טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דגים, אניס ושמחה: התושב האלכוהולי החדש במתחם לוינסקי

מדובר במקדש מורחב לאניס ותוצריו האלכוהוליים, אבל גם המטבח לא מקופח ומבוסס על דגה טרייה וחשקי השף. הכירו את פימפינלה, התושב החדש במתחם לווינסקי הלוהט, שממשיך את האתנוגרפיה המקומית עם הרבה אווירה שמחה

תגובות

מתחם לוינסקי לא נח לרגע מתהליך הפיכתו למקום הכי נכון בעיר, וממשיך להתחדש בעוד ועוד בתי אוכל מסקרנים. אחרי הסאלוף, הברמצווה והמקום החדש של בנות האוזריה, מצטרף בימים אלה שחקן חדש וצעיר לסצנת האוכל, השתייה והשמחה. שמו פימפינלה, והוא נפתח במקומו של הבנג'מין ז"ל שאיכלס את אותה הפינה.

את המקום החדש פתחו שלושה שותפים, קובי עזרן, עופר אפשטין וניר פלטר, שלהם כבר שני ברים וותיקים בחיפה; המורגן והלוסיה טסלה. "פיפמינלה זה אניס בלטינית, והשם מבטא את האהבה הגדולה שלנו למשקאות אניס", מספר עזרן. "המקום משלב בין שתי האהבות הגדולות שלנו: אניס ודגים ופירות ים טריים, והוא בעצם הפרשנות שלנו לאיך צריך להראות בר נכון שנמצא לחופי הים התיכון".

האניס מעולם לא היה פופולרי יותר. פימפינלה (צילום: עדי אביכזר)

העיסוק של עזרן בתחום הקולנוע העביר אותו לתל אביב והביא אותו להחלטה לפתוח מקום קרוב לאזור מגוריו החדש במתחם לוינסקי. "הרגשתי שחסר באזור בר קטן ונעים שאפשר לשבת בו באווירה לווינסקית של פעם, ולכן החלטנו לפתוח את המקום, שחסר לנו כל כך", הוא מסביר. על העיצוב הביתי החם, האופייני לברי האזור, אמונים מעצבי הקולנוע ברק ואזן ושלומית יצחק, אותם פגש עזרן על אחד הסטים. הם מצדם הגשימו סוג של חלום בעיצוב מקום שיישאר לאורך זמן, ולא סט של סרט שמפרקים מיד בסיום הצילומים.

בפימפינלה מבחר גדול במיוחד של יותר מ-40 סוגי אניס שונים, כולל כל סוגי הערק המיוצרים בארץ, ערק מיובא מסוריה, לבנון וירדן, וכמה מותגי פרימיום יוקרתיים. בנוסף אליהם יש מחלקות שלמות של ראקיה, אוזו ופסטיס, כך שהאניס מחייך מכל פינה. ממש בימים אלו השותפים מזקקים ערק משל עצמם בפיקוחו של השותף ניר פלטר מיקב פלטר, וממש בקרוב יתחילו למכור גם אותו במקום. חוץ משיכר האניס, שמור גם מקום של כבוד לשאר המשקאות האלכוהוליים, עבור כל אלו שמנת המרירות הים תיכונית הזו היא לא כוס הערק שלהם.

תפריט מבוסס חומרי גלם טריים וחשקים. פיש אנד צ'יפס בפימפינלה (צילום: גיל גוטקין)על מחלקת האוכל אמון השף בועז פלד, שעבר במטבח לילה והיה הסו שף של אייל שני בסלון. התפריט הקטן יחסית נבנה בהתאם לדגה, למצאי בשוק ולשאר החשקים. "אנחנו מתחייבים תמיד להגיש את הדגים ופירות הים הטריים שהגיעו באותו יום, ולכן התפריט גמיש ומשתנה מדי יום" מדגיש עזרן. בין המנות תמצאו פיש אנד צ'יפס בלתי נמנע עם גרידת לימון ופטרוזיליה (42 שקלים), קלמארי מטוגן עם רוטב יוגורט וסלט שומר, תפוז וארוגולה (42 שקלים), קרפצ'יו דג ים טרי משתנה עם לימון, שמן זית, צ'ילי ומלפפון בלאדי (32 שקלים) ועוד ספיישלים יומיים מתחלפים. גם מקומם של הצמחונים והטבעונים לא נעדר, ונכון להיום הם יזכו בצלוחית פריכה של רוקט, כרובית צרובה, צנויות ועגבניות מיובשות (36 שקלים). בגזרת המתוקים תככב הקלאסיקה הנצחית קרם בוואריה עם שוקולד וקראמבל (28 שקלים) ופחזנית ממולאת במלבי (28 שקלים).

החל משבוע הבא יציע המקום גם תפריט צהריים בגרסת אוכל רחוב, שיזכיר את תפריט הערב ויכלול אוכל שיימכר בקונוסים לאכילה מהירה (32-42 שקלים). בהמשך יפורסם גם לוח הופעות שיערכו בחלל הפנימי של הבר - זה שמעוצב כמו סלון ומאפשר התרווחות נוחה עם כוסית אניסית כלשהי וקונוס של פיש אנד צ'יפס.

פימפינלה - נחלת בנימין 115, תל אביב

*#