טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: רמלה של הסבנטיז מגיעה לתל אביב

במקום שבו פעלה מסעדת סטפן בראון המיתולוגית, קמה מסעדת רמלה החדשה. מלבד שיפודי יקיטורי עם טעמים ישראליים למהדרין, מציע המקום אווירת סבנטיז והמון אלכוהול שהולם אותה

תגובות

הרוקנרול הישראלי פרח בשנות השבעים ברמלה, בה צמחו להקות שהשפיעו על עולם המוזיקה המקומי. את הסצנה הנוסטלגית של הסבנטיז מנסה כעת לשחזר שאול טבת (לוציפר וסטפן בראון ז"ל), באמצעות רמלה הלוהטת החדשה. את המקום פתח בחלל בה שכנה מסעדת סטפן בראון המיתולוגית, שהאכילה גרגרנים במשך קרוב לשני עשורים. "השם רמלה הוא ג'סטה לעיר שבה צמחו המועדונים והרוקנרול, ושהיום משוייכים לבועה התל אביבית", מספר טבת. "התחשק לנו לעשות טעמים מקומיים, ולכן בחרנו ברמלה ולא בטוקיו, לונדון או פריז".

אם פעם, כדי לספוג אווירת רוקנרול אמיתית, הייתם צריכים להתניע את הרכב בכיוון היציאה מהעיר הגדולה. היום מספיק לרדת בכפכפים מהבית. האווירה ברמלה רחוקה מלהיות מחייבת, ושומרת על קו אחיד בכל מה שנוגע לעיצוב ולאוכל. בניגוד לסטפן בראון, כאן מורגשת נוכחות גדולה יותר של הבר, המנות הודפסו על תקליט ויניל ענק שחוסך מהלקוחות את הצורך לבקש תפריט שוב ושוב, והאוכל נועד ללוות את האלכוהול - ולא להפך. 

סופגים אווירת רוקנרול. רמלה (צילום: שאול טבת)

כמו בגלגול הקודם של החלל, גם כאן יפעל בלב המסעדה גריל פחמים, אלא שכעת מדובר בגריל יקיטורי עם פחמים יפניות מעץ אלון. "שיפודי היקיטורי במרכז התפריט מאפשרים לגוון ולא להצמד למנה אחת ויחידה", מסביר טבת. "תוך כדי ששותים אפשר להזמין עוד ועוד מנות ולנסות הרבה אופציות מהתפריט". תמצאו כאן שיפוד דג ים קטן מתחלף (13 שקלים); שיפוד פרגית (16 שקלים); שיפוד קממבר (16 שקלים), לצד המון שיפודי ירקות דוגמת פורטבלו, אספרגוס וקישוא חריף (9-12 שקלים) שנצלים ישירות על האש, לא נוגעים בבשר ומתאימים גם לטבעונים האדוקים ביותר. מלבד השיפודים מציעים במקום סלט לבנה וקייל מוקפץ (16 שקלים); בצל ירוק, לימון ואניס (16 שקלים); סיגרים (33 שקלים); פסטל תפוחי אדמה ותרד (33 שקלים); פיצה מרגריטה (34 שקלים) ואת ההמבורגר המיתולוגי (65 שקלים). בינתיים, המקום נמצא בתקופת הרצה ופועל רק בערבים, אך תוך שבוע צפוי להפתח כבר בשעות הצהריים לסרוויס באווירה לא רשמית, שיעזור לכם לתפוס ראש כבר באמצע היום, בדיוק כמו בשנות ה-70 העליזות.

*#