אתיופיה פוגשת את ישראל בלב הארלם

אתיופיה, סודן, ישראל, דרום אמריקה וניו יורק - השפית ביג'י ברהני, יהודיה יוצאת אתיופיה, החליטה לעשות כבוד לשתי המסורות שבהן גדלה, ופתחה מסעדה אתיופית-ישראלית בניו יורק

עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עכבר העיר

והפעם בפינתנו: "איך יכול להיות שפה עוד לא חשבו על זה" אתם מוזמנים להכיר את קפה ציון, אחת המסעדות המדוברות בהארלם שבניו יורק. הקונספט - אתיופיה פוגשת את ישראל על הצלחת. מצד אחד חביתה מקושקשת עם לקס - שמונחת על אינג'ירה, ומצד שני חלה-של-שבת, שהפכה לפרנץ' טוסט עם תערובת תבלינים ארומטיים. הוגת הרעיון, כפי שפורסם בניו יורק טיימס, היא ביג'י ברהני, שפית שנולדה כיהודיה באתיופיה, בקהילת "ביתא ישראל". כשהייתה בת 4 נמלטה משפחתה מאתיופיה לסודן, וכעבור שלוש שנים, ואחרי דרך חתחתים שעברה באנגולה וקניה, הצליחה המשפחה להגיע לארץ הקודש.» » » » » » 

ברהני בילתה ארבע שנים בקיבוץ, חוויה שלדבריה גרמה לה להעריך חומרי גלם בצורתם המקורית. כך, תבשילי ירקות שלרוב עומדים על האש למשך שעות רבות מגיעים בקפה ציון כשהירקות עדיין בצורתם המקורית, עם מרקם קשיח. בתפריט תוכלו למצוא למשל מלאווח, שמוצג כאן כ"פנקייק ים-תיכוני", מוגש עם ביצה, ירקות ועגבניות מרוסקות. ישראלים שמתגעגעים הביתה יוכלו לאכול פה גם שקשוקה, שלפי התפריט מוגשת בצורתה המקורית. המחיר של המנה הזאת, אגב, הוא 22 דולר. עוד מהזווית הישראלית - "סלט קינואה תל אביבי" - עם עשבי תיבול, צלפים, מלפפונים, עגבניות מיובשות, גזרים, גבינת פטה וקינואה אורגנית.

A photo posted by Tsion Cafe & Bakery (@tsioncafe) on Aug 5, 2016 at 12:48pm PDT

המסע להארלם התחיל אצל השפית, כמו אצל הרבה צעירים ישראלים, בטיול אחרי צבא. לאחר השחרור טסה לדרום אמריקה, טיפסה על הרים בפרו ובסופו של דבר נחתה בניו יורק והחלה לעבוד ברובע היהלומים בעיר. יחד עם בעלה, יליד הרפבוליקה הדומיניקנית, הם הקימו את קפה ציון כבר ב-2014. בשנתיים האחרונות הפך המקום למוקד עלייה לרגל - למהגרים אתיופים כמו גם ישראלים שגרים בעיר.

A photo posted by Tsion Cafe & Bakery (@tsioncafe) on Jan 31, 2016 at 10:36am PST

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ