טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: ההוסטל הלוהט של המוזיקאים

אלישע בנאי, איתמר לוי, דוד שיסל ועוד כמה מחממי אווירה חברו יחדיו לפתיחת המקום הכי מדובר של השנה. בתפריט: מנות סיציליאניות ואלכוהול במחירים משמחים

תגובות

מה מקבלים כשמקבצים יחדיו זמר צעיר וטבח משושלת ישראלית מכובדת, חבר טוב ומוכר גם הוא, מתופף מוכשר וחיית לילה, אשת לילה ותיקה ושותף חמישי מסתורי? גם חבורה די מגניבה, אבל גם את המקום  שהכי כדאי לכם להתחיל לשנן את השם שלו, כי אין אחד שלא הולך לדבר עליו בחורף הקרוב. הוסטל 51, שעתיד להפתח בפברואר ברחוב יהודה הלוי, הוא הרכש החדש והרותח של אלישע בנאי, מוזיקאי והבן של, איתמר לוי, המתופף של בום פם ושל "אלישע בנאי וארבעים השודדים" , דוד שיסל (כן, גם הוא הבן של), דנה ינקלביץ', שהיתה הבעלים של השסק במשך שמונה שנים, ושותף שקט נוסף בשם צחי-אין-צורך-בשם-משפחה.

ההוסטל, שייפתח בקומת קרקע במשכנה הקודם של מסעדת ג'וז ולוז, עובר בימים אלה שיפוץ מאסיבי, שכולל הגדלה ושבירות קירות למען אווירה שמחה יותר, וימשיך לנצל את הגינה החבויה שהייתה מוקד משיכה עיקרי גם בג'וז ולוז. על המטבח והתפריט אחראי בנאי, שבישל בלא מעט מסעדות בעיר, ומתכנן להנהיג בהוסטל תפריט של מנות קטנות ורעננות שינועו סביב ה - 20-50 שקלים. "אנחנו לא מכוונים למטבח שוק, אבל אנחנו אוהבים את אגן הים התיכון, אוכל איטלקי, סיציליאני וגם מעט ספרדי", מספר בנאי. כל המנות ייוצרו במקום מחומרי גלם טריים, בלי בישולים ארוכים וכבדים, עם מנות כמו פאן קון טומאט, סרדינים טריים, פלפלי פדרון צלויים ומנות של דגים נאים. "ולא יהיו אצלנו לזניות וקנלוני, אלא אוכל שנכין את כולו באותו יום", הוא מסכם.

יום אחד נקים כאן מדינה. חברי הוסטל 51 בשלבי התכנון (צילום: צוות הוסטל 51)על הצד האלכוהולי מופקדת ינקלביץ' אשת השסק, והוא יתמקד ביינות וקוקטיילים במחירים נוחים ולא קורעי כיס. "אנחנו לא מכוונים להיות טוטו, פרונטו או שילה, אלא רוצים למלא איזה חלל שלדעתנו חסר בעיר הזאת, שהוא בין מקום שערב בו יעלה 200-300 שקלים לבין הבר הקטן והשכונתי שבו אתה שותה רק שתי בירות ונגמר העניין", מבהיר בנאי, "אנחנו מנסים למצוא את מצב הביניים הזה, שבו גם אפשר לנשנש אוכל מעולה, וגם לקבל תמורה טובה ואמיתית לכסף". גם אנחנו מאוד אוהבים את השילוב הזה, ומבטיחים לעדכן ברגע שכל הטוב והמבטיח הזה יקרום עור וגידים.

הוסטל 51 - יהודה הלוי 51, תל אביב

*#