טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: כבר אכלתם במסעדת האינסטגרם?

וגם: מאפיית גורמה ריחנית בשינקין, המבורגרייה חדשה בראשון לציון, מי נוסע לבשל על יאכטה באיטליה, ומסעדת יונה סוגרת את שעריה ומחפשת לוקיישן חדש 

תגובות

עם כל הכבוד לסלפי, אחת המהפכות האמיתיות שהביא עמו האינסטגרם קשורה בעובדה שכולם הפכו לצלמי אוכל בראש ובראשונה: המבשלת הביתית או השף המפונפן - כולם מצלמים אוכל באינסטגרם. אם נדמה לכם שהבאזז נרגע לרגע - מגיעה מסעדת הום מייד בתל אביב ומאיימת להשלים את המהפכה באופן סופי כשהיא מגדירה את עצמה כ"מסעדת האינסטגרם הראשונה בעולם". הום מייד, מסעדת אוכל ביתי ובריא שפועלת בשקט עוד טרום המהפכה הבריאה, דוגלת מראשית דרכה בבישול ללא טיגונים ובאיזון בין פחמימות וחלבונים, קטניות וירקות. איך אומרים? בריא, אבל מוכר.רועי טל, שף ובעלים, מה הכוונה במסעדת האינסטגרם הראשונה?"אנחנו חושבים שהגיע הזמן לתת ערך ממשי לתמונות שגולשים מצלמים, אז השקנו שיטת תשלום חדשה: עוקבים אחרינו באינסטגרם, מגיעים למסעדה, מעלים תמונה לאינסטגרם, ומתייגים את הום מייד. המערכת שלנו מזהה את המשתמש ושולחת אליו קוד, אותו הוא מכניס לאפליקציה שלנו ובביקור הבא שלו כאן הוא לא משלם על הארוחה".טל, שבמשך תקופה ארוכה היה נטול אינסטגרם משל עצמו, מסביר כי הרעיון נולד לאחר מפגש עם איש מדיה חברתית. "לא רציתי סתם חשבון, חיפשתי משהו אחר וביחד חשבנו על זה. בתוך שבוע התווספו אלינו 800 עוקבים, וזה עוד לפני ההשקה. אנשים מגיעים לפה ומתלהבים מהעניין כי באמת מדובר במותג הראשון שנותן ערך כספי לתוכן שהלקוחות שלו משתפים".הום מייד - הנציב 18, תל אביבתגידו צ'יז(קייק). הום מייד (צילום: יח"צ)בייקר'ס: מאפיית בוטיק חדשה בשינקין

אם הסתובבתם בשבועות האחרונים בשינקין ודאי שמתם לב שבין לא מעט חנויות בוטיק צצו גם קונדיטוריות וחנויות ממתקים שמצטרפות לאלו הקיימות. אל הפתיחה הצנועה של חנות המתוקים הערביים של פותנה ג'אבר בצמוד לחומוס אכרם לבוטיק השוקולדים ליה שנפתח זה מכבר, מצטרף כעת בייקר'ס - מאפיית בוטיק שנולדה ברמת חן והחל מיום שני הקרוב תשלח ידיה אל מרכז תל אביב, תתמקם אל מול גינת שינקין ותנסה להפיץ משם את הבשורה הצרפתית. מאחורי בייקר'ס עומדים זוג הקונדיטורים-אופים שירי ואלכס לביד, והיזם ליאור גליקמן. הזוג לביד שעבר על פני קונדיטוריות נחשבות בארץ, וגם עשה גיחה לא קצרה ללימודים והתנסות בקונדיטוריית העילית spice &baker שבלונדון. "אני מגדיר את המקום כבית מאפה שיש בו חנות", אומר גליקמן, "אנשים מקבלים בכניסה סלסילה וחוץ מזה יש גם אופציה לישיבה כיפית על הדק שמשקיף על הגינה, קצת מחוץ להמולה של שינקין". כששלושה אנשים בעלי חיבה גדולה לאפייה נפגשים, התוצאה היא משהו בין בית קפה למאפייה דקדקנית, המגישה למשל מאפה גבינות צאן, או מאפה ממולא בקרם וניל ותפוחי עץ, חטיפי שיפון חמוציות וצימוקים, שבלולי פוקצ׳ה ולחמי שאור כגון לחם כוסמין ולחם שיפון. למי שישב במקום תהיה הזדמנות ליהנות מקרואסון חיטה מלאה המוגש עם ביצה עלומה, פרנץ׳ טוסט מבריוש קלוי, סלט פנצנלה, כריך סלק וגבינת ברי עם ממרח פטריות כמהין. לילדים יציעו כריך מלחם קמח מלא עם ממרח שוקולד ובננות.ליאור, לקח לכם הרבה זמן למצוא את המיקום?"לקח לנו למעלה משנה עד משמצאנו את המיקום המדויק הזה, אבל עשינו משהו מיוחד שהיה שווה לחכות לו. מה שמיוחד הוא שניסינו ליצור משהו אחר בנוף המקומי – כל הקונדיטוריות והמאפיות הולכות לכיוון העץ והרומנטי, אנחנו יותר מחוברים ללונדון וניו יורק ועם עיצוב בשחור לבן וזה נכון גם למיקום. הדבר השני שמייחד אותנו הוא המוצרים. כבר לסניף הראשון הגיעו אנשים מכל רחבי גוש דן, כשיש להם אופציות אחרות מתחת לבית ובאמת – המוצרים שלנו מאוד טעימים. גם התאמנו מוצרים לשכונה ויצרנו דברים שאין לנו בסניף הראשון ומעל לכל אלה - השקענו מאוד בשירות. אני בא מאסכולה שאומרת שהלקוח קודם לכל, וחשוב לנו שיצאו מפה עם חיוך. כשיש לך מוצר מעולה זה תנאי הסף אבל השירות הוא המפתח". בייקרס - יצחק נפחא 3 (פינת שינקין), תל אביבברוכים הבאים לשכונה. בייקרס (צילום: יח"צ)השף אחמד סלמה ייצג את ישראל בתחרות בישול בוונציה

כמו בכל שנה, ערכה אמש (יום ג') חברת סן פלגרינו את תחרות "גמר גביע הבישול", תחרות בה נבחר שף ישראלי צעיר שייסע לייצג את ישראל בתחרות בישול ושיט עולמית בוונציה. גם השנה התחרו על התואר ארבעה שפים צעירים: ניסים זיו ממסעדת שגב הרצליה, נדב נצר ממסעדת פאסטל, מור ורשבסקי ממסעדת מסה ואחמד סלמה ממסעדת מלון המלך דוד, שגם זכה במקום הראשון. את התחרות שפטו השפים מושיק רוט, מאיר אדוני ושלום קדוש, לצד שופטים איטלקיים כמו השף האיטלקי אנריקו סיירה. זו הפעם הרביעית בה תשתתף ישראל בתחרות השיט והבישול שתתקיים בוונציה, איטליה בחודש יוני. בשנים האחרונות לקחו חלק בתחרות השפים אוראל קמחי (אז קבלייר וכיום פופינה), דיוויד פרנקל (פרונטו) וחביב משה (מסה). אחמד סלמה לצד מנהל שיווק סן פלגרינו ושף אנריקו סיירה (צילום: אילנית כהן)ונזכור את כולן - מסעדת יונה סגרה את שעריה על כל פתיחה מתוקשרת צריך לזכור את אלו שסוגרות דלתות בצער והפעם מדובר בהפתעה והחמצה. בתחילת השבוע נסגרה מסעדת יונה של עפרה ואבי גנור, מבעלי המאנטה ריי וגלידריות אייסברג, שפעלה קצת יותר משנתיים ביפו. יונה נסגרת במטרה לחפש בעבורה מיקום אחר ברחבי תל אביב. "הגענו למסקנה שהפעילות שלנו לא נכונה ביפו", אומר אבי גנור, "לכן החלטנו להעביר את יונה למיקום אחר. ב-15 במרץ היתה לנו נקודת יציאה פורמלית והחלטנו לא לחדש. זו החלטה עסקית/כלכלית נטו ואין לנו טענות לאף אחד. אנחנו מחפשים ליונה מיקום אחר במרכז תל אביב, בסביבה אורבנית יותר, כיוון שיפו עובדת בעיקר בסופי שבוע". לשאלה האם יונה תצטרף למתחם שרונה, שכן בעבר דובר על מסעדה חדשה של הזוג במתחם, וענה גנור: "אנחנו נשתדל לא להיות יותר במתחמים. היה לנו שטח בשרונה אבל ויתרנו עליו. זה יכול לקחת קצת זמן כי אנחנו לוקחים את הזמן ובודקים היטב את צעדינו הבאים".מאוכזב?"אני מאוכזב שנמל יפו לא פותח כפי שהפוטנציאל צריך וכפי שהאמנו במקום. אנחנו עדיין חושבים שנמל יפו הוא מהמקומות היפים בישראל, אבל צריך לטפח יופי ואנחנו מבינים שזה לא יקרה בזמן הקרוב. נתראה במקום אחר. קינוח של יונה (צילום: מסעדת יונה) הלהיט החדש בראשון לציון - הגראז'

זה לא סוד שברחבי ראשון לציון יש לא מעט מקומות בהם אפשר לאכול המבורגרים מושחתים. כדי להוסיף עוד קיסם למדורה – לפני כחודש וחצי נפתח בראשון הגראז' ותוך פרק זמן קצר הפך ללהיט המקומי. "חודשיים שלמים אכלתי בכל מסעדות ההמבורגרים בארץ", מספר יוסי גאז, מבעלי המקום, על התחקיר שערך, "לא הייתה מסעדה אחת שפספסתי - מהרשתות הגדולות לבוטיקים הקטנים, אני מכיר את ההמבורגרים בארץ מכל כיון אפשרי". בסיום התהליך המפרך (זה רק נראה כיף) ידע בדיוק מה הוא רוצה במקום החדש שהוא הולך להקים – איך ייראה ההמבורגר, מאיזה בשר ועם אילו תוספות. התוצאה הסופית היא הגראז', סוג של דיינר עם חיבה למאפיונרים האמריקאיים האגדתיים שנתנו השראה גם לעיצוב וגם לשמות המנות, קחו לדוגמה את המבורגר "אסקובר", שעשוי מתערובת הבית ופלפלים מקסיקניים חריפים, "באגסי" עשוי מבשר נטו ללא כל תוספות (45 שקלים), ו"אל קאפונה" מביא דווקא את תערובת הבית עם גבינה איטלקית ועשבי תיבול. חוץ מ"ההמבורגר הכי טוב בארץ" אפשר למצוא פה כריך אנטריקוט (40 שקלים) שמוגש עם גבינה שוויצרית, מק אנד צ'יז (28 שקלים), תפוח אדמה ל"ג בעומר וקינוחים שמגדירים מחדש את המילה מושחת. גאז מדגיש כי הכוונה היא לא רק ליצור את ההמבורגר הטוב בארץ, אלא גם לתת מכלול שלם של חוויות בילוי – מוזיקה, אלכוהול ואוכל, על כן בכל יום (ולילה) יש פה דיל שמציע בירה, המבורגר, תוספות ב-60 שקלים ומעל הכל - אלכוהול במחירים מוזלים, למשל: וודקה וXL ב-30 שקלים,או  יין (בין 15-30 שקלים).  גראז' - הרצל 151, ראשון לציוןבואו קרניבורים. גראז' (צילום: אנטולי מיכאלו)

*#