אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הכנאפה הסודי של הצפון

תשכחו כל מה שאתם יודעים על כנאפה זרחני שטובע במי סוכר. בתוך חדרון צנוע בסמטה נסתרת בעוספיה נמצא הכנאפה הכי טעים בארץ. אם תצליחו לעקוב אחרי ההוראות, תכירו כנאפה מסוג חדש

תגובות
צילום: יעל רייף

כנאפה הוא לא כמו כוסברה. כולם אוהבים אותו. כל כך אוהבים אותו, שמוכנים לנסוע עבורו עד לצפון הקר, לשלב עם איזה טיול בטבע או "דרייב ת'רו" באזור פריחה, ולקנח במאכל המתוק והממכר, שמשלב בין כל המרקמים הכי כיפיים בעולם. בעוספיה נמצא הכנאפה הכי טוב בארץ, אבל אתם לא מכירים אותו כי הוא נמצא באחת הסמטאות הפנימיות הנסתרות יותר של הכפר, ובשביל להגיע אליו צריך לשמוע עליו מפה לאוזן, או להיות ממש ערניים לרמזים בדרך. 

החדרון הקטן של חוסאם מכונה "כנאפה ובס" או "כנאפה וזהו", בעברית, ומקפיד קלה כחמורה לקיים את ההבטחה. בתוך החדר הנסתר הזה עומד חוסאם בהיכון, כשלהבת האש דולקת ומכין אך ורק כנאפה. כשלקוח נכנס ומבקש את המנה שלו, חוסאם נכנס לפעולה. על מגש מתכת גדול הוא מורח בנדיבות סמנה - חמאה מזוקקת שמאופיינת בטעם חמאתי עז, עורם על המשטח המשומן כבודה יפה של אטריות קדאיף שהכין רגע לפני, וחותם את המנה בגבינה טרייה ונייטרלית בטעמה - כזאת שתיתן לכנאפה את המרקם הגמיש והנהדר, אך לא תשתלט על טעמו מעבר למידה הרצויה.

תחילתו של הכנאפה וסופו המתוק והממכר. כנאפה ובס (צילום: יעל רייף)

מגש המתכת הערום בכנאפה הגולמי עובר ללהבה, ומכאן מתחיל רצף מבורך של ריאקציות: החמאה נמסה ומטגנת את אטריות הקדאיף עד להשחמה מושלמת, והגבינה מותכת מעל הכל. בדיוק ברגע הקריטי מושך חוסאם במהירות את המגש מהלהבה, הופך אותו על פיו, מרטיב את הכל בסירופ סוכר ומציג בצניעות את הכנאפה המושלם. למה מושלם? כי הוא מאופיין בדיוק הנכון ביותר לכנאפה, בדיוק כמו שכנאפה נועד להיות: האטריות הטריות פריכות בטירוף, הגבינה יציבה ונמתחת במידה הנכונה - בלי לנזול או להרטיב את הכנאפה, והחמאה המזוקקת מוסיפה טעם חלומי ועמוק לכל העניין. על חומרים זרחניים שמקנים לכנאפה את הצבע הכתום העז הוא לא מוכן לשמוע, ומקפיד להשתמש רק במוצרים טבעיים בצורתם הטרייה ביותר, וזה בהחלט מורגש.

צילום: יעל רייף

חוסאם לא מתמחה רק בכנאפה. את הכשרתו כקונדיטור רכש בהתמחות ארוכה שעשה בחו"ל, אך כשחזר לארץ הוא החליט לחזור לשורשים, התאהב מחדש בקינוח המוכר ולמד תוך ניסוי וטעייה איך ליצור שלב אחרי שלב את הקינוח הפריך. הוא מספר שכנאפה זה לא משחק לילדים. מצד אחד הוא צריך להיות מתוק, אך לא מדי, מצד שני פריך אך משאיר מקום לרכות הגבינה, ומצד שלישי בעובי הנכון שיספק את התענוג הביסי המושלם.

על המגש מורח חוסאם סמנה, ועליה אטריות טריות שזה עתה הוכנו (צילום: יעל רייף)

יעל רייף

כמו כל דבר טוב בחיים, גם עבור הכנאפה הזה צריך להתאמץ ולהצטייד ביכולת ניווט בסיסית בשביל להגיע לחדרון הקסום הזה שנמצא במרחק בטוח מכל מלכודות התיירים. אם מגיעים לעוספיה מאזור הכרמל, קרי, מאוניברסיטת חיפה, נוסעים ישר בכביש הראשי של הכפר וקצת אחרי שעוברים את תחנת הדלק "סונול", מתחילים לפזול ימינה עד שרואים שלט גבוה בצבעי חום בהיר ועליו כתוב "כנאפה ובס". פונים ימינה וממשיכים עוד 150 מטר בערך, עד שרואים שלט נוסף שמכוון לחנייה שנראית ככניסה לבניין. נכנסים עם הרכב, מסתכלים ימינה, והגעתם ליעדכם בבטחה.

אפשר לקחת חתיכה בצלחת ולאכול במקום, ואפשר לקחת הביתה כמה שרוצים, אבל אז חייבים להקשיב להסבר הסבלני והחביב של חוסאם באשר לדרך החימום האידאלית שתוציא מהכנאפה את המיטב. המחירים זולים: חתיכה בצלחת תעלה 10 שקלים, וקילו מהמתוק הממכר הזה יעלה 45 שקלים, אבל כאמור, אפשר לקחת כמה שרוצים. אנו מתנצלים בפני יודעי הח"ן שחשפנו את סודו של הכנאפה הצפוני המעולה הזה, אבל גם לתושבי המרכז מותר. חוסאם מצידו, מבטיח להמשיך לחייך, וחשוב מכך, לשמור על אותה רמה גבוהה.

כנאפה ובס - לפרטים והוראות הגעה

שימו לב, כנאפה ובס פתוח משלישי עד שישי בין השעות 18:00-22:00 ובשבת בין השעות 12:00-22:00

*#