חדשות אוכל: גלידה בחינם לכל דורש

הפעילות המתוקה של בן אנד ג'ריס, המסעדה החדשה של רושפלד, האח הקטן של האוזריה, הסינית החיפאית שנחתה בתל אביב, הסניף הניו יורקי של לחמים ועוד חדשות מעולם הקולינריה - קבלו מהדורה טעימה ומפנקת, שבסופה פרידה עצובה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

נתחיל בבשורה משמחת, אם אתם שייכים לזן האנושיים, אתם וודאי אוהבים גלידה. ואם אתם אוהבים גלידה, תשמחו לדעת שממש היום (14.4) אתם הולכים לקבל אותה בחינם, על חשבון הברון, או יותר נכון, על חשבון בן & ג'ריס, שגם השנה חוגגים את ה-free cone day המסורתי.

» מסעדה הדרום אפריקאית ראשונה בארץ» הקטר הקולינרי של באר שבע» השף התל אביבי שהתאהב בחיפה» הבר הטבעוני החדש של הקאימק

המשמעות של כל הטוב הזה היא שבמהלך היום, בין השעות 16:00-20:00תחלק החברה אלפי גביעי גלידה חינם אין כסף בכל מיני טעמים דוגמת צ'אנקי מאנקי, בצק עוגיות ממכר, ניו יורק סופר מושחת ושוקולד בראוניז. הבשורה הטובה פחות מופנית לתל אביביים, ועמכם הסליחה: הפעם תתבצע החלוקה בסניפי חנויות המפעל של החברה בבאר טוביה וביבנה בלבד. בואו רעבים ועם פריזרים ניידים בבגאז'.עוד סיבה לקום בבוקר. גלידות חינם בבן אנד ג'ריס (צילום: מורג ביטן)

פינת הרושפלדיה: המסתורין סביב המסעדה החדשה

אם גם אתם מצוידים באינסטגרם, וודאי עקבתם בשקיקה אחרי ציוצי השף אודות המסעדה החדשה שהוא עומד לפתוח. אם התקשיתם להבין מבין השורות את העובדות היבשות, קבלו סיכום: המסעדה תפתח במקומו של קפה לונץ, יחד עם השף עודד סיידא, מי שהיה השף והבעלים של בית הקפה שייסגר. את הפרטים על המסעדה שומר רושפלד קרוב לחזה, כשהוא משחרר עוד ועוד רמזים כמה פעמים ביום. "זה הולך להיות פרוייקט מסקרן, אבל חלק מהעניין הוא שיגלו אותו לאט לאט, וזה מאוד חשוב לנו", היה המשפט היחיד שאותו הצלחנו לחלץ ממנו.

על פי המידע ששחרר רושפלד עד עכשיו, מדובר במקום פשוט ואינטימי, כזה שמזכיר את מסעדות הדייגים ביוון, בלי עיצוב שעלה מליונים, וכנראה שגם בלי תפריט קבוע ובלי החלוקה המסורתית למנות ראשונות ועיקריות. "זו לא מסעדה, זה מקום קטן בלב של כולנו", הוא כתב בחשבון האינסטגרם שלו. את יכולות הטיבוח שלו אנחנו מכירים, אבל סוגיה מסקרנת לא פחות היא רמת התמחור. נמשיך לעקוב ונעדכן.

האם סלט העגבניות המפורסם ייקח חלק בתפריט? רושפלד (צילום: תומר אפלבאום)

אזוריה חדשה בעיר: מקום חדש לאביבית פריאל

השפית אביבית פריאל אביחי ושותפתה לימור לאמי יפתחו בעוד כחודשיים בית קפה חדש, סמוך לאוזריה שלהן. "המון אנשים נכנסים לאוזריה ורוצים רק לשבת לקפה, לפעמים פותחים את הדלת בבוקר בזמן ההכנות ושואלים אם אפשר לשבת, ומפה בעצם התחיל הרעיון" מספרת פריאל אביחי. בית הקפה יהיה צמוד לאוזריה, ורק גרם מדרגות יפריד בין המקומות. למרות שמדובר בבית קפה לכל דבר, כזה עם ארוחות בוקר, מקרר מעדניה וכריכים, פריאל אביחי מבטיחה שלא שהאוכל לא יהיה סטנדרטי, ומגע היד שלה יורגש בכל אחת מהמנות שיוגשו במקום. שם עדיין אין וגם התפריט עדיין לא סגור, אבל אנחנו עוקבים ומבטיחים לעדכן.

בקרוב יוולד אחיה הקטן והקפאיני. האוזריה (צילום: הגר אביחי)

טאיוואנית חדשה בעיר: טאיפיי מגיעה לנחלת בנימין השבוע נפתחת להרצה מסעדה סינית חדשה, שעשתה עלייה מחיפה ושוכנת כאן בעיר, בסמיכות לשדרות רוטשילד. מדובר בסניף תל אביבי של מסעדת טאיפיי הצפונית, שאותה מפעילה כבר חמש שנים משפחת וואנג הסינים-ישראלים. שחר וואנג, הבן, יהיה אחראי על המיקום התל אביבי, שמתכוון להחזיר אל אור הזרקורים את האוכל הסיני של פעם, זה שקצת נשכח. העיצוב, כמו גם התפריט, יזכירו לכם מיד את המסעדות הסיניות שכולנו זוכרים בחיבה, אלה עם האגרול והרוטב הוורדרד. "אנחנו רוצים לעשות אוכל סיני כמו של פעם, שדי נשכח עם כל מטבחי הפיוז'ן של היום", מספר וואנג, "אבל גם להציע מנות סיניות מאוד מסורתיות ואוטנתיות, שאנחנו מרגישים שיתאימו גם לחיך הישראלי". לצד קלאסיקות סיניות כמו עוף באננס, בקר סצ'ואן ובננה מטוגנת, ניתן יהיה למצוא בתפריט מנות מיוחדות יותר כמו קוביות ספייריבס ברוטב קרמל פיקנטי או שיפודי חזה אווז שיכור ברוטב תאנים. טאיפיי - נחלת בנימין 66, תל אביב

עוף באננס ובננה מטוגנת ללב מתגעגע. טאיפיי בנחלת בנימין (צילום: שחר וונג)

אפקט הקראנץ' מתרחב: לחמים פותחת קיוסק בניו יורק

לחמים התל אביבית, שבבעלותה סניף מצליח בניו יורק שפועל מזה שנתיים, מרחיבה את פעילותה בתפוח הגדול ופותחת בקרוב שלוחה נוספת. הסניף השני לא יהיה מאפייה בגודל מלא, אלא קיוסק שימוקם בתוך שורת קיוסקים חדשים בבריאנט פארק, פארק ציבורי קטן ומטופח בין השדרה החמישית והשישית. בקיוסק הפחמימתי יימכרו כריכים ומאפים שונים, כולל הבבקה שוקולד (קראנץ שמרים) המצליחה של המאפיה, שזכתה בתואר עוגת השמרים הטובה ביותר בניו יורק על ידי הניו יורק מגזין, לצד קלאסיקות נוספות עתירות חמאה.

האם גם הקיוסק יהיה מדוגם או כמו המאפייה הניו יורקית? (צילום: שרב ספנסר)

היו שלום ותודה על הקפה: אחת העם סוגר שעריו

בסוף החודש ייסגר אחד מבתי הקפה הצעירים, שהפך למוסד קפאיני בקרב עיתונאים ואנשי רוח, שכילו את מיטב משכורתם הצנועה על קפה, מאפה והרבה אווירה שעושה נעים ללפטופ. קפה אחת העם, ששכן במשך ארבע שני בפינת הרחובות אחד העם ובלפור, אירח לא מעט פנים מוכרות ופוטגניות במהלך שנות פעילותו והציע חצר חמודה שהתאימה לעבודות סמינר, תזות ודייטים. הגורם לסגירה מוגדר על ידי הבעלים "סיבות אישיות", וניסיון מעמיק יותר לפשפש בציציות אחר פיקנטריה שהובילה לסגירה, עלה בתוהו. במקום הקפה ייפתח עסק שלא קשור לתחום הקולינריה.

את הסיום תחגוג אחת העם במסיבת אחר הצהריים בתאריך ה-18.4, עם חברים ומוזיקה, כשעל התקליטיה ידג'ה אלעד רון, אחד הלקוחות הקבועים במקום. לאחר מכן יסגור בית הקפה את דלתותיו לתמיד ב-garage sale פרידתי שיערך ב-25.4. תביאו ממחטות.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ