חדשות אוכל: החמארה היוונית חדשה

גירוס, עלי גפן ומוסקה, מוזיקה יוונית והמון אוזו - לא מדובר בתכנון חופשה קיצית ברודוס, אלא בארוחה הבאה שלכם במסעדה היוונית החדשה בראשון לציון

נעמה חן, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
נעמה חן, עכבר העיר

הסופלקי הגיע לראשל"צ. היוונייה (צילום: דביר להר)

אם פעם בשביל לאכול אוכל יווני אותנטי ומסורתי היינו צריכים לעלות על מטוס אל עבר הטברנה הקרובה, שנמצאת על אי במרחק של שעה מאיתנו, היום תוכלו לאכול סופלקי וסלט יווני בכל פינה בעיר הגדולה. כעת ראשון לציון מצטרפת לגל שמגיע מארצות הבלקן עם חמארה חדשה שנפתחה לאחרונה. היווניה הראשל"צית מציעה לסועדים אווירת טברנה שמחה, שמלווה במנות ים תיכוניות בשילוב עם אלכוהול מגוון ומוזיקה ים תיכונית שמתנגנת ברקע. למרות הקו האותנטי במקום בימי שלישי מצפה לכם הפתעה בצורת ליין אתני אלקטרוני צעיר, בו ישתתפו דיג'ייז מתחלפים, לצד הכוכבת הראשית שתהיה, איך לא, הדרבוקה.

תבשילים אותנטיים. היוונייה (צילום: דביר להר)

מי שבכל זאת מתרגש מהאוכל היווני יותר מכל, ימצא בתפריט מנות דוגמת בורקס מפולנטה טרייה עם ביצה עלומה, גרידת עגבניות וחריף (32 שקלים); עלי גפן, ממולאים באורז עגול עם גרידת עגבניות ותמרינדי (32 שקלים); גליליות זוקיני צרוב על הגריל במילוי בורגול לאבנה עם עשבי תיבול ואגוזי מלך (28 שקלים); מנת גירוס יוונית - נתחי עגל וכבש על פיתה יוונית שטוחה עם בצל פרוס דק, ירקות שורש בטאבון ויוגורט (48 שקלים) וכמובן המוסקה הקלאסית - שכבות של תפוחי אדמה, חצילים, עגבניות, בשר טחון ורוטב בשמל (52 שקלים). גם בגזרת האלכוהול לא ניסו להתחכם יותר מדי, ויצרו מבחר קוקטיילים על בסיס אניס (48 שקלים).

אווירה יוונית שמחה. מאפים ביווניה (צילום: דביר להר)

אחת לחודשיים צפוי להתארח במקום שף אורח לארוחת טעימות מיוחדת, כשבימי שישי בצהריים יקבלו את השבת באווירה יוונית שמחה, עמוסה באוכל טוב, מוזיקה משובחת, ואיך לא - אוזו יווני אסלי. יאסו!

היווניה - רוטשילד 67, ראשון לציון

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ