טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: השף מהבר יין פותח מסעדה חיפאית

עודד חצבני, שעמד בראש מוסד היין הקולינרי התל אביבי "בר יין", מצא את הבשורה בחיפה, ובימים אלה פותח את "כולא", מסעדה שמחה שבליבה טאבון ומסביבו הרבה מנות נוסטלגיות ואלכוהול שישמח את הכיס

תגובות

נדמה שבחודשים האחרונים סצנת המסעדות של חיפה סוערת כמעט כמו אחותה התל אביבית, ופתיחות מסקרנות לא מפסיקות להגיע. קבלו את השחקנית החדשה והטריה, כולא. המקום החדש, מבית מדרשו של עודד חצבני, שעמד מאחורי הבר יין בתל אביב, והיה הבעלים והשף שם במשך חמש שנים, פותח ממש בימים אלה את הבייבי החיפאית שלו.

» איטליה נוחתת ברחובות בזכות שף סקרן» לחדשות אוכל נוספות ועדכונים טעימים

המסעדה החדשה, שמצטרפת לנבחרת ההולכת וגדלה של מסעדות העיר התחתית בחיפה, תמשיך את הקו שהולך עם חצבני עוד מימי הבר יין, וכולל בישול ואירוח שמרגישים אינטימיים וחברותיים, אך תכלול גם לא מעט שינויים קונספטואליים. "הפעם, בשונה מהבר יין, החלטתי שהישיבה כולה תהיה סביב שולחנות, ולא ישיבת בר, וגם המנות יהיו מוקפדות יותר מבחינת העיצוב והגימור בצלחת", מסביר חצבני, "אבל כן חשוב לי לשמור על ארוחה בגובה העיניים, עם תפריט יין שצומצם לארבעה לבנים וארבעה אדומים בלבד, ובקבוקים מוכנים של סודה וקמפרי או ג'ין וטוניק שיהיה אפשר לקחת לצד כוס עם קרח ולשבת בשמש".. הגישה תמשיך גם אל תפריט האוכל, שכולל מחירים מתונים ומנות קטנות שמחירן ינוע בין 20 ל-25 שקלים ושכיף לנשנש לצד האלכוהול, לבנות מהן ארוחה מגוונת או להזמין לצד המנות הגדולות יותר. בין המנות הקטנות אפשר למצוא תפוח אדמה שרוף עם לבנה ובוטארדו ושמן זית (22 שקלים), סלט גרגירי חומוס ועשבי תיבול (24 שקלים), סלט של חסה ערבית עם נענע, בזיליקום וסלרי (20 שקלים) או טרטר פטריות פורטבלו עם פטרוזיליה ושמן זית (22 שקלים או 29 שקלים עם תוספת ביצה ובייקון).

הכל בזכות הטאבון בליבו של המקום. שישברק בכולא (צילום: חיים יוסף)אגף הראשונות ישמור על אופי רגוע יותר, ולא תפקד ממנו מנת הקלמארי המפורסמת של חצבני, המורכבת מפרי הים, טחינה, עגבניות צלויות, זעתר וחריף (52 שקלים). תפריט העיקריות יכלול סטייק צוואר לבן עם ממרח לימון כבוש, יוגורט וטחינה (61 שקלים), מנה של שקדים ושקדים (שקדי עגל ושקדים ירוקים) (75 שקלים), פורקטה חזיר במילוי תפוח אדמה ושום (62 שקלים), כיסוני שישברק (62 שקלים), או פיצת פירות ים חריפה מהטאבון (56 שקלים). במרכז המטבח יוצב טאבון גדול שיספק את החלק הארי של התפריט, ובאמצעותו יתנסה חצבני בתחומים חדשים כהתעסקות בלחם ובצקים, ואת תפקיד הנוזלים בתפריט ימלאו סודה שתוגש על חשבון הבית, גזוז ביתי, בירות של מבשל בירל'ה, בקבוקים מוכנים של קמפרי וסודה, ערק, שפריץ אפרול וג'ין וטוניק, ומבחר מצומם של יינות לבנים ואדומים, שיכלול גם יין ב-15 שקלים לכוס.

חיפה VS תל אביב. מי תשבה את לב הסועד הישראלי? (צילום: חיים יוסף)

את השם בחר חצבני אחרי שחיפש שם שיישמע טוב גם בעברית וגם בערבית. "הפנטזיה שלי היא שבחיפה, בזכות הדו קיום שבה, ידברו במקום שלי את שתי השפות", הוא מספר, "וחיפשתי מילה קליטה שתתאים לשתיהן. ככה הגעתי לכולא, וזאת גם מילה שמתאימה יופי לרעיון של שמירה על גובה העיניים. זה כולא אוכל, כולא מסעדה, חבר'ה". המסעדה תפתח לקהל הרחב בשני הקרוב, ותהיה פתוחה לצהריים וערב בימיפ ב'-ה', ובימי שישי תפעל בשעות הצהריים בלבד. בעוד כשלושה שבועות, לאחר חג הפסח, מתוכננת מסיבת פתיחה חגיגית באחד מימי השישי של אפריל, ובטוח שיהיה שמח וטעים.

כולא - הנמל 33, חיפה

*#