${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: סושי, ארוחת אבירים ופרעצל אמריקאי

מסעדה יפנית חדשה בתל אביב, מאפיית לחמים בחיפה, ארוחות אבירים מושחתות במסעדת עשר והפרעצל האמריקאי האותנטי שעושה עלייה

תגובות

עוד לא נרגענו מהפתיחה של המסעדה היפנית/אסייתית החדשה של השף שאול בן אדרת (מישהו אמר גל אסייתי?), והנה היום נפתחת לקהל מסעדה יפנית חדשה בשם ניני האצ'י, שתציעה מטבח יפני כשר בצפון תל אביב. מאחורי ניני האצ'י עומדים שני שועלי אוכל שצברו קילומטרז' לא קטן בעשור האחרון - יואב ולין ואודי רומנובסקי. רומנובסקי, שבאמתחתו יותר מעשור בקיוטו וייעוץ למסעדות יפניות באירופה, חבר אל ולין והדביק אותו בחיידק היפני כבר לפני תשע שנים, ומאז השניים צועדים זה לצד זה בניהול מטבחים נחשבים בארץ. כעת, החליטו לפרוש לדרך עצמאית, שהתוצר החדש שלה הוא ניני האצ'י, שהוקמה במקום בו פעל עד זה מכבר סניף של רשת ההמבורגרים בורגרס. ניני האצ'י (228 ביפנית), תציע מצד אחד סושי בר גדול על שלל מנותיו ומצד שני - מטבח יפני חם הכולל מרקים ונודלס. בנוסף, המסעדה מציגה שתי מחלקות שלא רואים הרבה בארץ – טפניאקי, מנות יפניות שנצרבות על הפלנצ'ה וקושיאקי – שיפודים יפנים.

אבל האם תל אביב צריכה עוד מסעדה יפנית / סושי? "לכאורה תל אביב מפוצצת בסושיות אבל הבנו הלקוח תמיד צודק", אומרים השניים, "יש סושיות לסטודנטים במחירים עממיים יש סושיות מאד יקרות לעשירונים העליונים, אבל אין בתל אביב סושיה שלא מתפשרת על חומרי גלם ובעיקר מאפשרת לאכול מבלי לפחד ממה שמתרחש בכיס". ניני האצ'י מציעה יותר מרק תפריט נוח מבחינה כלכלית: התפריט גם נגיש מאוד לנשים בהריון, לנמנעים מגלוטן ולטבעוניים. גם תפריט היינות של ניני האצ'י ביינות מכוון לאג'נדה נגישה נגיש, נוחה וסבירה ומתמקד ביינות ישראלים וכשרים כמובן.

ניני האצ'י - בן יהודה 228, תל אביבחדשה בשכונה. ניני האצ'ילחם גל: המאפייה הלוהטת של חיפה ציר מוריה התחדש זה מכבר במאפיית בוטיק חדשה בשם "לחם גל", כשעל המחמצות והתנורים מופקד האופה גל ידיד ולצדו זוגתו, ענבל אלנקווה. ידיד הוא בכלל איש נדל"ן שהחליט לעשות הסבה מקצועים, למד אפייה ועשה סטאז' אצל חיים כהן. משסיים את לימודיו החל לאפות במושב כרם מהר"ל, אבל מה שהיה לתחביב הפך לשמועה על לחם מצוין, והביקוש באזור חוף הכרמל הלך וגאה. כשנוכח הזוג בביקוש הגדול החליט לחזור אל העיר הגדולה ולפתוח שם מאפייה קטנה וראו זה פלא - תוך זמן קצר הפכו ללהיט חיפאי כשאופק כבר מתוכנן סניף נוסף שיקום עד סוף השנה ביקנעם (והשניים גם מביטים אל זכרון יעקב בערגה).

"פתחתי את המקום רק בגלל האהבה הגדולה שלי לאפיית לחם", מסביר ידיד, "אני מגיע מתחום היזמות והנדל"ן, אבל התשוקה לאפייה גדולה מהכל ולכן בחרתי להתמקד בנושא הזה כעיסוק לחיים. אין דבר יותר מהנה מבחינתי מאשר להריח ולטעום לחם שאור טרי שרק יצא עכשיו מהתנור". לחמי לחם גל מבוססי מחמצת שאור בת 12 שנים ובקולקציית הלחמים ניתן למצוא לחם זיתים ופרמזן, לחם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול, לחם אגוזים, לחמניות גזר, לחמניות שוקולד עם תפוז ולחם סלק, רוקפור ופרג. מלבד אוסף הלחמים המרשים מתהדרת המאפייה גם בריבות מיוחדות תוצרת המקום וכן גם ממרחים כמו טפנד זיתים, ממרח גמבה, קישואים וקשיו, ארטישוק וגזר. בנוסף לכל זה לחם גל מתפקד גם כבית קפה עם ארוחות בוקר המבוססות על לחמי המקום, הריבות והממרחים, כריכים וקישים. ואנחנו שואלים, מתי תפתחו סניף בתל אביב?לחם גל - שדרות מוריה 3, חיפהאתם יכולים להריח את זה? לחם גל (צילום: יפית בשבקין)גוד מורנינג אמריקה: מר פרעצלס עושה עליה לישראל הרשת העולמית מיסטר פרעצל'ס ששמה במרכזה את אותו כעך גרמני, עולה לארץ ופותחת סניף ראשון בקניון הזהב בראשון לציון. מאז נפתחה כקיוסק בשנת 1994 בפורטו ריקו ועד היום, עשרים שנה אחרי, חולשת הרשת על פני למעלה מ-200 חנויות ב-17 מדינות ברחבי העולם ומקפידה על פרעצל מקמח איכותי ובצק שלשים באופן ידני (ולא מכונות). התוצאה הסופית היא פרעצל שאינו דומה לכעכים אחרים בשוק. מלבד זה מצטיינת מיסטר פרעצל'ס בכעכים בטעמים, כמו קינמון וסוכר טחון, שוקולד נוטלה חם, וניל וריבת חלב, פרמז'ן, מלוח ובייגלה שומשום, כל אחד מנכר במחיר 12.90 ליחידה. סניף קניון הזהב הוא הנקודה הראשונה של מיסטר פרעצל בישראל, ואחריו עתידות להיפתח בשנה הקרובה עוד מספר חנויות בלוקיישנים דומים. בהצלחה. מר פרעצלס - קניון הזהב, ראשון לציון (שער רומא, קומת קרקע)אוטואוכל: עכשיו הספר איזו שנה פנטסטית עוברת על אסף גרניט. בין משחקי השף שהביאה אותו אל הפריים טיים לפתיחה של מסעדה חדשה בלונדון ותחזוק ארבע מסעדות בירושלים, הספיק גם השף להשתתף בקיץ האחרון בפרויקט אוטואוכל – סיבוב קולינרי שסיפר בדרכו המיוחדת את סיפורה המרתק של ירושלים דרך הצלחת כמובן. כעת, כחצי שנה אחרי, יוצא הספר שתיעד את הפרויקט בו במשך שלושה שבועות הסתובב גרניט יחד עם צוותו ב-23 מקומות בעיר ואירח 23 אורחים, כשכל אחד מהם יצר מנה שמתכתבת עם המקום ועם ירושלים. את הסיבוב, המנות והאירוח תיעדו הילה אלפרט, אסף גברון והדיי עפאים. מלבד סיפורי המקום והאנשים - נותן הספר הצצה אל מתכונים ירושלמים ותיקים, כמו גם פרשנויות שונות של האורחים לאותן מנות קלאסיות. כך למשל נמצא פה האורזשועית של עזורה והמוסקה של פינתי, מצד הוותיקים, ולעומת זאת הבריק הירושלמי של ג'קי לוי או תבשיל גאדו גאדו אותו יצרה אמה של העיתונאית דנה ויס. לאור הצלחת הפרויקט ב-2013, בירושלים מתחילים כבר להתכונן לעונת התרבות הבאה.אוטואוכל. הוצאת לאנצ'בוקס. 128 שקליםהטעם של ירושלים. מתוך "אוטואוכל - הספר" (צילום: יעל אילן, אסף עברון, טל שחר)יוצאים לקרב: ערב אבירים מחתרתי בעשר בשקט בשקט מתקיים אחת לחודשבתקופה האחרונה ערב אבירים במסעדת עשר של נחי אלקין. ערב האבירים, שנולד עוד במסעדה הקודמת של אלקין, בטי ונחי במושב רמות, נותן דרור לכל מי שחפצה נפשו להשתחרר מכבלי הפוליטיקלי קורקט של המסעדות. בימי הטבעונות השוטפים אותנו, כאן מותר לדבר על בשר ואפילו אפשר לאכול (והרבה) ממנו בידיים. כבר עם פתיחת הערב משביע אלקין את הסועדים בשבועת האביר, ומאותו רגע מתחיל מצעד אינסופי של מנות המוגשות למרכז השולחן, יחד עם בירות ויין - הכל חופשי, ובשיטה האהובה על אבירים ישראלים: אכול כפי יכולתך. זה מתחיל בעדינות יחסית עם לחמי ענק ופתיחים של סלט תפוחי אדמה וחזרת לבנה, סלקים צלויים עם קרם פרש, חציל קלוי ועוד. אחריהם מגיעים הררי בשר מנתחים וסוגים שונים - החל מרוסטביף אימתני, בטן חזיר, אסאדו וגם עופות נפלאים ממולאים באורז. כל התענוג הזה כולל גם תוספות ללא הפסקה וקינוחים מושחתים לא פחות, בירות ויין חופשי במחיר של 250 שקלים לסועד. הערב הבא יתקיים ב-18 במרץ, חובה להזמין מקום מראש.עשר - קרליבך 10, תל אביבאאאאאארררררר...וחת אבירים במסעדת עשר (צילום: יח"צ)לחיים: דרך היין משיקה את מתחם היין הגדול בישראל בשורה טובה לחובבי היין: לכבוד יום ההולדת ה-22 לרשת חנויות "דרך היין" הושק השבוע מתחם היינות והאלכוהול הגדול בישראל. המתחם, שבמרכזו אולם רחב ידיים, מרכז אלפי בקבוקי יין ממאות יקבים בעולם, המסודרים לפי מוצאם הגיאוגרפי. במתחם תמצאו גם מדור יינות המדמה מרתף גדול המאפשר להם להתיישן במקום. מהעבר השני תמצאו בר יין ועליו מכונת מזיגה אוטומטית עם יינות מתחלפים. מלבד יינות, מציע המתחם גם בירה ואלכוהול, ומקום של כבוד לוויסקי, קוניאק, רום, ליקרים ועוד. "אנחנו מבקשים להאיר את עולם היין, איכויותיו, ייחודו ועושר הטעמים שלו, ולהעמיק בקרב הישראלים את המודעות לשתיית יין כחלק מתרבות קולינרית רחבה יותר", אומר אלי שקד, מנכ"ל דרך היין. לכן, כמו בעשרת הסניפים של הרשת, על אף המקום שניתן לבירה ולאלכוהול, הדגש הגדול הוא על היין והתאמתו המדויקת ללקוח. סניף הדגל ימשיך את המורשת הקבועה של דרך היין להציג יינות חדשים בכל יום שישי ולהציע קורסים בנושא, אך בקרוב יפתח פה בשעות הערב גם בר יין, עם כחמישים עמדות מזיגה אוטומטיות ומגוונות של יין במחירים סבירים, כשלצידם מנות טאפאס. לחיים. "אירוע השקה חגיגי וחינמי יתקיים ביום חמישי ה-20 למרץ, בשעה 20:00. הזדמנות נהדרת לטעום מלא יינות מרחבי הארץ והעולם, וגם טעימות וויסקי, פורט, ובירות מכל העולם.

דרך היין - דרך השלום 9, תל אביבלחיים. דרך היין (צילום: אורי רונית)

*#