אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הקטר שמעורר את התיאבון

במתחם תחנת הרכבת ההיסטורי בבאר שבע קמה מסעדה חדשה. בתפריט - אווירה אינטימית ורומנטית, מבחר עצום של מנות ומחירים שיתאימו לכל באי המקום

תגובות

באר שבע שומרת על סולידיות בכל מה שקשור לתחום הקולינריה, מתחדשת בימים אלה במתחם עירוני חדש ובו מסעדה מבטיחה ומסקרנת. המיזם בבירת הנגב, מתחם הקטר 70414, נבנה בתחנת הרכבת הטורקית בעיר, סביב קטר הקיטור היחיד בארץ שהובא לארץ מטורקיה. המקום בוודאי יזכיר למבקרים את מתחם התחנה בדרום תל אביב, ולא בכדי, שכן תוכנן ונבנה על ידי אותם אנשים. מלבד המסעדה, יכלול המתחם גם מוזיאון אינטראקטיבי, גלריה לתערוכות מתחלפות ועוד אפשרויות בילוי. הבעלים של בתי הקפה פטפוט בלהבים ובאר שבע, יעקב בניזרי, זיהה את הפוטנציאל של המתחם החדש בזכות ההשקעה העצומה של העירייה, והחליט לפתוח את המסעדה. "אחרי ששני בתי הקפה שלנו זכו להצלחה, החלטנו לפתוח מסעדת שף במתחם ההיסטורי", מספר ציון חמו, מנהל המסעדה."התאהבנו במקום כבר במהלך השיפוץ, הרבה לפני שהמתחם נפתח. אנחנו המסעדה היחידה באזור, ורוצים להציע תפריט מגוון במחירים שיתאימו לכל מי שיטייל במתחם".

אוכל שמדבר לכולם. מנת פירה בקטר (צילום: באדיבות המסעדה)

המסעדה התמקמה במבנה אבן יפיפה לשימור, שעבר שיפוץ כולל, אך עדיין שומר על ייחודו של המתחם. החלל מחולק למספר איזורי ישיבה אינטימיים - חלקם יוצרים אווירה רומנטית וחלקם משפחתיים יותר. על התפריט אמון השף יואב בר (מאראבו), שיצר פיוז'ן שמשלב בין אוכל ישראלי, צרפתי ואיטלקי, כזה שכמעט כל אחד יוכל למצוא בו את מבוקשו, אך עדייו מדבר בשפתו של בר. בין המנות הראשונות אפשר למצוא פסטייה עוף עם ירקות שורש וראס אל חנות עם סלט ליד (32 שקלים), שקדי עגל על קרם סלרי, רוטב יין, פטריות ושאלוט (48 שקלים) או טונה אדומה צרובה עם סויה, עדשים שחורות, צ'ילי וכוסברה (48 שקלים). בגזרת עיקריות מככבים פילה מוסר ים על פירה עם עגבניות שרי וירקות שוק (86 שקלים), קבב עם נקניקיות מרגז על תבשיל חומוס וטחינה גולמית (62 שקלים), טורטליני ציידים עם בשר בקר, פטריות ושורש פטרוזיליה ברוטב יין וציר בקר (76 שקלים) וצלעות טלה בלאדי עם בצלי שאלוט צלויים (98 שקלים).

סיום מתוק לארוחה. קינוח במסעדת הקטר (צילום: באדיבות המקום)

חובבי הבצקים לא יקופחו, ויוכלו לבחור בין חצ'פורי עם תערובת גבינות וביצת עין (26 שקלים), פיצה בתנור אבן עם עגבניות, מוצרלה ופרמז'ן ומבחר תוספות (36 שקלים), או פוקצ'ה ארטישוק עם איולי, עשבי תיבול, פרמזן וזיתי קלמטה (28 שקלים). המסעדה פתוחה שבעה ימים בשבוע ומגישה ארוחות בוקר למשכימי הקום, ותפריט עסקיות משתלם בצהריים.

הקטר - שדרות טוביהו 65, באר שבע

*#