טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חזרתו של הבודינו: המקום החדש של קוצ'ינה תמר

חמישה חודשים אחרי סגירת קוצ'ינה תמר, חוזרת תמר כהן צדק לבשל בבית קפה שנפתח השבוע במיקום מפתיע. התפריט קליל, המחירים ידידותיים לכיס ויש גם בשורה משמחת למי שהתגעגע למנות הדגל של המסעדה הקודמת

תגובות

גם הסקלופיני מקוצ'ינה תמר יחזור. צלחת גבינות וכריכים בהס 4 (צילום: יח"צ)

אחרי חודשים עמוסי סגירות מבאסות, הנה בשורה שתעורר בכם תקווה, במיוחד אם אתם משתייכים לזן אוהבי המטבח האיטלקי: פחות מחמישה חודשים אחרי סגירת מסעדת הדגל שלה, תמר כהן צדק, המוכרת יותר כקוצ'ינה תמר, פותחת מקום חדש בלב העיר. הקונספט: בית קפה שכונתי, הבונוס: כמה ממנות הדגל האהובות של קוצ'ינה תמר. "בחרתי לתאר את הס 4 "בית קפה עם מטבח," כי זה באמת מקום שכונתי שאפשר לשתות בו קפה בבוקר או לקחת מאפה או סנדוויץ' בדרך לעבודה, אבל גם לאכול ארוחות צהריים מושקעות", מספרת תמר כהן צדק. "זה מקום קטן ואינטימי שיושבים בו ורואים את הים, וזה אחד הדברים שכבשו אותי במיקום הזה".

» ארוחות הבוקר המומלצות בתל אביב» ארוחות הבוקר המומלצות בשרון» המילקשייק הכי לא הגיוני בעיר» איפה אוכלים חומוס בצפון?כמה נרגיש במקום החדש אותך, כשפית?"בלי להשתחצן, כמובן, אני חושבת שאני מביאה את עצמי למטבח על כל המשתמע מכך, רק שהפעם זה לא יהיה במסעדה אלא בבית קפה עם מטבח, עם האווירה השונה ותחושת הביתיות. בגלל שהוא כזה קטן, אני רואה את מי שבחוץ, ומי שבחוץ רואה את המטבח, כך שתמיד יש קשר בין המטבח למי שמגיע. זה גם הרעיון: בית קפה לא מחייב שהאוכל בו יהיה נעים וטעים".

עם כל הסגירות מסביב, לא חששת לפתוח מקום?"זה סוג של חיידק. נורא התגעגעתי לבשל במקום משלי. עם כל הסיכונים והסגירות, מה אני יכולה לעשות, ללכת להיות רואת חשבון עכשיו?"

מתגעגעת לבישולים. תמר כהן צדק במטבח של הס 4 (צילום: דוד סקורי)

ב"הס 4" שנפתח בימים אלה לקהל הרחב, יוגשו ארוחות בוקר מסורתיות ומסורתיות פחות (38-46 שקלים), דוגמת צלחות ירקות, דגים ואנטיפסטי, ובצהריים מנות על טהרת כריכים, תבשילים צמחוניים (38 שקלים) או תבשילים רציניים יותר, ביניהם זנב שור ועדשים וצלי בקר עם ארטישוק (40-75 שקלים). הבודינו פרמז'ן, אחת ממנות הדגל של קוצ'ינה תמר ביחד עם הסקלופיני שפצל'ה (72 שקלים), יככבו בתפריט באופן קבוע, ואליהן יצטרפו פה ושם הבלחות מחווה למסעדה האהובה ("ואם אנשים יבקשו, אני אוסיף מנות נוספות מקוצ'ינה תמר ואגוון").איך בנית את התפריט, בהתחשב בשוני בין מטבח של מסעדה לכזה של בית קפה?"ארוחות בוקר אני אוהבת, אז הכנסתי, אבל ניסיתי ללכת על משהו קצת אחר. יש למשל צלחת מטיאס שמגיע עם סלט תפוחי אדמה או צלחת גבינות ופלפלים קלויים, ויש גם שקשוקה חריפה שאני מכינה או צלחת אנטיפסטי עם טוסטונים. הצד המסעדתי יותר הוא בתבשילים שאני מכינה כל יום, וישתנו בהתאם לחשק ולמה שאנשים יבקשו".

קשר ישיר עם המטבח. הס 4 (צילום: דוד סקורי)

באופן די מפתיע, קינוחים עדיין אין במקום, ("אני עובדת על זה, יש לי את מכונת הגלידה מקוצ'ינה תמר, אז יש סיכוי לגלידה"), ועל תקן מתוקים מתפקדות עוגות שמרים ועוגות בחושות שמכינה חברה של כהן צדק, בשלנית גם היא. בהתחשב במחירים הסבירים גם ביחס לבית קפה, ובמיקום המנצח שגם משקיף לים, יש סיכוי שהס 4 הולך להפוך בקרוב לשכונתי האהוב עליכם.

הס 4 - הס 4, תל אביב

*#