חדשות אוכל: עזורה הירושלמית מגיעה לתל אביב

המסעדה הירושלמית הוותיקה, שהצליחה למשוך חובבי קובה מכל קצוות הארץ, נוחתת בתל אביב עם סניף חדש לגמרי ועיצוב שונה. האוכל, מבטיחים הבעלים, יישאר נאמן למקור, וכך גם מנת החציל האלמותית

גיל גוטקין, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גיל גוטקין, עכבר העיר

תל אביב היא אמנם העיר עם הכי הרבה מסעדות בארץ, אבל איכשהו, ז'אנר המסעדות הביתיות-עדתיות שכל כך פורח בערים אחרות, לא ממש הצליח להשתרש בעיר הגדולה לכדי בתי אוכל ששווה לעלות אליהם במיוחד לרגל ולהגיע עבורם לתל אביב. כעת נראה שהיובש העדתי באזור עומד להסתיים. לפני כמה ימים נחת בעיר הסניף השני של מסעדת עזורה המיתולוגית הירושלמית, מוסד קולינרי ותיק שמספק את כל צרכי הקובה והתבשילים הביתיים, לצד מנת דגל אהובה וחצילית במיוחד. 

» » » 

את הסניף התל אביבי של עזורה ינהל ארן שרפלר, שהגיע מהסניף בבירה. אחיו הוא זה שנשאר בסניף האם, וימשיך להנפיק לירושלמים מיני מטעמים. בשונה מהמקור הירושלמי, הסניף התל אביב גדול, מעוצב וגם מרווח יותר, אבל שרפלר מבטיח שלמרות השינויים הוויזואליים, שהאווירה האינטימית, הביתית והחמה תישאר גם באזור חיוג 03. 

העיצוב אמנם השונה, אך הביתיות והחום הירושלמי יישארו (צילום: נתי אביב)התפריט המקורי הועבר לסניף החדש במלואו, והוא כולל את כל הקלאסיקות של עזורה כמו חומוס הבשר המיתולוגי (40 שקלים), מוסקה חצילים ובקר (35 שקלים), קימה - תבשיל טורקי של שכבות תפוחי אדמה, חצילים, תרד וקבבים (40 שקלים), תבשיל עשיר של זנב שור ברוטב עגבניות ופלפלים חריף (100 שקלים) ותבשילי קובה שונים כמו קובה חמוסטה (32 שקלים) או קובה מטפוניה עם מנגולד וקישואים (32 שקלים), וכמובן מנת הדגל, בשר חציל רך ממולא בשר בקר טחון, קינמון וצנוברים. עם הזמן התפריט גם יתרחב, ויכלול מאכלים ייחודיים לסניף התל אביבי, כמו קובה חמו ענקית במרק חומוס (38 שקלים). כרגע המקום פתוח החל משעה 11 בבוקר ועד "שהאוכל נגמר" לדברי שרפלר, מה שבדרך כלל קורה לפני 16:00. "יש תכנון גם לפתוח מתישהו בערב, אבל בינתיים אנחנו עוד לומדים לעמוד בלחץ של הצהריים".

פותחים את המטבח כבר בחמש בבוקר (צילום: נתי אביב)נראה שהקהל התל אביבי מגיב בהתלהבות למוסד הירושלמי שנחת אצלו, ומתנפל בשמחה על האוכל הביתי שהיה חסר פה באזור מרכז העיר. "אנחנו פתוחים רק עשרה ימים, אבל כמות הלקוחות היא אדירה. אם חשבנו שנוכל להתחיל להכין אוכל בשבע או שמונה בבוקר, מיד הבנו שאנחנו צריכים לפתוח את המטבח כבר בחמש כדי לעמוד בביקוש", מסכם שרפלר את הרילוקיישן החדש.

- הרכבת 2, תל אביב

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ