טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: אדורה נפתחת מחדש

המסעדה שנסגרה אחרי עשור בעקבות עזיבתו של השף אבי ביטון, נפתחת מחדש להרצה. עם תפריט שונה לחלוטין ואווירה של ביסטרו אירופאי, נדמה שמדובר במקום המסקרן לעונה הקרובה

תגובות

התפריט התחלף ב-180 מעלות. אדורה (צילום: שרית גופן)

מסעדת אדורה שהוקמה לפני עשור עברה לאחרונה מהפך עם עזיבתו של השף אבי ביטון. אמש (שבת, ה-14.11) נפתחה מחדש להרצה תחת ניצוחו של השף החדש אלי שטיין, כאדורה ביסטרו.

שטיין, שהיה עד לאחרונה השף התפעולי של מסעדת טוטו, בה קרו שינויים לא מעטים בשנה החולפת, הצטרף אל דורון נחמן והילה אבנת באדורה, לצד המסעדנית נעמה פיין: "אני חייב להודות שלא הייתי מעולם במסעדת אדורה כסועד", מספר שטיין. "אני לא מרגיש שאני נכנס לנעליים של מישהו, אלא מביא למקום רוח חדשה במלוא מובן המילה. אני אוהב את הטיהור הזה - לפרק ולהרכיב. פרט לשם, על אף שגם הוא עבר שינוי, אדורה ביסטרו לא קשורה לאדורה, אלא מהווה מסעדה חדשה לגמרי".

טכניקות קלאסיות פוגשות מרכיבים מהמזרח. שיפוד לוקוס באדורה (צילום: שרית גופן)

בחודשיים וחצי האחרונים המסעדה נסגרה לצורך שיפוץ מקיף. המקום עוצב מחדש על ידי האמן שמואל בן שלום, שכיסה את הקירות בציורים קלאסיים והוסיף צמחייה וחפצי נוי. המטבח הוכפל בגודלו והתפריט השתנה ב-180 מעלות. במקום סיגרים, פלאפלים וטייקים מודרניים על אוכל ביתי, המנות החדשות ישלבו טכניקות בישול אירופאיות קלאסיות וחומרי גלם מהמזרח הרחוק ודרום אמריקה.

בתפריט תוכלו למצוא דג ים מקומי חרוך עם צ'אטני תבלינים צהוב, "סחוג" ירוק ובטטה לבנה צלויה; שרימפס קריסטל וקלאמרי מקומיים עם ירקות חורף, שום קלוי וסויה תאילנדית לבנה; טורטליני ברווזים עם חמאה לבנה, ציר ברווז, בלסמי מיושן ופרמזן ושיפוד לוקוס לבן בלאדי עם קארי עגבניות 'טיקה מסאללה', חצילים מטוגנים ויוגורט כבשים סמיך.

ההפתעה של החורף. אדורה (צילום: שרית גופן)

עם כניסתו של שטיין למסעדה היו כאלה שתהו האם אינו צעיר מידי לתפקיד. "לא הייתי אומר שאני מפחד מהסיטואציה החדשה הזו, אבל יש חשש טבעי", מוסיף שטיין, בן ה-27. "פחד זה משהו שאפשר לנהל - מגיעים עם ביטחון ובאים לתת מוצר". עם עיצוב חדש, תפריט מסקרן ובראנץ' שיוגש בתום תקופת ההרצה, נראה שאדורה הולכת להיות ההפתעה של החורף.

תפריט מסקרן. פסטה באדורה (צילום: שרית גופן)

אדורה - בן יהודה 226, תל אביב

*#