טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: חבל הבלקן מגיע לרמת החייל

מנות בלקניות צמחוניות, פירות ים ודגה, עיסקיות שוות ואלכוהול נגיש לדרינק של אחרי העבודה - לאופציות הקולינריות ברמת החייל מצטרף סנטיאגו, בר אוכל חדש ומסקרן, שמביא לרחבה הכי קולינרית באזור משב צועני רענן

תגובות

אם אתם עובדים באזור רמת החייל, אתם בטח מכירים את התחושה שמגיעה קצת אחרי הפסטה / אסיאתי/ המבורגר/ משהו בפיתה/ בר סלטים/ מאפה/ שיפודים/ שגב אקספרס, שעיקרה "די, מיצינו", ומביאה מיידית לחיפוש אחר משהו מקורי לשעות הצהריים הרעבות או הדרינק של אחרי העבודה. בהנחה שאתם יודעים מה טוב בחיים האלה, חובבים פירות ים ומעריכים טעמים כועסים שעושים עניין בפה, תשמחו להכיר את התושב החדש בלב האזור: קוראים לו סנטיאגו והתואר המתאים לו ביותר הוא בר פירות ים בלקני ושובב שישמח גם את הצמחונים, ושאותנו אישית הצליח להגניב.

החבר החדש שלכם ברמת החייל. סנטיאגו (צילום: יעל רייף)

את המקום פתח שרון סבח, שבבעלותו הבר השמח והמלא תמידית, מתיתיהו מכיכר מסריק. לרמת החייל הוא מתכנן להביא את אותה שמחה אלכוהולית בגיבוי המזון המתאים. במילים אחרות, לא משנה אם אתם אנשי הייטק מותשים נפשית הכמהים לדרינק קצר או אנשי תקשורת במנצ'יז שאחרי סיעור המוחות - תמצאו כאן בקלות נחת לבטן המקרקרת ולראש. התפריט מחולק לטאפאסים, מנות ראשונות, ועיקריות דגיות או בשריות, עם המון אופציות בין לבין לבעלי המוסר הניזונים מהצומח.

בחירה לא פשוטה בין החוץ הבריזתי לבר המושקע (צילום: יעל רייף)

ספוט מצוין לשיחרור העניבה (צילום: יעל רייף)

בין הטאפאסים, אל תוותרו על הסלקים ביוזו, נקטרינה, רוקט ושקדים (37 שקלים) - גרסה מעניינת במיוחד של הקרפצ'יו המוכר לעייפה, שכאן בסנטיאגו מבוצעת בצורה שגורמת לחך להתעניין בכל ביס מחדש. גם הקריספי תאי קלמארי (39 שקלים) מוכיחה שמישהו במטבח יודע את העבודה. מדובר במנה קטנה של ראשי קלמארי פריכים ופציחים, שמונחים בתוך הר של עגבניות שרי בכל מיני צבעים, עשבי תבלין ובצל, והכל ביחד בתחמיץ דאשי עז טעמים. את האיקרה (24 שקלים) מכינים במקום, ואם תטבלו בה את הפוקצ'ה הפריכה, משהו טוב יקרה לכם שם בפנים.

מנת חובה נוספת לטבעונים אבל לא רק היא סלט פריקי חמוץ-מתוק (אבל לא בקטע סיני), עם עדשים, חמוציות, עשבים ומלא שקדים פריכים (24 שקלים). בטח כבר טעמתם סלטים מאותה משפחה, אבל לזה הסנטיאגואי, יש רובד טעמים נוסף ממשפחת המעושן-עוקצני-מתקתק, שנותן את התחושה ההפכפכה שבריא יכול להיות גם טעים. מאגף הראשונות אתם חייבים לעצמכם את הפולנטה שמכינים כאן מתירס טרי, תועפות חמאה ואפילו לא גרגר קמח תירס לרפואה. מעל החטא הזה מונחים פטריית מלך היער, אספרגוס בשרני וזקור וגילופי פרמז'ן (43 שקלים). אם קלמארי הוא הפרי שלכם, לכו על הקלמארי ניו סטייל (51 שקלים), שמורכבת משילוב מנצח של קלמארי סגול חרוך בקטע טוב על הפלאנצ'ה, צימוקי עגבניות שרי, אספרגוס פריך, ומתחת להכל קרם חריף מחציל ולאבנה, תחמיץ יוזו וארגנו טרי שמוסיף טעמים ים תיכוניים לכל הטוב הזה.

העיקריות נעות בין קלאסיקות צרפתיות מבוססות חמאה ויין, לכמה אופציות בשריות ומנות אסיאתיות דוגמת השרימפס טום יאם (119 שקלים), שמוגשים עם פטריות שימאג'י בציר טום יאם, סאקה, שמנת, צ'ילי וכוסברה. אנחנו התאהבנו דווקא באחות העדינה: קדירת פירות ים עם טייגר שרימפס, קלמארי, מולים, וונגלי, חצי סרטן סגול בציר סרטנים, שמנת, כמהין ובזיליקום סגול (119 שקלים), שגרמה לנו לטבוע בתוכה ולפרק למי מהשוהים בה את הגוף בתנועות תוקפניות. קינוחים ייכנסו בהמשך, ויקיימו את השילוש הקדוש כנאפה-מלבי-ברולה, כל אחד מהם, בגרסתו.

כך פותחים שולחן בבלקן (צילום: יעל רייף)

על התפריט הבלקני-אקלקטי-ימי הזה אמון השף ארז מדינה, שברזומה המקצועי שלו התחנכות על ברכי השף משה שגב, כבודה בבריו דה קובה ז"ל, בישול לצידו של רפי כהן במסעדת רפאל ומסעדת הצוענייה היפואית. בקטע של הבחור הזה הוא לקחת מנות מוכרות ולהלביש עליהן טוויסט טעמים חדש, עם הרבה השפעות מהמטבח היפני המבוסס ואפס פחד משילובים נועזים. את התפריט לסנטיאגו הוא הרכיב על פי תשוקותיו האישיות ובהתאם לחומרי הגלם שאפשר להשיג בשיא הטריות, מינוס היוזו שמגיע מבוקבק מארץ הנימוסים וההליכות.

פולנטה, הגרסה הבלקנית (צילום: יעל רייף)

האווירה במקום קלילה אך אלגנטית, ומזמנת שיחרור מהיר של העניבה, החגורה המחויטת או הלסת הקפוצה (היוש פרסומאים). אם תשבו בפנים, שווה לתפוס מקום על הבר המושקע, ואם אתם מעדיפים בריזה נעימה של תחילת קיץ, התמקמו בחוץ ברחבה הגדולה שמזמנת השתוללות בטוחה ילדים עם קוצים. כרגע נמצא המקום בתקופת הרצה, שמזכה את המבקרים ב-20% הנחה על כל התפריט, ובהמשך מתכננים במקום גם הפי אוור ועסקיות שוות על טהרת המון טאפאסים ללב השולחן, עיקרית ומשקה במחיר ידידותי למשתמש. בסופי שבוע זומם סבח, הבעלים, להביא לרחבה החיצונית הגדולה גם מפעילי ילדים למיניהם, שישחררו את ההורים מהצורך לבדר את צרכני תשומת הלב, ובהמשך ייכנסו לתפריט גם בראנצ'ים בלקאניים יצירתיים. המדור ביקר, טעם, שתה לשוכרה וספג את האווירה, ולפסיקתו מדובר באחד המקומות המעניינים והצבעוניים בסביבה, שמספק אופציה משתלמת מחירית לארוחת ערב טעימה ומקורית גם עבור מי שמגיע במיוחד מקצוות רחוקים של העיר. ומה הקשר לסנטיאגו? התשובה נמצאת אי שם בין דפי הספר "הזקן והים".

סנטיאגו - הברזל 32, רמת החייל, תל אביב

*#