חדשות אוכל: שגב משה עובר לראשון לציון

משה יפתח סניף חדש של "שגב אקספרס" בקניון הזהב. וגם: לה מיזון נסגרת, שפית חדשה בבר יין, לנדוור מתרחבת וראשון לציון הופכת למעמצה קולינרית

רותם מימון, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רותם מימון, עכבר העיר

השף שגב משה סוגר מעגל. מי שגדל בראשון לציון חוזר כעת אל העיר והפעם כשבאמתחתו מסעדה חדשה ומוכרת: שגב אקספרס. השף יפתח בסוף החודש סניף שני למסעדתו שגב אקספרס באגף החדש של קניון הזהב בעיר. מדובר בגרסה ה"קלילה" והזולה יותר למסעדת היוקרה ההרצליאנית הנושאת את שם השף – שגב. המסעדה בגרסת ראשון לציון, תשמר את רוב התפריט של האחות מרמת החי"ל, המקפיד לדברי משה על "אוכל שובב מחומרי גלם טריים". משה היה מראשוני השפים שיצרו גרסה "זולה" יותר ומעונבת פחות למסעדת היוקרה שלהם. אחריו באו אייל שני, יונתן רושפלד ומאיר אדוני. מלבד שלוש המסעדות, משה הוא גם בעל תכניות בישול מצליחות: "אצל שגב במטבח" ו"שגב בא לבשל", וכן הוציא שלושה ספרי מתכונים, ביניהם הספר: שגב אקספרס.מטבח סגור: לה מיזון סוגרת את שעריה המסעדנייה לה מיזון סגרה ביום שישי האחרון את שעריה, לאחר כשנה וחצי של פעילות ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב. המסעדה החלה את דרכה כמעדנייה שמוכרת כריכים משובחים עם נקניקים ונקניקיות מבית היוצר של השפים יוצאי יועזר בר יין - עמית דובשני ובן תדהר. כעבור זמן קצר התרחבה לה מיזון למסעדה קטנה, צברה לה לא מעט מעריצים וזכתה בשבחי המבקרים. מתברר שזה לא עזר לה לשרוד.עולה כיתה: הדס פרנקל היא השפית הראשית בבר יין

לאחר כמעט שלוש שנות פעילות ללא שף מוביל אך עם אוכל מצוין, בר היין Wine Bar מתהדר בשפית חדשה- הדס פרנקל. פרנקל (26) היא כבר שם דבר בבר היין, לאחר שנה וחצי של עבודה במקום. "כשפתחנו את בר יין אני עמדתי במטבח", מסביר עודד חצבני מבעלי המקום את המינוי הרשמי, "עם השנים קיבלנו מהלקוחות את התחושה שאנחנו מתנהלים לא רק כבר, אלא כמסעדה ושצריך לקחת את יותר עצמנו ברצינות. במקביל הדס צמחה כאן והתפתחה, אז כל הנסיבות הביאו לזה שהיא המתאימה לקבל את התואר". בידיים שלה. בר יין והדס פרנקל צילום: (בועז לביא)סגנונה של פרנקל מורגש בבר יין בחודשים האחרונים. "הדס אוהבת דגים נאים, סשימי ובכלל נגיעות אסייתיות שלא היו פה ובישול עם הרבה ירקות", מעיד חצבני. "בבר יין ישנם שני תפריטים, אחד קבוע ויציב עם המנות הקלאסיות של המקום ויש את הלוח המורכב ממנות משתנות. כיום, רוב הלוח מורכב מרעיונות של פרנקל ומאפשר לה להרחיב את "מנעד הטעמים של הבר וזה נותן לה ללכת לכיוונים שלה", וכמו שמכנה זאת חצבני, "המקום בו הדס משתוללת". בין המנות של הדס ניתן למנות את ברוסקטות הטרטר המפורסמות של הבר וכן מנות כמו: סביצ'ה מוסר עם יוגורט, פנצ'טה מוקפצת עם פריקי וזיתי קלמטה, קרפצ'יו דג ים עם פסטו ופיסטוקים. פרנקל הגיעה אל בר יין לאחר שהחלה את הקריירה הקולינרית שלה בקייטרינג טעם וצבע, עברה במסעדת לילית וברוטשלידס קיטשן שם עבדה כסו שפית. ביום שני הקרוב, ה-19 בדצמבר, תארח הדס פרנקל את השף אסף גרניט לערב של ג'ם סשן ואלתורים במטבח, ללא תפריט ועל בסיס חומרי גלם מקומיים שיירכשו בשוק באותו היום.קפה לכולם: רשת לנדוור מתרחבת רשת בתי הקפה לנדוור, שיצאה בשנה האחרונה אל מחוץ לגבולות תל אביב, מתכננת את המשך פריסתה בעשרה סניפים חדשים בשנה הקרובה. בין היתר תפתח סניף לנדוור בקולנוע כוכב ברמת השרון, במתחם שרונה-מושבת הטמפלרים ובקריית השרון בנתניה. בעקבות התרחבות הרשת, החליטו בלנדוור על מהלך אסטרטגי קולינרי ובו החל שדרוג התפריט במנות איטלקיות-ים תיכוניות, במטרה להוביל בגזרת בתי הקפה עם אוכל. עם השדרוג הוכנסו כבר עכשיו חומרי גלם חדשים, הורחבו מטבחי הרשת ואל היועץ הקולינרי הנוכחי שחר ברנע הצטרף השף גיא הרלב. עיקר השינוי יבוא לידי ביטוי במנות חדשות בתפריט, שישלב בין ביתיות לחדשנות, בין מטבח איטלקי למטבח ים תיכוני. בין המנות החדשות בתפריט ניתן למצוא כבר עכשיו את הלחמנייה הביתית פאן דה מי, שקשוקה עם ריקוטה וחלה אישית, שקשוקה ים תיכונית עם חצילים אפויים וגבינת פטה, פוקאצ'ת תרד וריקוטה בתוך מחבת ברזל, פרשנות חדשה לסלט הקפרזה שיוגש בתוך פוקאצ'ה האפויה על בסיס הצלחת, פסטות חדשות כמו: פסטה מסוג מלפלדיני עם בולונז וקינוח שמבוסס אף הוא על בצק הפוקאצ'ה: רוזלך. זהו קינוח הבית של הרוזה בר בתל אביב, שמגיע גם ללנדוור ומשלב בין פוקאצ'ה לשוקולד נוטלה ושבבי אגוזים.מתרעננים. תפריט חדש לנדוור (צילום: דרור כץ)

הדבר הגדול הבא: מסעדות חדשות בראשון לציון האם ראשון לציון היא הרצליה פיתוח החדשה? לפי קצב פתיחת המסעדות בעיר, התשובה היא כנראה שכן. מסעדה חדשה ותיקה שמצטרפת אל הקיימות היא מסעדת פיש. פיש שהוקמה בחוף הים של ראשון לציון על ידי האחים רחמני (מבעלי פרנצ'סקה ונאפיס המיתולוגית) נודדת כעת אל תוך העיר והתמקמה בסמיכות למתחם אלקטרה במערב העיר. השף ניב יעקובוביץ'  (בוגר דלאל וסבסטיאן) הוא האמון על התפריט ועל הקונספט במסעדה החדשה, שהוא גם ברוח התקופה - לא רק אוכל, כי אם גם על חווית הבילוי המותאמת לכל כיס. את זה ניתן לראות כבר בתפריט באמצעות חלוקת מנות או "פתיחת שולחן", כפי שמכנים זאת במקום. הרעיון של 'פתיחת שולחן' הוא אוסף של מנות טאפאס, רק שהפעם הן לא כל כך קטנות. בין מנות פתיחת השולחן ניתן למנות: עוגת פוקצ'ה עם שמן זית ואיולי (14 שקלים), מטבוחה של עגבניות ופלפל חריף (12 שקלים), קרם חצילים (12 שקלים), כרובית מטוגנת באיולי וצלפים (16 שקלים), ביסק סרטנים ותירס (28 שקלים) ואפילו בורקס במילוי בשר טלה וחצילים על מסבחה של אבוקדו ויוגורט כבשים (42 שקלים).בפיש כאמור שמים דגש על התאמה לכיס הלקוח ולכן במנות הגדולות יותר ניתן לבחור גם מנות ביניים, שהן למעשה חצאי מנות עיקריות, המושתתות אף הן על ים ויבשה: חריימה דג עם לימונים כבושים וחלה של שבת (78/42 שקלים), ניוקי שרימפס וחזה אווז מעושן (44/88 שקלים), פילה לברק על הגריל עם קרם כרובית ומנגולד (88 שקלים), רביולי קרם בצל מטוגן (32/58 שקלים), מנה מעניינת נוספת היא מנת הפולקע הפתוח על הגריל עם גרגירי חרדל, רא'ס אל חנות וירקות צלויים (64 שקלים). בתקופת ההרצה תהיה המסעדה פתוחה בכל יום החל מהשעה 19.00 בערב, שבעה ימים בשבוע.טעים ונעים לכיס. מסעדת פיש (צילום: בן כהן)   נפתחים ומתרחבים פונדק הצלבנים המסעדה הותיקה מנמל קיסריה, אשר נפגעה באופן קשה מהסופה שפקדה את האזור בשנה שעברה, תפתח מחר (ה-15 בדצמבר) להרצה ומעוד שבועיים תפתח לקהל הרחב. המסעדה, שנבנתה מחדש עקב ההרס הקשה ניצלה את המומנטום גם לרענון ולמתיחת פנים בתפריט. כעת לראשונה מזה 30 שנות פעילות של מסעדת הדגים ופירות הים הוכנסו פסטות לתפריטים וכן שודרגו מנות השרימפס. במקום מבטיחים שאת הסילבסטר הקרוב כבר יהיה ניתן לחגוג שם.אחרי שהשיקו לפני שבועיים סניף שלישי בשוק הכרמל, מסתמן שמאפיית לחמים לוטשים עיניים קצת יותר מערבה לכיוון ניו יורק וילמדו את האמריקאים לחם בוטיק מהו. ככל הידוע כעת, החוזים נמצאים בשלבי חתימה סופיים ואם הכל ילך כמתוכנן, הסניף הניו יורקי עתיד לקום בסמוך ליוניון סקוור במנהטן, באביב הקרוב. מאפיית לחמים שהחלה את דרכה כמאפייה ברחוב החשמונאים בתל אביב, מתמחה בייצור של כ-30 סוגי לחמים ומיני מאפים רבים, נחשבת לבין המובילות במאפיות הבוטיק בארץ.Cabeza, טאפאס בר חדש בפארק המדע ברחובות, התמקם על חורבות המילאנו בר. המקום מציע מנות מן המטבח הספרדי: פירות ים, דגים ומאפי בשר, כשבין מנות הדגל ניתן למצוא את ה''פאייה'', תבשיל אורז עגול עם פירות ים וירקות וכן תרכובות שונות של מילויים ב''פלט ברייד'', שהמומלץ בהם הינו מעורב ספרדי-מנה משובחת הכוללת מבחר בשרים בתיבול ספרדי מסורתי.ספרד בפארק המדע. קאבאסה (צילום: דניאל פיין)הבר החיפאי הותיק ברברוסה שהתרחב כבר מזמן באזור חיפה והצפון שולח כעת זרועות קולינריות, אל המרכז. זה התחיל עם פתיחת הבר בקיסריה, וזה מכבר נפתח ברברוסה בהוד השרון בקונספט של אלכוהוליק אנד קיטצ'ן – בישול עדכני עם נגיעות אלכוהול. הרשת ממשיכה את מסעה דרומה ופותחת בסוף החודש סניף חדש בהרצליה, בקונספט דומה. גם מסעדת הבשרים רק בשר מתרחבת. לאחר פתיחת הסניף ברמת החי"ל התרחבה הרשת לאחרונה גם לחיפה וכעת פותחת הרשת גם סניף בשרי חדש בראשון לציון.רשת מלונות פתאל פתחה בשבוע שעבר את "לאונרדו", מלון בוטיק לעסקים ברחובות. במלון שהינו בקונספט הזהה למלון הבוטיק מרמת החי"ל, תפתח החודש כמו אצל האח התל אביבי – מסעדת השף אי זוגי של איתן מזרחי.The Rebel , בר אמריקאי חדש המעוצב כמו הברים השכונתיים בדרום ארצות הברית עם דגש על בלוז, ייפתח מחר, ה-15 בדצמבר, ברחוב לילנבלום בתל אביב. הבר יגיש מנות אמריקאיות טיפוסיות: המבורגרים, פיש אנד צ'יפס ואת מנת הדגל: מקלות מוצרלה עם בירה. בתקופת ההרצה יפעל בשעות הערב ולאחריו יושק תפריט משלוחים מוזל.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ