אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מסעדת מול ים לא תפתח

היום הודיע שלום מחרובסקי, הבעלים של מול ים, שהמוסד הקולינרי לא ייפתח שוב. אחרי שהשריפה כילתה את המסעדה, יתפצלו דרכיהם של מחרובסקי והשף יורם ניצן

תגובות

נאלצים להיפרד. פברז'ה במול ים (צילום: רותם מימון)

אחרי השריפה שהרסה את מול ים לפני כארבעה חודשים ונבעה ככל הנראה מקצר חשמלי, הודיע היום הבעלים שלום מחרובסקי שהמסעדה לא תפתח מחדש. "בארבעת החודשים האחרונים עסקתי בפרויקט המורכב של שיקום מסעדת מול ים מהתאונה", מספר מחרובסקי. "בחלוף הזמן השתנתה נקודת מבטי, והגעתי להחלטה אישית להקדיש את עצמי לאתגרים חדשים".

לאחר השריפה. מול ים (צילום: יעל רייף)

את המסעדה המיתלוגית, שהייתה מחלוצות המטבח העילי בארץ וזכתה אינספור פעמים להיכלל ברשימת המסעדות הטובות, פתח מחרובסקי ב-95', שהיה בין הראשונים שייבאו לארץ פירות ים: "הובלתי את מול ים בגאון בעשרים השנים האחרונות והיא מילאה כל יום בחיי", מספר מחרובסקי. "כמסעדה ראשונה מסוגה זכינו בסיפוק לראות מחד כיצד הדרך שהתווינו מהווה אבן פינה לסצינה קולינרית נפלאה, ומאידך להתכבד בגושפנקה מקומית ובין לאומית חסרת תקדים".

גושפנקה מקומית ולאומית. לובסטר במול ים (צילום: שרון בן דוד)

השף יורם ניצן שניצח על המטבח ויצר את המנות המוכרות, ימשיך למסעדות אחרות: "ברצוני להודות לשותפי למסע, ובראשם לשף יורם ניצן", הוסיף מחרובסקי. "הוא צעד יחד עימי בשילוב נדיר של כישרון וענווה לאורך הדרך המופלאה הזו. אנו נפרדים בסיפוק גדול ובמבט אופטימי לדרכים שעוד לפנינו". כל מה שנותר הוא להרכין ראש ולקוות שעוד ניתקל בביצת הפברז'ה.

*#