אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: נוף משתלטת על קלארו

מה קורה כשזוכת מאסטר שף נוף איסמעיל עתמאנה מתארחת במסעדה של השף רן שמואלי? המטבח הערבי המסורתי זוכה לטוויסט עדכני, ואתם יכולים ליהנות ממנו במשך חודש שלם

תגובות

שילוב של ישן וחדש. מנטי בקלארו - KFAR TO TABLE (צילום: בועז לביא)

מי מאיתנו לא ירייר על סינייה לוהטת או יתנפל על פטאייר שיצא הרגע מהתנור? לתרבות האוכל הערבית שמורה פינה חמה בלב של כולנו, אבל בכל מה שקשור לארוחה אותנטית במסעדה, אצל רובנו תתעורר אסוציאציה של חומוס-צ'יפס-סלט בצפון הארץ. בפועל לא חסרות מסעדות ביתיות שמגישות אוכל מסורתי, ולאחרונה אפילו נפתחים יותר ויותר מקומות כמו עלה גפן ומגדלנה, שמרעננים את המטבח השורשי עם חידושים מסקרנים. עכשיו מטבח כזה מגיע גם לתל אביב.

» המסעדות הכי מיוחדות באזור תל אביב» הכנאפה הסודי של הצפון» ארוחות מתחת ל-30 שקלים » מאסטר שף חוזרת למסך

במקום להמתין לחופשה הבאה בצפון או לבזבז משכורת חודשית על צימר, סורו לקלארו במתחם שרונה, שחוגגת החודש את קונספט "KFAR TO TABLE". השף רן שמואלי וזוכת מאסטר שף, נוף עתאמנה איסמעיל מציגים תפריט שכולו תוצרת מקומית טרייה, שמחבר בין המטבח הערבי והישראלי: "המטבח הערבי העכשווי פחות מוכר לקהל הרחב", מספרת עתאמנה איסמעיל. "יצרנו משהו שהוא מעבר לעוד לתפריט סטנדטי והצלחנו לגבש מנות, שכל אחת מהן היא סיפור בפני עצמו".

חוגגים עם הסועדים. שרימפס בקלארו - KFAR TO TABLE (צילום: בועז לביא)

המנות שיוגשו במסגרת שיתוף הפעולה מבוססות על גידולים של חקלאים ויצרנים קטנים, שנבחרו בקפידה מכפרים בצפון ודילגו על כל שלבי הייצור התעשייתי. "עברנו מסע מרתק שהחל בחיפוש אחר חומרי גלם והמשיך בבניית התפריט עם נוף", מספר שמואלי. "החוויה הולידה פרויקט מאוד מיוחד לטעמי בנוף הישראלי, שאני שמח לחגוג עם הסועדים".

חידושים מסקרנים. סלט פאטוש בקלארו - KFAR TO TABLE (צילום: בועז לביא)

בין המנות שיככבו בתפריט תמצאו מנטי - כיסוני בצק ממולאים בבשר טלה ובצל מטוגן ומוגשים עם פלפל חריף ויוגורט (76 שקלים); שרימפס מוקפצים על מלוחייה ושמנת חמוצה (138 שקלים); כיסוני גבינה וזעתר במילוי ג'יבנה, המוגשים עם איירן, ראשד וצנונית (64 שקלים); מסיח'אן - לאפה בתנור עם עוף קונפי, הל, קינמון, אניס ולבאנה עזים (106 שקלים) וקינוח של גלידת מחלב, קראמבל ודובדבנים בסירופ (42 שקלים).  

קלארו - דוד אלעזר 30, תל אביבKFAR TO TABLE - שלישי, ה-23 ביוני עד חמישי, ה-23 ביולי

*#