טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: כש"הבאסטה" פגשה את "החתול והכלב"

מיזם קולינרי חדש מפגיש אנשי לילה ידועים בתל אביב. וגם: תערוכת יין ראשונה מסוגה יוצאת לדרך, בית אוכל ספרדי חדש ועוד חדשות אוכל

תגובות

אין ספק - כל הסימנים מראים שהקיץ כבר כאן, לפחות במסעדות ובכל הקשור לאוכל. אחרי מנות החורף הכבדות, אפשר לראות התחדשות ומעבר אל תפריטי הקיץ. במילים אחרות, הלאה קדרות, ברוכים הבאים הסלטים הקלילים. מלבד תפריטי הקיץ ומנות מיוחדות לחג שבועות (אפילו במסעדות הבשרים) יש יותר ויותר אירועים ופסטיבלים שיוצאים החוצה. לפניכם כמה מהם.  קפה אירופה, זה כאן

כשהבאסטה פוגשת את החתול והכלב ו-DJ מוביל אחד, בלייני תל אביב עוצרים את נשמתם מרוב ציפייה. קפה אירופה, המיזם החדש של החבורה, מצטרף אל שדרות רוטשילד ומאיים להיות הדבר הגדול הבא. "אם כל מקום זה בר-מסעדה, אז אנחנו מסעדה-בר", מספר דוד טור (החתול והכלב), מבעלי המקום, יחד עם עוד שלושה שמות שעשו חיל בתרבות הבילוי בתל אביב - מעוז אלונים ואיתי הרגיל (הבאסטה) וDJ שלומי זידאן. קפה אירופה ייפתח בשבוע הבא ("אנחנו עכשיו בניסוי כלים ונפתח כשנרגיש שאנחנו מוכנים") ויציע בניין שלם של נהנתנות בבניין הפנימי של רוטשילד 9 ב', המתפרש על פני החנייה (שהוסבה לחצר פנימית) ועוד שתי קומות.

בקומה הראשונה התמקם המטבח הפתוח מבית היוצר של הבאסטה ובו 20 מנות קבועות, בגודל בינוני ותפריט ספשיילים לפי גחמותיו של אלונים. כל המנות נעות בין 20 ל-80 שקלים, בהן אפשר למצוא: טונה כבושה, איולי חזרת על טוסט שאור (28 שקלים), שיפוד שקד מאש וציר ציפור (36 שקלים), קלאמרי ממולא בורגול ודברים (42 שקלים), טורטליני כבש ופירות יבשים קצת בוכרי (69 שקלים), רביולי מבצק של איטלקים צבוע סלק וריקוטה בפנים (59 שקלים). בקומה השנייה של קפה אירופה יתמקם הבר. טור מוסיף: "הבסיס הוא האוכל והבילוי, מוזיקה ואווירה שמחה, כמו שאנחנו יודעים לעשות, רק שבניגוד לכל המסעדות והברים, אנחנו הולכים להיות פתוחים גם בשביל אוכל עד לשעות הקטנות של הלילה".מתרחבים. מעוז אלונים ואיתי הרגיל (צילום: ניר כפרי)פסטיבל היין הגדול ביותר לקהל הרחב יוצא לדרך בדרך כלל,  אירועי בירה ויין גדולים מיועדים בעיקר לקהל מקצועי שמחפש הזדמנות להכיר את המקומות הקטנים שלא הכיר קודם. פסטיבל לילות לבנים אדומים 2012, ייערך לאורך ארבעה ימים במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב כשמרכזו יעמוד היין כמובן, מבלי לוותר גם על הפן הקולינרי. הפסטיבל, שיפתח לקהל הרחב, יחולק לשבעה מתחמים שונים לפי אזורים בעולם, בהם: איטליה, ספרד, ישראל, צרפת ודרום אמריקה. בפסטיבל תוכלו למצוא גם מתחם יינות הבאים מ"העולם החדש" ומתחם לילות מתוקים. האירוע נולד כיוזמה ושיתוף פעולה של רשת חנויות היין "אבי בן" ורשת חנויות היין "בית המשקאות של שחר".רן תורן, מיוזמי הפסטיבל, מאיפה עלה הרעיון?"אנחנו מקיימים כבר תשע שנים פסטיבל יין בירושלים ובו מציגים רק יקבים ישראלים. שמנו לב שלאנשי המקצוע יש תערוכות מעונבות אבל אין פסטיבלים המיועדים לקהל הרחב. זה מפתיע, אבל אין שום אירוע גדול שמשלב יין עם קהל הצרכנים הסופי שלו. יש המון יין איכותי מכל העולם וזו ההזדמנות להיחשף אליו". אז מה יהיו לנו בפסטיבל?"קודם כל חשוב להדגיש שמכיוון שאנחנו לא בונים על קהל מקצועי, האירוע מכוון יותר לכיף והנאה. הפסטיבל יתחלק למתחמים שכל אחד מהם מייצג ארץ יין או אזור אחר בעולם. מלבד יין תהיה בו גם חוויה של אוכל ומוזיקה מהמקום. ברחבי הפסטיבל יהיו למעלה מ-200 סוגי יין שאפשר יהיה לטעום, כך שסביר להניח שבערב אחד יהיה קשה מאוד לכסות את כל המתחמים ואת כל היינות".פסטיבל לילות לבנים אדומים 2012 ייצא לדרך ב-4 ביוני ויימשך עד ל-7 ביוני, במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב. כרטיס הכניסה יעלה 99 שקלים ויכלול טעימות יין חופשיות בכוס קריסטל גרמנית מתנה. שימו לב: הכניסה מגיל 18 בלבד.בואו ליהנות. פסטיבל יינות אדומים לבנים (צילום: יח"צ)מסעדות הפופ אפ עושות עלייה טרנד קולינרי חדש סוחף את הערים הגדולות ברחבי העולם, בדמות מסעדות זמניות או נודדות. המסעדות  הזמניות הללו מכונות מסעדות "פופ-אפ", מכיוון שהן צצות ונעלמות אחרי פרק זמן קצר. ה"פופ אפ" מנוהלות בדרך כלל על ידי שפים נחשבים שכבר חובקים מקום אחד או שניים משלהם. כעת, באיחור אופנתי קל, גם אנחנו מצטרפים לחגיגה, ובקרוב תפתח מסעדת ה"פופ אפ" הראשונה בישראל – סוספנסה (ובתרגום חופשי - תלוי באוויר). על המיזם הקולינרי אחראים שניים מהשפים הצעירים הבולטים הפועלים כרגע בתל אביב - דיוויד פרנקל מפרונטו ואסף דוקטור, השף והבעלים של הקרפצ'יו בר והאחים. השניים חברו לאיש העיצוב אלון קסטיאל ולאבי קאשי המגיע מעולם הברים.תלויים באוויר. דיוויד פרנקל ואסף דוקטור (צילום: דודו בכר ודניאל צ'צ'יק)אסף דוקטור, מה הסיפור מאחורי המיזם?"לא אנחנו המצאנו את זה. זה משהו שרץ כבר כמה שנים בעולם. כבר הרבה זמן גלגלנו את הרעיון ומה שהבשיל את התנאים זה מציאת הלוקיישן, כי זה אחד הדברים המרכזיים בפופ אפ - לרגש גם בעיצוב ובמיקום. ברגע שאלון מצא את הגג ביפו העתיקה החלטנו לרוץ על זה. בגדול הכי מעניין והכי חשוב זו העובדה שכל ערב מתנהג כמו פתיחה של מסעדה חדשה - החל מהתפריט, המוזיקה והעיצוב מחדש". הסוספנסה תפעל בתאריכים ספציפיים, נכון לעכשיו למשך תקופת הקיץ, אבל השותפים במיזם לא פוסלים את האפשרות שיעברו ללוקיישן אחר למשך תקופת החורף. האירועים, כמו גם הקונספט שלהם, נשמרים בסוד ונחשפים רק מספר ימים מועט לפני הארוחה למוזמנים בלבד. בכל זאת, קיבלנו רמז לקונספט של הערב הראשון: הגיאוגרפיה של הגג. על מנת לאכול בסוספנסה צריך להצטייד בשני דברים: קשרי חברות עם חברים של הארבעת השותפים ולהכין לפחות 300 שקלים.אסף, למה זה כל כך יקר? "הארוחות מכוונות גבוה. זה בא לידי ביטוי בחומרי הגלם ובטכניקות ההכנה וכן- גם בעיצוב. לכן המחירים הם לא פחות מ- 300 שקל, אבל זה כולל ארוחה שלמה וקצת אלכוהול ולא רחוק בהרבה ממה שמשלמים היום במסעדה טובה ויקרה. אנחנו ניתן כאן חוויה". איך הציבור הרחב יכול לקבל הזמנה?"כל אחד מארבעתנו יזמין את המעגלים הקרובים שלו ואותם מעגלים את המעגלים שלהם וכך הלאה. משם זה יטפטף גם לרשתות החברתיות ובקרוב תקום קבוצה של סוספנסה בפייסבוק".הקונספט לערב הקרוב כבר כמעט סגור, ההזמנות לאירוע הראשון תיכף ייצאו לדרך והערב צפוי להתקיים בתחילת יוני ממש. צפו להזמנות.חוזליטו: מברצלונה לאחד העם

אחת הפינות היפות בתל אביב נתפסה בשבוע שעבר על ידי חוזליטו. חוזליטו הוא חוזה רמון, בחור ספרדי שהתאהב בארץ והחליט להשתקע. הוא חבר אל ברק אטינגר ואל תומר מור, מבעלי קפה ג'רמייה בירמיהו ורדיו EPGB וביחד יצרו שילוב מיוחד בין בית קפה לבר ברצלונאי, עם אוכל החורג מהשגרה המוכרת. לא תמצאו פה פנכות טונה וגבינה לבנה, אלא ארוחות בוקר מושקעות ברוח קטאלנית עם צ'וריסוס. לעת ערב, המקום מוחשך, ה-DJ תופס פיקוד והמטבח מוציא פינצ'וס מושקעים (לחם קלוי עם מעדנים מעל), עם דגים כבושים, גבינות מיוחדות ונקניקים, שניתן להרכיב לבד. הבר מצידו ישקיע בסנגריות ובקוקייטלים ספרדיים. היתרון הגדול של המקום, מלבד העובדה שהשולחנות בחוץ עושים חשק לטוס לברצלונה, היא העובדה שאפשר לאכול פה ארוחות בוקר מוצלחות עד השעה 20:00. חוזליטו - אחד העם 39, תל אביבברצלונה במרכז תל אביב. פינצ'וס של חוזליטו (צילום: ליאורה אטינגר)

תמיד שמח במטבח של פיינברג בכל חודש, במסגרת "ג'אם סשן טבחים", מזמין השף יאיר פיינברג קולגות לשיחה ולבישול משותף, אבל גם להציץ אל מאחורי הקלעים של מטבחי השף, עם הזדמנות להכיר מקרוב את השפים ואת המנות. מסתמן שמחר בערב (יום חמישי, 24.5) הולך להתקיים מפגש קיצי, ושמח בסטודיו Fein Cook של פיינברג, ובו יתארחו ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, דנה מלמד ומאיר אללוף (שובב קולינרי). יחד ירקחו תפריט ייחודי וחד פעמי  שיכלול מזנון סלטים, פיתות שאור מהסאג'; מטבלים מקדמת עדן; חומוס ירוק טרי קלוי; סלט שומר; מאפה גבינת עיזים ושקדים; קישוא עגול כתום ממולא בכל מיני דברים; סביצ'ה דג ים עם קציפת גרניום; קפרזה של אבטיח ודג ים, מקלובה דג על טחינה לבנה ואורז; חצי עוף על העצם, סומק ובצל בטאבון; לזניה של דנה, ומנות נוספות.סטודיו Fein Cook, דרך בן צבי 84, בית פנרמה. להזמנות 077-7107744

*#