אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מסעדת התבלינים החדשה של שגב

אוהבים עציצים? גם השף שגב משה, שפתח היום את מסעדתו הרביעית "שגב קיטשן גארדן" בהוד השרון. הקונספט: משתלה אכילה. הירוק נמצא בכל מקום, המלצרים מבצעים קטיף בהתאם למנה שהוזמנה, והקינוחים מגיעים כשתיל אכיל. הבונוס: הילדים שלכם הולכים להיות מאוד מרוצים

תגובות

עציצים, הם בכל מקום. מסעדת שגב קיטשן גארדן בשרון (צילום: אנטולי מיכאלו)

עציצים על הרצפה, עציצים על הקירות ועציצים על השולחנות. אחרי שמילא את מסעדתו הרמת חיילית בעצים ולימד את הסועדים ההרצליינים מהי  אמנות אכילה, הגיע תורו של אזור השרון להשתתף בניסוי. הבוקר נפתחה בקניון שרונים שבהוד השרון שגב קיטשן גארדן, מסעדתו החדשה של השף שגב משה, הפועלת על פי הקונספט של גינה אכילה. בתאוריה מדובר במסעדה ירוקה ופורחת המעוצבת כמשתלה גדולה, עם חלק חיצוני מוקף ירק שאפשר לקטוף ולתבל באמצעותו את המנות, לצד מתקנים מזמינים לילדים, וחלק פנימי ירוק עוד יותר ועתיר אדניות וצמחי תבלין, עגבניות שרי ובזיליקום שמפזר את ריחו בחלל המסעדה. בפועל מדובר במסעדה משפחתית עם תפריט על טהרת פסטות, פיצות, דגים וגם כמה מנות בשריות, עם אוריינטציית "ילדים פרנדלי" מובהקת גם בבחירת המנות וגם בעסקיות הנגישות תמחורית.

הקונספט המשפחתי ממשיך גם בכל הנוגע לאופן הרכבת הארוחה: 11 מנות פתיחה מוגשות למרכז השולחן, ביניהן פוקצ'ה, רצועות גזר בג'ינג'ר, סלט כרוב סגול ולבן, סביצ'ה דג, בצלים אפויים בשמן כמהין, צ'יפס מנופח פריך, סיר מרק השף, חומוס עם טחינה ירושלמית, פטה כבד עם ריבת בצל ועוד. כל הטוב הזה, שישמש פתיח הגון וכמעט משביע למשפחה שלמה, עולה 25 שקלים לראש בהזמנת מנה עיקרית, ו-10 שקלים לראש במסגרת ארוחה עסקית.

"ילדים פריינדלי" גם בתפריט (צילום: אנטולי מיכאלו ויעל רייף)

לרעיון הירוק-פורח-משפחתי הזה הגיע שגב לפני שנתיים בעת ביקור בנכר, שבמסגרתו התבקש לייעץ לחבר לקראת פתיחת מסעדה בתוך שטחים נרחבים וירוקים. הפרויקט בסופו של דבר לא יצא לפועל, אך בזכות התהליך ועבודת המחקר הבין השף המתעניין כיצד לגדל ירקות ועשבי תיבול 'indoor' בצורת משתלה או חממה בחלל סגור התחום בקירות ותקרה.

בהתאם לחזונו הירוק, בין לקיחת ההזמנות, הגשת המנות והסבר על התפריט, עוברות המלצריות בין עציצי עשבי התיבול השונים כשסלים קלועים בידיהן, וקוטפות עשבים לטובת תיבול המנות שהוזמנו. ואם כבר אוכל, זה מה שאתם צריכים לדעת על התפריט: המנות גדולות וקונצנזוסיות באופיין. אף מנה לא תרגש אתכם לדעת או תפוצץ את בלוטות הטעם בשילובים מפתיעים. אגף הפסטות (59-69 שקלים) מורכב מפסטות טריות, ניוקי ורביולי בתיבולים וברטבים שונים, האופציות הצמחוניות רבות, ויש גם פיצות שנאפות על תנורי אבן (58-79 שקלים), דגים ופירות ים בסגנונות הכנה שונים דוגמת אידוי, טיגון בשמן עמוק וצלייה (79-119 שקלים) וגם אופציות בשריות דוגמת המבורגר, סטייק מחזה עוף, שניצל ואנטרקוט (69-125 שקלים).

אל תפספסו את עציצי הקינוחים, ואחרי האוכל צאו לסיבוב בגינת הילדים (צילום: עכבר העיר)

השוס, לא משנה בני כמה אתם, נמצא דווקא באגף הקינוחים, בזכות תפריט המושתת כולו על עציצים (35 שקלים לעציץ). עציץ גדול העונה לכינוי "בלגי", מגיע עם עוגת שוקולד חמה, מלא שברי עוגיות וגלידה שוקולדית אגוזית, עציץ איטלקי מגיע עם מסקרפונה ושאר פינוקים, ועציץ טורקי מגיע גדוש במלבי וניל, גרנולה, אגוזים וקינמון המוגשים עם רוטב תותים ולמון גראס. ויש עוד כמה וכמה עציצים לבחירה, כל אחד מהם, לא משנה על איזו ארץ תלכו, ישביע לפחות משפחה שלמה עם קרייביניג עז למתוקים.

שגב קיטשן גארדן - הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון

*#