חדשות אוכל: בר הבירות החדש בשוק הכרמל

בירות נדירות שלא תמצאו במקום אחר, אווירת שוק שמחה ופיצת לחוח - בשוק הכרמל נפתח מקום חדש שיהפוך את הסידורים ההכרחיים למהנים הרבה יותר

יוליה ניקנקין, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
יוליה ניקנקין, עכבר העיר

לו היינו זבוב על הקיר הזה. בירות בביר בזאר (צילום: שי בן אפריים)

אין אכלן חובב שלא משוטט לפחות פעם בשבוע בשוק הכרמל. בין אם מגיעים לשוק כדי להצטייד בירקות טריים לארוחת שישי ובין אם פשוט לא יכולים לעבור את היום בלי לעצור ב או לנשנש איזו , אין סיכוי שלא נשמעו תלונות על הצפיפות בסמטה הארוכה.

בר הבירות החדש הוא בדיוק מה שיהפוך את החוויה לנסבלת הרבה יותר. בעקבות הצלחת בסטת BEER BAZAAR שקמה ברחוב רמב"ם לפני כשנתיים, פתחו הבעלים ברחוב המקביל את החמארה בעלת אותו השם, שתספק שעה של אסקפיזם צונן מההמולה. "רצינו לקחת חלק במקום שיתבסס על תוצרת מקומית", מספר ליאור וייס, אחד הבעלים. "אספנו את המיטב שיש ליצרנים הישראליים להציע, וייצרנו גם בירות ביתיות משלנו". 

ברוח השוק. פיצת לחוח בביר בזאר (צילום: שי בן אפריים)

תפריט האלכוהול כולל בירות מתחלפות מהחבית (22-30 שקלים), הנמזגות משבעה ברזים על הבר ולא פחות מ-100 סוגי בירות בבקבוק ממבשלות בוטיק קטנות (25-30 שקלים), בהן שפירא, נגב, הדובים ורונן. ארבעת השותפים מבשלים במקום בירות ביתיות, שאם לא הספקתם לטעום בדוכן המקורי, זה הזמן לנסות: חתול שמן פייל אייל, בינדי סאמר ובירת חיה עם שסק מהשוק.

מנות לא מחייבות. כבד קצוץ בביר בזאר (צילום: שי בן אפריים)

הביר בזאר החדש מושפע מהאופי של שוק הכרמל ובו מספר שולחנות קטנים ליד בר רחב, מרפסת אינטימית הצופה לכרם התימנים וקירות בטון חשופים, שיוצרים אווירה נינוחה. התפריט גם הוא לא מחייב וכולל מנות קלות שמלוות את הבירה: איקרה ובצלים עם לחם בירה (19 שקלים); כבד קצוץ עם ריבת דבלים וחזרת (29 שקלים); פיצה לחוח עם גבינות מהשוק וחוואייג' (28 שקלים) ופיתה שרופה עם סלט עגבניות חריף ונקניק מעושן (22 שקלים). 

- ישכון 36, תל אביב

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ