אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: הערבית המולקולרית החדשה

מטבח ערבי משודרג ואוכל ים תיכוני - החורף הקר גורם לשפים מוערכים לנדוד מאזור המרכז אל עבר הצפון. הכירו את המקומות החדשים שמשנים את פני הנוף הקולינרי מחוץ לתל אביב

תגובות

בימים אלה נפתחה להרצה מסעדתו החדשה של השף עומר אלוואן, מי שהיה השף של מסעדת חאג' כחיל המוערכת ביפו. המסעדה, עלה גפן שמה, נפתחה בכניסה לקרית אתא, באזור ש"אינו רווי במסעדות וצמא למקום חדש", לטענתו של אלוואן.

לא מפחד מאוכל מולקולרי. פטרוזיליה עם שקדים בעלה גפן (צילום: דניאל לילה)

במקום יוגש אוכל ערבי אותנטי עם טוויסטים מודרניים לחלוטין: "אני רוצה להמשיך את מה שהתחלתי בחאג' כחיל", מספר אלוואן. "אני מנסה לשדרג את האוכל הערבי ולהביא אותו לרמה של אוכל עילי". בתפריט המסעדה מככבות כמה מנות שמזוהות עם אלוואן מעברו, בהן הקבב החלאבי האפוי ברוטב עגבניות ומכוסה במעטה פריך (78 שקלים); צוואר כבש ממולא בפריקה (198 שקלים למנה זוגית), קרפצ'ו סברס עם כדורי גבינת לבנה, שקדים פרוסים, נענע ורכז רימונים (38 שקלים) וכיסוני שושברק ממולאים בבשר כבש ברוטב יוגורט חם, עם קציפת יוגורט ונענע יבשה (76 שקלים). אלוואן מבטיח להגיש גם מנות עונתיות משתנות מעשבים מקומיים. החלק המודרני בא לידי ביטוי במיוחד בלוח הספיישלים, בו יופיעו מדי יום מנות פיוז'ן לא קלאסיות בעליל, שישלבו גם אלמנטים מולקולריים. "אנשים לפעמים מפחדים מהמילה מולקולרי, אבל אני לא מבין למה", הוא משתף. "גם הכנת ביצה קשה היא תהליך מולקולרי. אני אוהב לפרק את חומרי הגלם, להרכיב אותם מחדש ולשדרג אותם לרמה אחרת".

מסורת פוגשת אוכל מודרני. קבב חלאבי בעלה גפן (צילום: אנטולי מיכאלו)

בצהריים יוגש תפריט עסקיות שכולל מנת פתיחה, דוגמת עלי גפן ממולאים או חומוס וכוס לימונדה, במחיר העיקרית. אפשר למצוא קבב עם צנוברים שמוגש עם פירה או פריקה או ג'אג' מחשי שהוא כרע עוף במילוי פריקי, חמוציות, פטרוזיליה ופיצוחים (62 שקלים). בגזרת מחיר אחרת מככבים הקבב החלאבי ופאייה גלילית עם שרימפס, קלאמרי, מולים, פריקי בשמנת עם פרמז'ן וחמאה (85 שקלים), או צלעות טלה עם פירה בציר בקר, ומוסר צרוב על הפלאנצ'ה, עם עגבניות צלויות, טחינה מעושנת וצנובר קלוי (110 שקלים).

עלה גפן - ההסתדרות 271, קרית אתא

בעוד מספר שבועות תפתח מסעדתו החדשה של השף אוהד לוי (הרברט סמואל, כתית, סושיאל קלאב), במלון אלמא החדש בזכרון יעקב. במסעדה יציג לוי תפריט ים תיכוני עונתי, שיתבסס על אוכל מקומי מאזור המסעדה (עד 40 קילומטר ממנה ומהחקלאים באזור), שמן זית, עגבניות, טעמים ביתיים והרבה חומרי גלם כבושים ומעושנים, בהם מתמחה לוי. המסעדה נפתחת בימים אלו להרצה מצומצמת, ופתיחתה הרשמית תיערך במהלך חודש מרץ.

*#