טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק קימצ'י: קוריאה משתלטת על מינה טומיי

כששפית קוריאנית מסורתית חוברת לשף פיוז'ן אסיאתי, החך הישראלי עובר חוויה מסעירה. בתפריט: חריפות בלי רחמים ומנות מסקרנות עם שמות מסובכים. היכונו לשבוע קוריאה במסעדת מינה טומיי

תגובות

על המקום המיוחד השמור לאוכל אסיאתי בקיבתם של הישראלים, אין צורך להרחיב. כולנו התמכרנו לעושר הטעמים האוממיים של המטבח הסיני, היפני, התאילנדי ואפילו לאלה הויאטנמים התוודענו בשנים האחרונות. האוכל הקוריאני, לעומת זאת, לא זוכה לאותה עדנה, והוכחה לכך אפשר למצוא בסגירתה של המסעדה הקוריאנית בירושלים "היהלום שבכתר" בשנה שעברה. 

מסעדת מינה טומיי, המגישה מנות רחוב מחמש מדינות ברחבי אסיה, החליטה לשנות את הלך הדברים ולערוך למקומיים היכרות עם המטבח בעל מנעד הטעמים העצום. המשמעות היא שבמשך שבוע יוכלו באי המסעדה לשרוף את הפה עם מנות מסורתיות, שבשביל לבטא את שמן צריך לדעת לדבר ממש מהר. שבוע קוריאה בישראל יפתח בארוחת טעימות (200 שקלים) המשלבת בישול מסורתי ומודרני, עליה אמונים שף המסעדה משה בדישי והשפית הקוריאנית היונה לי, שהעבירה את ילדותה במטבחי המסעדות של סבתה והוריה, ומבשלת היום עבור שגריר קוריאה. 

 "המטבח הקוריאני הוא מטבח בריא עם מסורת של אלפי שנים, שמשום מה עדיין לא תפס בארץ", אומר בדישי. "כדי להפוך את החוויה לשלמה, הבאנו חומרי גלם וכלים מיוחדים מקוריאה, ונגיש ספיישלים מתחלפים שיאפשרו לישראלים להכיר אותו מקרוב". המנות שיוצעו בשבוע שבין ה-11-18.11 לא עברו התאמה לחך המקומי, כפי שנהוג לעשות במקרים רבים. "למעשה המנה היחידה שעידנתי היא הקימצ'י", מתוודה בדישי. "הוא עבר התססה של שבוע וחצי במקום שלושה חודשים, כדי להקל על ההסתגלות לטעמו המודגש". בתפריט המיוחד תמצאו סשימי תמנון על סלט ווקאמה ברוטב תה קוריאני; המבורגר צלופח בלחמנית באו עם צנון כבוש ורוטב שומשום; ביבימבאפ אותנטי; פנקייק ממכר עם פירות ים ובצל, ואטריות צלופן מבטטה מוקפצות עם ארבעה סוגי פטריות וציר מצומצם של שיטאקי. למרות שהקוריאנים ידועים באהבתם לבשר, יוגשו במהלך השבוע מגוון מנות שיתאימו לצמחונים. ארוחת טעימות נוספת בסניף של מינה טומיי בחיפה תחתום את השבוע ביום שלישי ה-18 בנובמבר.

» מינה טומיי מרקט - הארבעה 19, תל אביב

אחרי שחגגנו את אירוע הסגירה לפני שבועיים, ונפרדנו מהלוקיישן הקודם שאירח סועדים ובליינים במשך עשור, ג'וז ולוז נפתחת מחר (רביעי) מחדש ברחוב גבולות 5. בכתובת החדשה תשמר האווירה השמחה שאפיינה את המסעדה בגלגולה הקודם, ומובטח מגוון גדול יותר של מנות צמחוניות בתפריט. עכשיו רק נשאר לגלות את המקום מחדש. 

ג'וז ולוז - גבולות 5, תל אביב

המסעדה של אמא בחיפה קצת נחבאת אל הכלים בתוך פסאז' מסחרי בשכונת מגורים, אבל מגישה אוכל אתיופי אמיתי ולא מתפשר - כולל כללי הטקס המסורתיים. בתפריט שני מסלולים, אחד טבעוני (35 שקלים) ואחד בשרי (40 שקלים) - שניהם כוללות לחם אינג'ירה מקמח טף ועליו מספר תבשילים שונים על טהרת ניחוחות וטעמים אקזוטיים, המושתתים על תבלינים אתיופיים דוגמת תערובת הברברה החריפה או הקורארימה הארומטית. את המנות אוכלים עם הידיים, באמצעות קריעה של חתיכות מהאינג'ירה החמצמצה וניגוב התבשילים היישר אל הפה. בסיום הארוחה מוגש קפה אתיופי, שכולל טקס שלם של הכנה ומזיגה בשיטות מסורתיות ועתיקות. האמיצים יכולים לבקש את האוכל חריף באמת, ואז ליהנות מהחוויה האותנטית המלאה ולהתחנן למים קרים בסופה.המסעדה של אמא - הנביאים 20, חיפה

כל הטעמים, הניחוחות והחריפות באינג'רה אחת. מסלול טבעוני במסעדה של אמא (צילום: נגסט טרפה)

בביטחון רב ממשיכה ירושלים למצב עצמה כבירה קולינרית לכל דבר. כחלק מהגל הטעים, לפני כשבוע נפתח בעיר ביסטרו חדש ומסקרן, שיזכיר לירושלמים וותיקים את הקפיטריה משנות השבעים והשמונים באוניברסיטת ירושלים, מנזה, שמו. את המקום פתחו שלושה ירושלמים, שמנסים דרכו להחזיר לעיר מעט מתהילת הימים ההם, האפופים במעטה נוסטלגיה מתקתקה. לבד מהאווירה, גם הקונספט מעניין, ובמהלך היום והשבוע, משתנה התפריט כמה וכמה פעמים: בין השעות 8:00-13:00 יוגש תפריט בוקר, בין 13:00-18:00 תפריט צהריים שגם יכלול בקרוב עסקיות, והחל מ-19:00 יוגש תפריט ערב מורחב ואלגנטי יותר. בשישי ובשבת יוגש תפריט בראנץ' מיוחד, שיכלול ספיישלים משתנים. השף, שלומי אטון, בוגר קלואליס, פלימרקט וגם הטרטוריה הירושלמית חבה, בנה תפריט המבוסס על מנות בראסרי קלאסיות לצד טוויסטים אישיים שלו. תפריט הקינוחים נבנה בימים אלה על ידי הקונדיטורית מיכל בוטון, שאחראית לקינוחים של מיטב מסעדות תל אביב והבירה. בין מנות הבוקר אפשר למצוא אגז בנדיקט קלאסי (48 שקלים); ארוחת 'בוקר שלומי', שכוללת ברוסקטות צרובות עם ביצה מקושקשת עם עגבניות שרי ופטריות פורטבלו צרובות (40 שקלים). תפריט הצהריים צנע בין צרפתיות קלאסית לים תיכוניות קלילה, וכולל סלט פטוש (40 שקלים); בוראטה על סלט עגבניות שרי (48 שקלים), המבורגר מנזה (60 שקלים), ריזוטו פירות ים על בסיס ביסק סרטנים (78 שקלים)

כדי לגבות את הקולינריה בבאזז נעים, במקום יפעל גם בר פתוח שממוקם במרכז המסעדה, בו לא תהיה הפרדה של דלפק בין הברמנים ללקוחות, ומכל מקום במסעדה ניתן יהיה להשקיף עם מלאכת רקיחת הקוקטיילים, שגם הם ישתנו על פי התפריט. בקרוב, מבטיח לנו אורי ענבר, אחד הבעלים, יהיה גם תפריט טבעוני יצירתי.מנזה - בצלאל 10, ירושלים

שומרים על קלאסיקה, אבל מערבים ים תיכוניות. אגז בנדיקט במנזה (צילום: אפרת ליכטנשטט)

*#