טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: שגב משה עובר לראשון לציון

משה יפתח סניף חדש של "שגב אקספרס" בקניון הזהב. וגם: לה מיזון נסגרת, שפית חדשה בבר יין, לנדוור מתרחבת וראשון לציון הופכת למעמצה קולינרית

תגובות

הדבר הגדול הבא: מסעדות חדשות בראשון לציון האם ראשון לציון היא הרצליה פיתוח החדשה? לפי קצב פתיחת המסעדות בעיר, התשובה היא כנראה שכן. מסעדה חדשה ותיקה שמצטרפת אל הקיימות היא מסעדת פיש. פיש שהוקמה בחוף הים של ראשון לציון על ידי האחים רחמני (מבעלי פרנצ'סקה ונאפיס המיתולוגית) נודדת כעת אל תוך העיר והתמקמה בסמיכות למתחם אלקטרה במערב העיר. השף ניב יעקובוביץ'  (בוגר דלאל וסבסטיאן) הוא האמון על התפריט ועל הקונספט במסעדה החדשה, שהוא גם ברוח התקופה - לא רק אוכל, כי אם גם על חווית הבילוי המותאמת לכל כיס. את זה ניתן לראות כבר בתפריט באמצעות חלוקת מנות או "פתיחת שולחן", כפי שמכנים זאת במקום. הרעיון של 'פתיחת שולחן' הוא אוסף של מנות טאפאס, רק שהפעם הן לא כל כך קטנות. בין מנות פתיחת השולחן ניתן למנות: עוגת פוקצ'ה עם שמן זית ואיולי (14 שקלים), מטבוחה של עגבניות ופלפל חריף (12 שקלים), קרם חצילים (12 שקלים), כרובית מטוגנת באיולי וצלפים (16 שקלים), ביסק סרטנים ותירס (28 שקלים) ואפילו בורקס במילוי בשר טלה וחצילים על מסבחה של אבוקדו ויוגורט כבשים (42 שקלים).בפיש כאמור שמים דגש על התאמה לכיס הלקוח ולכן במנות הגדולות יותר ניתן לבחור גם מנות ביניים, שהן למעשה חצאי מנות עיקריות, המושתתות אף הן על ים ויבשה: חריימה דג עם לימונים כבושים וחלה של שבת (78/42 שקלים), ניוקי שרימפס וחזה אווז מעושן (44/88 שקלים), פילה לברק על הגריל עם קרם כרובית ומנגולד (88 שקלים), רביולי קרם בצל מטוגן (32/58 שקלים), מנה מעניינת נוספת היא מנת הפולקע הפתוח על הגריל עם גרגירי חרדל, רא'ס אל חנות וירקות צלויים (64 שקלים). בתקופת ההרצה תהיה המסעדה פתוחה בכל יום החל מהשעה 19.00 בערב, שבעה ימים בשבוע.טעים ונעים לכיס. מסעדת פיש (צילום: בן כהן)   נפתחים ומתרחבים פונדק הצלבנים המסעדה הותיקה מנמל קיסריה, אשר נפגעה באופן קשה מהסופה שפקדה את האזור בשנה שעברה, תפתח מחר (ה-15 בדצמבר) להרצה ומעוד שבועיים תפתח לקהל הרחב. המסעדה, שנבנתה מחדש עקב ההרס הקשה ניצלה את המומנטום גם לרענון ולמתיחת פנים בתפריט. כעת לראשונה מזה 30 שנות פעילות של מסעדת הדגים ופירות הים הוכנסו פסטות לתפריטים וכן שודרגו מנות השרימפס. במקום מבטיחים שאת הסילבסטר הקרוב כבר יהיה ניתן לחגוג שם.אחרי שהשיקו לפני שבועיים סניף שלישי בשוק הכרמל, מסתמן שמאפיית לחמים לוטשים עיניים קצת יותר מערבה לכיוון ניו יורק וילמדו את האמריקאים לחם בוטיק מהו. ככל הידוע כעת, החוזים נמצאים בשלבי חתימה סופיים ואם הכל ילך כמתוכנן, הסניף הניו יורקי עתיד לקום בסמוך ליוניון סקוור במנהטן, באביב הקרוב. מאפיית לחמים שהחלה את דרכה כמאפייה ברחוב החשמונאים בתל אביב, מתמחה בייצור של כ-30 סוגי לחמים ומיני מאפים רבים, נחשבת לבין המובילות במאפיות הבוטיק בארץ.Cabeza, טאפאס בר חדש בפארק המדע ברחובות, התמקם על חורבות המילאנו בר. המקום מציע מנות מן המטבח הספרדי: פירות ים, דגים ומאפי בשר, כשבין מנות הדגל ניתן למצוא את ה''פאייה'', תבשיל אורז עגול עם פירות ים וירקות וכן תרכובות שונות של מילויים ב''פלט ברייד'', שהמומלץ בהם הינו מעורב ספרדי-מנה משובחת הכוללת מבחר בשרים בתיבול ספרדי מסורתי.ספרד בפארק המדע. קאבאסה (צילום: דניאל פיין)הבר החיפאי הותיק ברברוסה שהתרחב כבר מזמן באזור חיפה והצפון שולח כעת זרועות קולינריות, אל המרכז. זה התחיל עם פתיחת הבר בקיסריה, וזה מכבר נפתח ברברוסה בהוד השרון בקונספט של אלכוהוליק אנד קיטצ'ן – בישול עדכני עם נגיעות אלכוהול. הרשת ממשיכה את מסעה דרומה ופותחת בסוף החודש סניף חדש בהרצליה, בקונספט דומה. גם מסעדת הבשרים רק בשר מתרחבת. לאחר פתיחת הסניף ברמת החי"ל התרחבה הרשת לאחרונה גם לחיפה וכעת פותחת הרשת גם סניף בשרי חדש בראשון לציון.רשת מלונות פתאל פתחה בשבוע שעבר את "לאונרדו", מלון בוטיק לעסקים ברחובות. במלון שהינו בקונספט הזהה למלון הבוטיק מרמת החי"ל, תפתח החודש כמו אצל האח התל אביבי – מסעדת השף אי זוגי של איתן מזרחי.The Rebel , בר אמריקאי חדש המעוצב כמו הברים השכונתיים בדרום ארצות הברית עם דגש על בלוז, ייפתח מחר, ה-15 בדצמבר, ברחוב לילנבלום בתל אביב. הבר יגיש מנות אמריקאיות טיפוסיות: המבורגרים, פיש אנד צ'יפס ואת מנת הדגל: מקלות מוצרלה עם בירה. בתקופת ההרצה יפעל בשעות הערב ולאחריו יושק תפריט משלוחים מוזל.

*#