה בירושלים - פרנסיס

כמה שנים אחרי שנפתח בעין כרם מלון הבוטיק אלגרה, סוף סוף המסעדה של המלון זוכה לכבוד משלה ונפתחת לאורחים מן החוץ. שף יונתן שרביט, שהחל את דרכו במטבחים אסיאתיים ונסע למילאנו על מנת להשתלם במסעדות בצפון איטליה, ולבסוף המשיך להתמחות בקונדיטוריה, הוא שעומד בראש המסעדה. את פרנסיס החדשה הוא פותח, כמיטב הטרנד המתפשט, לארוחות מובנות מראש, אינטימיות ומתומחרות בפיקס פרייס של 250 שקלים לאדם. בימי רביעי עד שבת, מוגשת ארוחת הערב, בסבב אחד, שמתחיל בשעה 19.30. בין המנות שכבר הוגשו כאן מרק שורשים ושוקולד מריר, קפרזה טריו פומודורו עם קרעי מוצרלה, פתיח של דג טרחון מעושן בלואיזה ולמון גראס עם סלט מלפפונים ביוזו, ביף וולינגטון ברוטב שזיפים וקינוחים נועזים. גם ארוחות הבוקר פתוחות לאורחים מן החוץ ובשבתות מתקיים בראנץ' חדש שכולל מזנון לא כשר שבמרכזו שפע גבינות ונקניקים מיובאים, לצד לחמים חמים טריים, מאפים מתוקים ומלוחים, ירקות טריים וצלויים ווריאציות שמחות של ביצים.

פרנסיס, מלון אלגרה, האחיות 13, ירושלים. 02-6500506.  

מסעדת הבשרים הכשרה הבאה בשרון - ריי בשרים

אחרי מיט קיטשן וכנען, מסעדות הבשר הכשרות שנפתחו בשנה החולפת, גם קדימה מתחדשת עם מסעדת בשרים כשרה משל עצמה. ריי בשרים מגדירה את עצמה כמסעדת בשרים בבחירה אישית, כלומר מוויטרינה רחבת ידיים בוחרים את הנתח המועדף והוא כבר יגיע לשולחן במידת העשייה האהובה עליכם, לא לפני שתקבלו 10 סוגי סלטים. בין הבשרים בתפריט חזה עוף, פרגית, קבב ארוך, קבב טחינה, המבורגר, מרגז, חזה אווז, נתח קצבים, צלעות טלה, אנטרקוט אנגוס, שקדים, פילה וכבד אווז (והמחירים נעים בין 60-260 שקלים).

ריי בשרים, החסידה 1, קדימה. 09-8999923.

הביסטרו הכשר החדש בנוה צדק - רנדוו

לידיעת הקוראים הצרפתים שרק מחכים לחופשה השנתית בישראל, נוה צדק מתחדשת בביסטרו איטלקי-צרפתי כשר שמשנה את פניו לאורך היום. שף מוריס אביטן, מי שהיה אמון על מטבחו של בר היין פר דרייר, מייצר במקום החדש אוכל קלאסי ועם זאת רומנטי. בתפריט מנות כמו סלט אנדיב, אגוזי מלך גבינה כחולה, סלט סלקים צלויים עם לבנה עיזים, פטריות בחמאת שום על בריוש, ספגטי ארביאטה, רביולי גבינת עיזים בקונפי עגבניות ומרווה, ספגטי בוטרגה ובזיליקום, פילה מוסר ים, פילה בר ים ברוטב קארי עדין עם ניוקי וירקות גינה חלוטים ועוד. בתפריט גם פיצות כמו כמהין, בשמל וביצת עין. גולת הכותרת הסודית עד כה היא בופה ארוחת בוקר נדיב בימי שישי, שכולל שקשוקות, גבינות קשות, סלטים טריים וכאלה של ירקות מבושלים, דגים כבושים ומעושנים, לבנה ביתית, סלט אנדיב ואגוזי מלך ועוד במחיר 85 שקלים לאדם.  

רנדוו, לילנבלום 1, תל אביב. ראשון עד חמישי: 7-24, שישי: 8-15. 053-9443556.

בר הבשרים החדש בעמק חפר - בריסקט

הסלופי של בריסקט
רותם מימון

רגע לפני שמגיעים אל חדרה מדרום (על כביש 4) נפתחה בשבוע שעבר בריסקט, מזללת בשרים מעושנים, שמציעה כריכים שמנמנים מלאים בשר מעושן או צלחת מלאה נתחים שזופים. תמצאו פה כריך חזה בקר מעושן עם איולי בזיליקום וירקות, כריך אסאדו מפורק, כריך חזה אווז מעושן ועוד. לצדם אפשר לקבל צ'יפס, תפוחי אדמה צלויים או בטטה אפויה. בימי החורף הקרים תמצאו פה גם מרקים מתחלפים כמו מרק עשיר של תפוחי אדמה, שעועית ובשר צלעות מעושן. בימי שישי מוכרים פה גם נתחים שלמים או פרוסים, כדי שיהיה לכם מה לזלול בארוחת השבת.

בריסקט, תחנת הדלק סונול ענבר, כביש 4, בכניסה לחדרה. 079-5595160.

 

   

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו