חדשות אוכל: אבי לוי פותח מסעדה בתל אביב

אחרי ההצלחה הגדולה של 'המוציא' בירושלים, מגיע בוגר מאסטר שף לתל אביב עם מסעדת צ'יריפום החדשה. בתפריט: אוכל אלג'יראי מהטאבון הלוהט שישלח את הגרגרנים חזרה לבית אמא

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

בין אינספור מסעדות אסיאתיות, אמריקאיות ומקסיקניות שנפתחות ברחבי תל אביב, הגיע הזמן להחזיר את הכבוד לאוכל האלג'יראי. שלוש שנים לאחר שפתח של 'המוציא' המצליחה, השף אבי לוי מגיע לתל-אביב. הבוקר פתח המאסטר שף את מסעדתו החדשה "צ'יריפום" במקום מאפיית בית לחם, בפינת הרחובות יבנה ואחד העם, והחל מהערב יגיש בה מנות מהמטבח הצפון אפריקאי, שהפכו לסימן ההיכר שלו.

ארוחה ביתית מחוץ לבית. צ'יריפום (צילום: אנטולי מיכאלו)

המנות בצ'יריפום יהיו צבעוניות ויצירתיות, וישאבו את השראתן מסגנון הבישול האלג'יראי, מבית אמא ומאוכל הרחוב ישראלי. התפריט יחולק לארבעה חלקים, ויכללו מנות חומוס בעבודת יד עם תוספות בלתי שגרתיות דוגמת דגים בשרמולה ופלפלים חריפים קלויים. לצידן אפשר יהיה להזמין מנות שונות בפיתה שמכינים במקום מבצק חלה, או כאלה שמגולגלות בתוך נייר על טהרת סוגים שונים של מטוגנים וצ'יפס. לאלו שיבחרו לשבת אלו שיבחרו לשבת במקום יוכלו להזמין מחבתות שבהן מנות חמות שיונפקו מטאבון גדול שיתפקד כלב המטבח.

בין המנות החמות תמצאו סינייה אנטריקוט עם ביצת עין (56 שקלים); צ'יפס עמבה (22 שקלים); חומוס דגים ושרמולה (38 שקלים); מחמר בטטה (32 שקלים); פיתה עם מסבחה שקדי עגל וחציל מטוגן (48 שקלים) וקינוח של פחזניות במילוי קרם שקדים (28 שקלים) וגלידת זעפרן (28 שקלים).

סוף סוף בתל אביב. מנות חמות בצ'יריפום (צילום: אנטולי מיכאלו)

הסוד מאחורי השם המסקרן של המסעדה חושף את כינוי החיבה של הדוד השמח מאלג'יר: "צ'יריפום היה כינוי החיבה של דודי שסחר בתפוחים באלג'יר, בזכות החיוב הרחב שלו", מספר לוי. ממש כמוהו שואף לוי להעניק לגרגרנים של תל אביב אווירה חמה וביתית עם אוכל לא מחייב בתמחור מתון - כזה שאפשר לנשנש על הדרך או לפתוח שולחן כשממש רעבים.

צ'יריפום - אחד העם 29, תל אביב

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ