טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המסעדה שתביא את החורף

כשטיפות הגשם הראשונות מתחילות לרדת, הבטן מיד דורשת תבשיל חם ומהביל. במקום לעמול על הסירים בבית, מסעדה חדשה מבטיחה לעשות לכם את החורף טעים וקל הרבה יותר

תגובות

פותחים את החורף. תבשיל בטטה בסטיוארט אנד ויין (צילום: דפנה בן נון)

ריח הקדירות באוויר, נזידים מהבילים וסירים כבדים שטומנים בחובם כל טוב שהתבשל במשך לילה שלם - כל אלה עושים לנו חשק למזג אוויר סגרירי. אז למרות שהחורף הישראלי אינו גשום במיוחד, השבוע האחרון הוכיח שעדיין לא כדאי לאבד תקווה, והיווה את ההזדמנות המושלמת לפתוח מקום כמו StewArt & Wine.

אידיאלית לעונה הקרה. סטיוארט אנד ויין (צילום: דפנה בן נון)

המסעדה שנפתחה לאחרונה תגיש מגוון מנות שמושפעות מהמטבח האיטלקי והצרפתי, כשעל הסירים יעמוד השף יוסי בן נון שפתח את המקום ביחד עם אשתו איילה. בן נון התמקצע בבישול באיטליה ובבית הספר קורדון בלו שבקנדה, וכשחזר לארץ הבחין בכך ששיטות הכנת האוכל כאן שונות מאוד ממה שלמד. מתוך אהבה גדולה למטבחים האירופאיים החליט ביחד עם רעייתו לפתוח מקום חדש, בו יוגשו מנות בניחוח היבשת הנחשקת.

שיטות בישול אירופאיות. הקדירה הגרמנית (צילום: דפנה בן נון)

בגזרת האוכל מציעים כאן שישה סוגי קדרות, ששתיים מתוכן צמחוניות. הקדרה האיטלקית מכילה ראגו כתף בקר ברוטב עגבניות עם בצל סגול וגזר (78 שקלים), בצרפתית תטעמו נתחי חזה בקר ביין אדום עם קוביות אווז מעושן, שאלוט פטריות ושורשים (90 שקלים), בגרמנית תקבלו נקניקיות עגל או חזיר עם בייקון, בצל אפוי בדבש, תפוחי אדמה, תפוחי גרנד סמית', ציר בקר ובירה לצד כרוב כבוש כמובן (82 שקלים), ובקדרה הבולגרית תוכלו לנסות בשר כבש צלוי עם תבשיל שעועית לבנה בפפריקה ואורז (65 שקלים). הקדירות הצמחוניות מתבססות על אורז שחור וירקות שורש כתומים ברוטב טחינת עגבניות שרי ויוגורט (62 שקלים), או עדשים שחורות עם אספרגוס וחציל ביין לבן (65 שקלים). המנות מגיעות לצד מגוון לחמים, בהם בריוש, ג'בטה, פוקאצ'ה, חלה או לחם שיפון, וקיימת גם האפשרות להחליף את הלחם בפסטה טרייה בעבודת יד. בנוסף תמצאו כאן גם מגוון מנות ראשונות ופסטות הום מייד.

אם תהיתם מה יעלה בגורלה של המסעדה בימי הקיץ החמים, תוכלו להפסיק לדאוג. "הרעיון להקמת המסעדה עלה אצלנו דווקא בקיץ", מרגיעה בן נון. "אני חושבת שכשיכירו אותנו וידעו במה מדובר, אנשים יגיעו בלי קשר למזג האוויר בחוץ. יש לנו גם מנות פחות חורפיות כמו פסטות, קפרזה ועוד סלטים מיוחדים. התחושה במסעדה מאוד אירופאית ומזמינה ואין צורך לדאוג, יש לנו אחלה מזגן".

StewArt & Wine - לילינבלום 20, תל אביב

*#