טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הבשורה האיטלקית שנחתה ברחובות

שף שחזר מאיטליה פתח את מסעדת פיאטו החדשה. התוצאה היא תפריט שמחולק לחומרי גלם, מסלולי יין ללא תחתית ופסטות בעבודת יד עם רטבים מעודנים - ככה עושים זאת בארץ המגף

תגובות

מסעדות איטלקיות אפשר למצוא בארץ בשפע. הבעיה מתחילה כשבתפריט מופיעות מיני פסטות ברוטב שמנת-בטטה, פסטו-עגבניות-פטריות ושאר יצורי כלאיים שמתאימים בעיקר למלכודות תיירים. אם חשקה נפשכם באוכל מידיו של שף איטלקי אמיתי, הרי שאפשר להפסיק לחסוך לכרטיס טיסה לרומא, ולקפוץ לרחובות. מסעדת פיאטו שנפתחה בשקט יחסי לפני כחודש, מביאה טעם אותנטי חדש לאזור. השף והבעלים, יונתן שרביט, התגורר באיטליה במשך מספר שנים, וניהל את המטבח של מסעדה איטלקית מקומי. כשחזר לארץ שימש כשף של מלון הבוטיק אלגרה בירושלים, ולאחר מכן עבד בגרקו בצפון תל אביב. את המסעדה ברחובות החליט לפתוח עם שותפים: "הגענו אל רחובות מתוך כוונה לבחור בפריפריה כדי להביא לסביבה משהו חדש ואמיתי", מספר שרביט. "האוכל שמוגש בפיאטו שונה ממה שמציעות הרשתות מסביב".

טעמים אותנטיים מאיטליה. טורטליני בפיאטו (צילום: אליה ששון)

הפיצות נאפות בתנור אבן גדול, כל הפסטות בתפריט מוכנות במקום בעבודת יד, וגם את הרביולי והטורטליני ממלאים כאן. התפריט מחולק לקטגוריות של חומרי הגלם העיקריים, ולא לפי החלוקה המסורתית לראשונות ועיקריות, כך שאת רוב המנות אפשר להזמין בשני גדלים. במדור "מהחקלאי", למשל, אפשר למצוא ארטישוקים בגריל עם קרם פרש, פסטו, פרמזן ושמן זית (25 שקלים למנה קטנה ו-40 שקלים לגדולה), רביולי מסלק וקולורבי עם גורגונזולה, בייבי בזיליקום ובלסמי מצומצם (22/38 שקלים) ורביולי תירס עם חמאת מרווה, אספרגוס וביצה עלומה (36/54 שקלים). במדור הבשרני "מהקצב" מככבים פטה כבדים עם ריבת בצל, קינמון וטוסטים (14/24 שקלים), טורטליני בשר לחי עם אספרגוס, קרם שורשים וציר בקר (36/64 שקלים), או פפרדלה חזה אווז צלוי עם פטריות, ציר ירקות, שרדונה וירוקים (58 שקלים). בגזרת "מהדייג" שטים להם שרימפס פרובנסאל עם ברנדי, חמאה, שום, צ'ילי ורבע בגט (38/54 שקלים) או מוסר ים בחמאת עגבניות וכריות של ניוקי תפו"א (72 שקלים). הפחמימות יפתו אתכם בעזרת פיצה ביאנקה עם מוצרלה, גורגונזולה, פרמזן, סלמון מעושן ורוקט (48 שקלים) או פיצה פיאטו עם רוטב עגבניות, מוצרלה, צ'ילי חריף, אספרגוס, אורגנו ורוסטביף (65 שקלים).

לא החלוקה המסורתית. רביולי בפיאטו (צילום: אליה ששון)

גם קונספט היין במקום תופס כיוון משלו, ועונה לשם "סברי מרנן". מדובר בגרסה מקומית ליין ללא תחתית. כוס יין בודדה תעלה 27 שקלים, אך שבע כוסות יין לבן או אדום ישכרו אתכם תמורת 49 שקלים. גם השתיינים המתחילים ימצאו את מה שחיפשו במסלול קליל יותר של ארבעה סוגי יין מבעבע ב-36 שקלים או 18 שקלים לכוס. מי שרק ירצה לאסוף אוכל הביתה, יעבור בחלון האיסוף העצמי בו מלבד תפריט המסעדה, מוגשים כריכים ומאפים שונים. בקרוב יושק תפריט עסקיות הצהריים.

פיאטו - פקריס 2, רחובות

*#