טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: על מקסי-קוריאנית כבר שמעתם?

הצלע הבשלנית של האחים דוקטור פתח מסעדה מסקרנת במיוחד בהשראת הסרט "שף", מעוז אלונים מהבסטה מארח ערבי אוכל פלסטיני מסורתי, ומה קורה כשמשדכים בין מקסיקו לקוריאה החריפה?

תגובות

נתחיל בהודעה עצובה, אך מיד לאחריה תגיע אחת משמחת: מסעדת הקרפצ'יו בר של האחים הכי מגניבים קולינרית, אסף ויותם דוקטור, נסגרת בסוף החודש אחרי תשע שנות פעילות מוצלחת. עד כאן העצוב. השמח הוא שהסגירה היא זמנית ותנוצל לבניית קונספט חדש, שבסופו תגיע פתיחה מחודשת. חדשה משמחת נוספת היא שממש בימים אלו חבר אסף, הצלע השפית של הצמד, אל קבוצת יזמים שחברו יחד מתחום חיי הלילה והמסעדות לפתיחת דייגו סאן, המקום המקסיקני-קוריאני הלוהט של אזור שוק לוינסקי.

השילוב האסייתי-לטיני הזה חורך בימים אלו את את ארצות הברית בעקבות סיפור ההצלחה של השף האמריקאי רוי צ'וי, שפתח משאית מזון ששילבה בין שני המטבחים הסוערים הללו. הצעד הבא עבור צ'וי היה אימפריה של מסעדות, תוכניות טלויזיה וספרים, ואפילו סרט בשם "שף", שיצא בשנה שעברה בעקבות סיפורו המרתק והדרך הטעימה שעשה ללב האמריקאים. בארץ הקודש העניינים התבשלו על אש קטנה ואיטית יותר, עד שאסף החליט ללכת בעקבות ההצלחה של צ'וי, ואחרי המון נסיונות במטבח נכנס לבשל בדייגו סאן, על שתי קומותיה השמחות. » מתחת ל-30: הארוחות הזולות והמומלצות בתל אביב

הקומה הראשונה מאוכלסת ברובה על ידי בר רחב, והמסעדה עצמה מעוצבת בצבעוניות רבה המשלבת מוטיבים משתי התרבויות עם המון פרחים, שלטי ניאון וגם מזרקת זן. התפריט מורכב ממנות חלוקה קלילות ועזות טעמים, ביניהן אפשר למצוא פופקורן פאד תאי בקרמל פיש סוס עם בוטנים, כוסברה וגרידת ליים (21 שקלים), מנת ביבימבאפ קוריאנית מסורתית של אורז עם ירקות, צ'ילי, פרגית מוקפצת, שמן סומסום, סויה וביצת עין (54 שקלים), פורק בלי צלויה לצד עלי חסה פריכים, חלפיניו כבוש ושמנת חמוצה מתובלת (48 שקלים) או צמד טורטיות עם סביצ'ה בורי ופלפלים (37 שקלים). את תאוות המתוקים תספק פנקוטת למון גראס וג'ינג'ר עם אננס מתובל בשמן שומשום וקאשיו קלוי (32 שקלים). לצד האוכל יוגשו מגוון קוקטיילים בכוסות TIKI עמוסות פירות ומטריות, שיתבססו על מיצים טבעיים ואלכוהול משני צידי האוקיינוס כמו טקילות ומסקלים מצד אחד וסוג'ו או צ'ויה מן הצד השני.דייגו סאן - המשביר 2, תל אביבהכל התחיל מהסרט "שף". ביבימבאפ וסביצ'ה בורי (צילום: אנטולי מיכאלו)

אחרי שקטף את תואר הבראנץ' הכי טוב בעיר, חוזר מעוז אלונים, האיש והבסטה, לשמח את האכלנים הרציניים עם בשורה מרנינה במיוחד: השבוע, החל מרביעי ועד שישי (25-27.2) תחגוג המסעדה את האביב המתקרב ועונת העשבים הירוקים שמתחילה בדיוק עכשיו עם תפריט פלסטיני מיוחד, שיביא לצלחת את התרבות העשירה וחומרי הגלם הרעננים. "התחלנו לחקור מתכונים של חברים ושל המשפחות שלהם והגענו לכמה מתכונים שכבר רצים איתנו לא מעט זמן בחגיגות האלה", מספר אלונים. "יש לנו חברים בנצרת ובכפר ראמה שמביאים לנו את כל הירוק ירוק הזה, כך שהכי טבעי שנקדיש תפריט מיוחד למנות האלה. אנחנו מתעסקים עם אוכל מקומי וזה בדיוק מה שאוכל מקומי צריך להיות".

התפריט יורכב ממנות המשלבות את כל הירוקים שנקטפים בדיוק עכשיו, דוגמת ג'רג'ר, עולש הבר, לשון הפר או חוביזה, וגם מנות בשר גדי וחלקי פנים קלאסיות של המטבח הגלילי. בין המנות הקטנות בתפריט המיוחד (28 שקלים כל אחת) תמצאו תבשיל עולש בר, חוביזה או פול מבושל בשומן כבש. מנות הביניים יתרכזו בעוגת עלי גפן ממולאת באורז, פירות יבשים ושומן כבש (59 שקלים), קובניה של בשר גדי עם בורגול (59 שקלים) ופול מוקפץ עם לימון כבוש  (39 שקלים). באגף העיקריות יככבו תבשיל של קישואים וחיטה (69 שקלים), כיסוני שושברק של בשר טלה ביוגורט (89 שקלים), ולבן אמו- בשר טלה ברוטב יוגורט חם עם פריקה (98 שקלים). את כל הטוב הזה אפשר יהיה לחתום עם כנאפה שמוכנה במקום עם גבינה של מחלבת אשתווי מנצרת (45 שקלים). והנה בשורה שמחה נוספת לסיום: ברביעי וחמישי בצהריים ייכלל התפריט המיוחד גם בארוחה העסקית שמוצעת במקום, וכוללת בנוסף לעיקרית גם שתי מנות קטנות במחיר העיקרית. תבואו, יהיה מעניין.

הבסטה - השומר 4, תל אביב  זה מה שקורה כשיוגורט חם וטלה פוגשים את מעוז אלונים. לבן אמו (צילום: גיל גוטקין)

*#