אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: מאיר אדוני נכנס לתחום הסנדוויצ'ים

אחרי ארבע מסעדות גורמה ואחת בניו יורק שקורמת עור וגידים, פונה מאיר אדוני לנתיב מפתיע במיוחד: שוק האוכל המוכן בחנויות הנוחות בתחנות דלק. בדקנו, טעמנו וחזרנו עם רשמים

תגובות

אחרי שיצר אינספור מנות מולקולריות, ארוחות גורמה, פנה לשוק שומרי הכשרות וקרץ לעבר ניו יורק, חולש השף מאיר אדוני על תחום חדש ומפתיע במיוחד: סנדוויצ'ים, ועוד כאלה שימכרו בחנויות הנוחות Sogood שבתחנות הדלק. אדוני, שבבעלותו מסעדות כתית, מזללה, לומינה ובלו סקיי, הוציא לפועל את המהלך בשיתוף חברת סונול והמסעדן אמיר תורג'מן, מבעלי מסעדת פופינה ובר-היין Wine Story, במטרה להנגיש לקהל הרחב את טעמי המטבח העילי המזוהים עימו. "מנות הדרכים" של אדוני יכללו בשלב זה קולקציה מסקרנת של שלוש מנות עיקריות: ארוחת ברביקיו ריבס מאסאדו של עגל צלוי בברביקיו על פחמי הדרים, ג'ינג'ר, שזיפים מעושנים, קרם שעועית שחורה, צ'יפוטלה וליים (כך במקור); ארוחת ציקן קוסמוי מפרגיות צלויות בלמון גראס, ליים ובוטנים, חציל תאילנדי קלוי, סויה בהירה, שמן שומשום, כוסברה וצ'ילי, וארוחה טבעונית של פטריות חורש צלויות בשום וטימין, בטטה אפויה במלח ים, קינואה אדומה, בצל ירוק בגריל, שקד קלוי, דבש תמרים וטחינה גולמית. כל אחת מהמנות מוגשת בלחם מרוקאי ומלווה בירקות טריים.

סנדוויץ' מוכן לאכילה. ארוחת צ'יקן קוסמוי של אדוני (צילום: יעל רייף)

העניין עובד כך: הארוחה שאפשר לחמם ולאכול במקום או לקחת בטייק אווי, ארוזה בקופסת קרטון מעוצבת, הכוללת ערכה פנימית של לחם מרוקאי טרי ומוואקם, המכיל את הממרחים שילוו את המילוי, שקית וואקום נפרדת למילוי עצמו, ושקית שלישית ובה ירקות טריים דוגמת צנונית, פלפלון ומיני מלפפון. את שקית המילוי המוואקמת מחמם המוכר במיקרוגל בחנות הנוחות, ומעביר את תוכנה לפרנה. משם עובר הלחם הממולא לחימום קצר בטוסטר (סלמנדרה), ובתום שלוש דקות מוכן הסנדוויץ' העילי לאכילה. 38.90 שקלים עולה הערכה, ובהמשך יצטרפו להיצע גם מרקים, סלטים וסנדוויצ'ים חלביים שיתאימו לשעות הבוקר.

כך זה נראים המרכיבים הארוזים. סנדוויץ' של אדוני בסונול (צילום: יוליה ניקנקין)

אנשי עכבר העיר טעמו את שלושת הסנדוויצ'ים והופתעו לטובה: הלחם היה טרי ופריך והזכיר בצורה מדויקת את הפרנה המקורית, והמילוי היה שונה מכל מה שטעמנו עד כה והכיל פיצוץ טעמים עזים ומעניינים מקצוות שונים של העולם. סנדוויץ' הצ'יקן קוסמוי למשל, היה מעניין מאוד ורב טעמים מתובלים דוגמת למון גראס, ליים, שמן שומשום וכוסברה, שליוו חתיכות רכות, נעימות ונגיסות של עוף. גם הכריך הטבעוני עתיר הפטריות והקינואה היה מעניין מאוד בטעמו ומרקמו, ושונה שנות אור מכל מיני יצירי טופו שמסתובבים חופשי בשוק.

כמות המילוי הנדיבה מצאה חן בעינינו והיוותה שדרוג משמעותי אל מול אותם כריכי גבינה צהובה / טונה שמגיעים דקים וצנועים במילויים. כאן, הסכימו כל הטועמים, מדובר בארוחה של ממש. הדבר היחיד שיש לקחת בחשבון לפני הרכישה, במיוחד אם מדובר בילדים, הוא שכל אחד מהסנדוויצ'ים מאופיין בטעמים חזקים, מלוחים ומתוקים כאחד, שלא בטוח שיעברו בשלום חך עדין או רגיש מדי. פרט לכך, ואם תישמר הרמה שנטעמה היום, מדובר בסיפור הצלחה.

*#