טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מסעדת הדגים החדשה של גיא פרץ

השף גיא פרץ, שפתח בשנים האחרונות מסעדות בדרום, מגיע לתל אביב עם מקום כשר חדש. בתפריט - המון דגים, אווירה נינוחה, לוקיישן יוקרתי ואפילו קינוח חלבי בסוף הארוחה

תגובות

הכשרה החדשה במלון ווסט. אגיסטארי (צילום: דניאל לילה)

בתקופה האחרונה נדמה שגם מסעדות שף כשרות שמספקות חוויה קולינארית מלאה גם לציבור שנמנע מגדי בחלב אמו, צצות כמו פטריות אחרי הגשם. המסעדה הכשרה החדשה תפתח, כמיטב המסורת התל אביבית, בלובי מלון מוכר. המסעדן גיא פרץ, שפעל עד כה בעיקר בצפון ובדרום הארץ, יפתח את אגיסטארי בלובי מלון ווסט בחוף הצוק.

» מה נרי חשבה על התאילנדית בסמטת סיני?» ההמבורגרים הכי מיוחדים בתל אביב

מסעדת אגיסטארי החדשה היא מסעדת דגים בסגנון יווני-ים תיכוני. "אגיסטארי הוא אי דייגים ביוון" מספר פרץ, "ודגים זו אהבה אישית שלי. היתרון במטבח כשר שמציע לסועדיו דגים הוא שאין בעיה לייצר רטבים על בסיס חמאה ושמנת, ולהגיש קינוח חלבי בסוף הארוחה". באגיסטארי לא תמצאו מנות מתחכמות, ולמרות הלוקיישן היוקרתי, פרץ, שלו מסעדה נוספת במלון ווסט באשדוד, יגיש כאן אוכל פשוט ונטול מניירות. "אפשר לומר שאגיסטארי קמה גם קצת בזכות הסועדים שלה", מספר פרץ. "המון לקוחות שפקדו את אנדיב הגיעו מהמרכז והפעילו עליי לחץ לפתוח מקום בתל אביב. מלבד זאת, שמתי לב שאין מקומות כשרים איכותיים במרכז. יש המון כאלה, אבל בדרך כלל מוגש בהם אוכל ביתי, פלאפל או שווארמה. הבנתי שצריכות להיות אופציות נוספות גם לקהל ששומר על כשרות".

בחירה כשרה ואיכותית. מזאטים באגיסטארי (צילום: דניאל לילה)

במסעדה שתפתח להרצה ביום ראשון, ה-27.12 תמצאו שלל מאזטים כמו איקרה ובצלים קצוצים (26 שקלים), פלחי סלק וגבינה כחולה (28 שקלים) וסרדינים כבושים, לימון כבוש, פלפל חריף וקרם ירוקים (36 שקלים). בגזרת הראשונות יגישו קריספי טונה אדומה עם ספייסי מיונז ואיולי ווסאבי (76 שקלים), ארטישוקים צלויים עם בצל ירוק, שום קונפי, לימונים כבושים ופרמזן (54 שקלים) וגם פיש טאקו - נתחי דג קוד בטמפורה, סלט כרוב חריף, ליים וטבסקו בטאקו קראנץ' (72 שקלים). בין העיקריות תמצאו לברק שלם בגריל, צלוי בעשבי תיבול ושמן זית לצד ירקות שורש (125 שקלים), פילה דניס בקראסט פיסטוק על קרם שורשים ושום קונפי (129 שקלים) וגם טאג'ין לוקוס או מוסר ים, בקדירת פלפלים חריפים, כוסברה לימון ושום (129/159 שקלים).

"פעם היו המון מגבלות לאוכל כשר. אוכל כזה היה נחשב לפחות איכותי, לא היו הרבה חומרי גלם, או סגנונות בישול", מסכם פרץ. "היום כשרות היא כבר לא מגבלה, זו בחירה לא פחות איכותית, שמאפשרת לשף ולצוות המסעדה לנוח קצת ולבלות עם המשפחה בסופי השבוע".

אגיסטארי - מלון ווסט, תל אביב

*#