טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מסעדות מישלן נוחתות בארץ

תל אביב עולה לליגה של הגדולים, לפחות למשך שלושה שבועות - בעוד חודש יגיעו לארץ שפים נחשבים מכל רחבי העולם, ואתם תוכלו לקבל טעימה ממסעדות מישלן במחיר שפוי

תגובות

המסעדות הנחשבות נוחתות בארץ. מנה סתווית בפט רדיש (צילום: יח"צ)

בדיוק כשהצורך בחופש יתחיל שוב לדגדג וכולנו נשוב לפזול אל מעבר לים ולרייר על מטעמים שאפשר למצוא רק בחו"ל, ינחתו בתל אביב השפים מהמסעדות הנחשבות ברחבי העולם. מכירת הכרטיסים תחל ביום שני, ה-12 באוקטובר.

» מה נרי ליבנה חשבה על קוואטרו?» הגלידריה הטבעונית הראשונה בארץ

במקום לבזבז הון על טיסה ומלון ולהתחנן לחופש מהבוס, תוכלו לקבל תמצית מרוכזת מהמסעדות המדוברות מסביב לגלובוס, בלי להתרחק יותר מדי מהבית. במסגרת פרויקט ROUND TABLES BY AMERICAN EXPRESS שנערך בשיתוף אמריקן אקספרס, משרד התיירות ויקב רמת הגולן יתארחו שפים ונציגים משמונה מסעדות נחשבות בלונדון, ברלין, אתונה, אמסטרדם, ברצלונה, רומא וניו יורק אצל מיטב השפים בתל אביב. כל מסעדה ישראלית תציע במשך שבוע שלם תפריט ערב, שיכלול טעימות המבוססות על מנות הדגל של האורחים מחו"ל, בשילוב עם טעמים בהשראת הנוף המקומי.

מנות הדגל של המסעדות. סלמון נא ואגסים בקראפט (צילום: יח"צ)

הפרויקט שייערך במשך שלושה שבועות, יחבר את תל אביב לסצנת האוכל הבינלאומית, במטרה ליצור דיאלוג תרבותי עם ערים גדולות מסביב לעולם: "תל אביב הפכה בשנים האחרונות למעצמה קולינרית", אומר המסעדן ויזם הפרויקט יאיר בקייר. "השפים שמגיעים אלינו עומדים בשורה הראשונה של המסעדות בעולם, ועצם הגעתם הוא הישג תרבותי של ממש".

הישג תרבותי. בקלה אלה-רומאנה בסטציונה די פוסטו (צילום: יח"צ)

כדי להגיע לתמהיל המסעדות המגוון, סקר בקייר (הרברט סמואל, קלארו) יחד עם צוות הפרויקט את עולם הקולינריה, בחן מדריכי אוכל ויצר רשימה ארוכה שמתוכה נבחרו מסעדות המדורגות גבוה אך לא בעלות יותר מכוכב מישלן אחד, כדי לשמור על רמת מחירים נגישה. הרשימה הסופית כוללת את סטציונה די פוסטה מרומא, קראפט וסינמון קיטשן הלונדוניות, רון גסטרו-בר מאמסטרדם, מילוס מאתונה, טרגלוז מברצלונה, פרוסהמרס הברלינאית והפאט רדיש מניו יורק.

תישמר רמת מחירים נגישה. סלט לובסטר עם פטריות ברון גסטרו-בר (צילום: יח"צ)

המחיר לא זול, אך באופן מפתיע גם מאוד נגיש. ארוחות טעימות בכל מסעדה שמשתתפת בפרויקט תוצע במחיר קבוע של 269 שקלים לסועד, בפורמט שייקבע על ידי המסעדה. מחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס יהנו מהארוחה ב-229 שקלים, ובה תכלל גם כוס יין קינוח במתנה.

ראונד טייבלס - לכל הפרטים ולרכישת כרטיסים

*#