טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הגלידריה הטבעונית הראשונה בארץ

דובדבני אמרנה, שוקולד-אגוזי לוז ופיסטוק-ערמונים - אלו הם טעמי הגלידה החדשים שינעימו לטבעונים את העונה הלא כל כך קרה

תגובות

עובדה מעניינת - ישראל היא המדינה עם אחוז הטבעונים הגבוה בעולם: כל מסעדה שמכבדת את עצמה הוסיפה לתפריט מספר מנות טבעוניות, הרשת מוצפת במתכונים ובתחליפים שנועדו להקל על הציבור הטבעוני ולאחרונה אפילו נפתח ביפו מרכז קולינארי בשם "החוויה הטבעונית" המציע ללקוחותיו סדנאות לבישול טבעוני. כך שספק אם מישהו יעז להגדיר את המהפכה הטבעונית שאנו חווים בשנים האחרונות כטרנד חולף.יש לי גלידה הכי מוסרית. גלידות טבעוניות בג'לה (צילום: גיא טשקנט)

אך על אף השינוי העצום שחווה המטבח הטבעוני, קשה לומר שהוא חדר באופן מלא לעולם המתוקים. ונדמה כי נגזר על אלה שבחרו באורח החיים הטבעוני להסתפק בפתרונות צנועים. כאן מגיעה הבשורה האמתית לחובבי המתוק. בימים אלה נפתחת הגלידריה הטבעונית הראשונה בישראל של רשת ג'לה, בפינת הרחובות לוינסקי ונחלת בנימין בתל אביב. מדובר בשיתוף פעולה בין האחים יום טוב, בעלי המעדנייה המפורסמת בשוק לוינסקי, לבין גיא טשקנט, השף גלסייר והבעלים של רשת ג'לה. בגלידריה תמצאו אך ורק גלידות טבעוניות, שיתאימו גם לשומרי הכשרות, לנמנעים מסוכר ולרגישים לגלוטן, דוגמת תמר ובננה, דובדבני אמרנה, שוקולד-אגוזי לוז ופיסטוק-ערמונים. בהמשך מבטיחים שניתן יהיה לרכוש גם קינוחים טבעוניים ומקוריים מבית היוצר של טשקנט.

טעמים מקוריים. גלידות בג'לה (צילום: ליאור אביטן)

ג'לה - לוינסקי פינת נחלת בנימין, תל אביב

*#