טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: זירת הלחם שאתם חייבים להכיר

לחם סלק מעושן, בגט תרד, ובצק מתוק עם קפה ושוקולד לבן - אדון שיפון, האופה שמצליח להעביר טעמים וריחות דרך האינסטגרם, פותח סוף סוף מאפייה בתל אביב. התפריט: מיני הברקות מנחמות והמון אופציות לטבעונים

תגובות

מה קורה כשאדריכל שקצת מאס במקצוע מחליט לרדוף ולהגשים את החלום ולהתחיל לאפות לחמים? בשלב ראשון משתנה שם משפחתו ומומר ל"שיפון", בשלב שני מתווסף לשמו התואר המכובד "אדון". בשלב שלישי כולנו מרוויחים את הבולנז'רי החדש של האופה, שהצליח לגרום לכמה התמכרויות פחמימתיות קשות בקרב חובבי הלחמים ברחבי הארץ.

» על בראנץ' חומוס שמעתם?» עזורה הירושלמית מגיעה לתל אביב

אורן חג'ג', האיש, הלחם וכובע הברט, או בשמו המוכר יותר "אדון שיפון", פותח ממש בימים אלו את מאפיית הלחמים שלו, שהתמקמה בלב רחוב אלנבי, קרוב לשוק הכרמל. חג'ג', שהחליט לפני שמונה שנים לעזוב את עולם הארכיטקטורה ולטוס לחו"ל ללמוד את רזי הכנת הלחם, מכין לחמים מכל פריכות, גזע ומין בביתו בארבע וחצי השנים האחרונות, אותם מכר עד עכשיו בדוכנים של שווקי איכרים שונים, כמו השוקיסטה בדיזנגוף סנטר ושוק האיכרים בנמל תל אביב.

שמרו נפשותיכם מהפריכות הזאת! הלחמים המפתים של אדון שיפון  (צילום: אורן חג'ג')

אט אט החל לצאת ניחוחם ושמם של הלחמים למרחק, הרבה בזכות הרשתות החברתיות ובעיקר האינסטגרם רווי העוקבים של האופה, ויותר ויותר מסעדות דוגמת החמארה ברחובות וטוטו התל אביבית, החלו לקנות לחמים מהאדון . אחרי שהבשיל ותבשל (או שמא תפח בו הרעיון בחוכמה), גמלה בליבו ההחלטה לעבור מהמטבח הביתי למאפייה של ממש, כזאת שתוכל לספק את צרכני הפחמימות לכל אורך השבוע. "גדלנו וגדלנו עם הזמן, ועכשיו הגיע הזמן לעשות עם זה משהו ולהגיש את ה"שקשוקה" הזו לכולם", מספר חג'ג'. "אנשים טעמו את הלחמים, הריחו אותם, ועכשיו בשלה העת להגיש את התבשיל המוכן".

בבולנז'רי החדש יימכרו כל הלחמים המוכרים של אדון שיפון, כמו לחם הסלק המעושן, לחם שעורה שחורה, ולחם אגוזים ותאנים. אליהם יצטרפו גם שחקנים חדשים כמו לחם עם צ'ילי חריף, ולחם מתוק עם קפה ושוקולד לבן, שיוגש לצד הקפה במקום (18-25 שקלים לכל הלחמים). חוץ מהלחמים יימכרו במקום גם סוגים שונים של באגטים, דוגמת בגט תרד או בגט סלק (10-15 שקלים), פוקאצ'ות שונות עם ירקות ומילויים (15-18 שקלים) ולקראת סוף השבוע תצטרף לעסק חלת שיפון וסילאן לשבת, נטולת ביצים וחמאה. אפשר גם  להגיע למקום ולשבת ולנשנש מגשי בגטים, גבינות וכוס יין, כריכים שונים שעדיין לא הוחלט סופית הרכבם, וגם את הפוקאצ'ות הצבעוניות, ולהשמין תוך גרגורי הנאה.

אי של פחמימות מנחמות  בלב הרחוב הסואן (צילום: אורן חג'ג')

המאפים כולם מבוססי מחמצת, בעבודת יד, ללא סוכר, שומן או שמרים. כל הדגנים להכנת הלחמים והקמחים המיוחדים, דוגמת שיפון, שעורה או כוסמין נטחנים במטחנה גדולה במקום מדי יום, כדי לשמור על הייחוד והטריות של הלחמים. "לא באתי מראש עם אג'נדה צמחונית או טבעונית, אבל כל הלחמים יהיו טבעוניים כתוצאה מתהליך העבודה שלנו", מסכם האיש שיגרום לכולנו להשמין בתקופה הקרובה.

אדון שיפון - אלנבי 48, תל אביב

*#