אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המסעדה החדשה של האחים

אחרי מותו של הקרפצ'יו בר וההמתנה הארוכה להברקה הבאה מבית האחים דוקטור, נפתחה השבוע ה"דוק" - אחות קטנה ומלאת עזוז של מסעדת "האחים", שמאמינה שאפשר לזקק את התרבות הישראלית כולה למנות חלוקה חצופות

תגובות

אסף ויותם דוקטור יודעים להתעסק עם אוכל. אחרי שהפכו את השיפודיה האבן גבירולית שלהם למקום חברתי שמח עם אלכוהול במחירים סיטונאים, לקוחות נאמנים ובראנץ' שזכה בתואר המצטיין בעיר, הגיע זמנם לחלוש על הפרויקט הקולינרי הבא. האחות הקטנה של האחים נפתחה בספוט בו שכן הקרפצ'יו בר זצ"ל, שעבר שלבי גסיסה ארוכים ונותר סגור ובודד בחודשים האחרונים. הדוק, בעברית או באנגלית, לא דוגלת בסגנון מסויים, ולומדת את עצמה תוך כדי פעולה. "פתחנו את המקום במטרה להעמיק את ההתעסקות בכל מה שקשור לשייכות של אוכל לתרבות הישראלית", מספר יותם דוקטור, האח וחצי מבעלי הדוק. "אנחנו שמים דגש גדול על חיבור לאדמה והאווירה אינטימית ומאפשר תקשורת בלתי אמצעית בין הסועדים לשף, שמכין את המנות על המקום מול עיניהם". » המסעדות שההורים שלכם יאמצו בשמחה» ארוחות זולות ומעולות בלב תל אביב»  הבראנצ'ים הכי טובים בעיר» השכונתי החמוד החדש בכרם התימנים

סינטה, פחמים ואפרסק מרציפני בחמאה רכה. כולם מקומיים (צילום באדיבות המקום)הווייב במקום יזכיר בנועם ובאינטימיות את זה של הקרפצ'יו בר והמנות יעודדו חלוקה בלתי מחייבת או כזאת שתלויה במיון המסורתי לראשונות ועיקריות.כל חומרי הגלם מגיעים ומיוצרים בסביבה הקרובה והרחוקה בגבולות הארץ ומגיעות למסעדה במצב הטרי ביותר והכי קרוב לשורשים שרק אפשר. "בחודשים האחרונים אנחנו חורשים את הארץ. מחפשים, טועמים, מגלים ולומדים", כתבו האחים בדף הפייסבוק, "פוגשים את האנשים שמוציאים מהאדמה את הדברים הטובים שיש לה להציע. חקלאים, יצרני גבינות קטנים, יצרני יין, בירות ואלכוהול ביתיים. אופי לחם, כוורנים, מגדלי בקר, דייגים והרשימה נמשכת עוד ועוד. לכל אלו שפגשנו מכנה משותף ברור. כולם עושים את זה מתוך תשוקה אמיתית לעשייה ובשיטות הנכונות, ללא קיצורי דרך, ללא פגיעה בסביבה. כמו שהיו עושים את זה פעם. גם לנו יש תשוקה, לאוכל טוב, לחומרי גלם מקומיים ובעיקר סקרנות עזה על כל הדבר הזה שנקרא "המטבח הישראלי". ייקח לנו עוד הרבה זמן כנראה עד שנכיר את כל האנשים, המקומות והמוצרים כי יש פשוט המון. בינתיים אספנו כמה מהדברים שמצאנו בדרך ובנינו תפריט שאיתו נתחיל להריץ את ה״דוק״". וזהו בפועל תמציתו של הדוק: מקום שמחבר את הסועדים לשף, לאדמה ולתרבות הישראלית שבאה לידי ביטוי בטעמים, שילובים, תעוזה ואלתורים.

תקשורת בלתי אמצעית עם השף בוויב טוב. הדוק (צילום באדיבות המקום)

התפריט נתון לשינויים עונתיים ומבוססי חשק ומורכב ממנות צמחוניות, דגיות ובשריות, ביניהן קולורבי אפוי בפחם, גבינת המאירי, פרג, טימין ופלפל חריף (29 שקלים); טרחון כבוש במיץ חושחש, קולורבי, עגבניות מיובשות ויוגורט כבשים (45 שקלים); אנטריקוט חרוך במבער, חמאת סחוג ועשבים על חלת ויז'ניץ (29 שקלים). באגף המתוקים משתתף כרגע רק קינוח אחד: אפרסק בסירופ ממולא במרציפן על קצפת רכה ופקאן (35 שקלים).

האלכוהול, ישראלי גם הוא, ימשיך את הקו הסיטונאי שמונהג ב"אחים" ויימכר במחירים נמוכים. העראק מגיע ממזקקת מצדה (8.60 שקלים לצ'ייסר, 17.20 למנה ו-69 שקלים לבקבוק בן 200 מ"ל), הברנדי בן 25 השנים הוא של כרמל מזרחי (39.70 לצ'ייסר ו-079.40 למנה), הבירות הן של נשר (17.90 שקלים) או של טייבה (20.40 שקלים), והיינות, ישראלים למהדרין, מגיעים מיקבים שונים, ביניהן לווינסון, קלו דה גת, צרעה, יוליוס ורמת הגולן. תבואו, יהיה מקומי.

דוק - אבן גבירול 8, תל אביב

*#