${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: המסעדה החדשה של האוזן השלישית

וגם: בר בשרים מעושנים חדש בשוק הפשפשים, מסעדת שף בסינמה סיטי ירושלים, מסעדה חברתית בבנימינה וכנס המסעדות והמסעדנים יוצא לדרך

תגובות

קולנוע איכותי - יש, מוזיקת אינדי מיוחדת - יש, בר מסעדה - יש. קבוצת האוזן השלישית חוברת לשותפים חיצוניים ומרחיבה את פעילותה עם מסעדה חדשה שמצטרפת לחנות הדיסקים ולמועדון ההופעות אוזןבר. בנציון 1 הוא שם המסעדה, שנפתחה על חורבות מסעדת ספגטים המיתולוגית, שפעלה בסמוך למתחם, בשדרות בן ציון בתל אביב. על התפריט של בנציון 1 עומד השף אילון עמיר (לשעבר טוטו), שמשלב בין מנות עשירות לבין מנות קלילות יותר, כולן מבוססות על חומרים מקומיים וטריים. התפריט מציע מנות בגודל בינוני שמתאימות לבליינים שרוצים לתפוס משהו לאכול לפני ההופעה או לארוחת ערב שלמה, בליווי דרינק. "נפלה בחלקנו הדמנות נדירה לנצל את החלל שהתפנה לידינו", אומרת יעל שקד, מקבוצת האוזן השלישית, אנחנו מאפשרים לתושבי השכונה לשבת במרפסת שלנו שצופה לשדרה וליהנות מאוכל טוב. זה הצעד הבא בחבירה לתחום התרבות בעיר הזו. אוכל ושתיה הם תרבות." ומה בתפריט? סלט קיסר עם בייקון (46 שקלם); קלמרי טרי מטוגן (48 שקלים); המבורגר 220 גר' של מעדניית דלישס עם צ'יפס בייתי (49 שקלים); פילה לברק בבלילת בירה וצ'יפס (68 שקלים); ועוד. בנוסף, בעתיד הקרוב יורחבו שעות הפעילות ותוגש גם ארוחת בוקר. בנציון 1 - שדרות בן ציון 1, תל אביבמתחם תרבות. בנציון 1 (צילום: the dark room tlv)פונדק דה לוקס: המקדש החדש של הקרניבורים בימים שכולם מתעסקים בטבעונות ובריאותנות, ולדבר על כמה בשר זה טעים הפך להיות מגונה, נדמה שלפתוח פונדק על טהרת הבשר זה מעשה מתריס כמעט. הכירו את המקום המושחת שהולך להלהיט את חובבי הבשר: פונדק דה לוקס. מאחורי המקום עומדת קבוצת אנשי אוכל, בהם אורי מרמורשטיין (אקס שדרת האוכל). הרעיון המרכזי של הפונדק עושה כבוד לברביקיו שנדמה שכבר נשכח במחוזותינו (ועל הלוגו גם ההבטחה להיות הברביקיו הטוב בעיר), ובעיקר לבשר המעושן במקום.

אחרי שמדלגים על משחקי ילדים כמו נקניקיות (בראטוורסט ווילורסט – 24 שקלים), אפשר להתמקד בנתחים מעושנים שונים ומשונים כמו פיקניה, אונטריב, צוואר ובטן חזיר, כנפיים, חזה וכדומה. לסובלים מקשיים בקבלות החלטות, סידרו פה מחלקה שלמה הנקראת "קומבו" ומאפשרת לקבל על אותו מגש עץ ערימת בשרים מכל הסוגים, בשלושה גדלים (ליחיד, לזוג או יותר). כל קומבו מוגש עם לחם תירס, סלט קולסלאו ותוספת (תירס צלוי חרפרף ומושלם), צ'יפס, מאק אנד צ'יז ועוד. הקומבואים עצמם מתחלקים לארבעה סוגים לפי סוג הבשר: לבן (נתחי בטן וצוואר), אדום (נתחי אסאדו, אונטריב ופיקניה), דל שומן (חצי עוף, הודו מפורק ואונטריב) וגולת הכותרת – דה לוקס, קומבו שבוחר את הטוב בכל קומבינציה. המחירים נעים בין 61-69 שקלים ליחיד ובין 172-198 למנה לשלישייה, ומדובר במנות ענקיות. אם עדיין לא שבעתם, אפשר להכניס גם את כל זה לתוך כריכים מושקעים ולקבל תוספות. לטובת מי ששומר על הגזרה אפשר למצוא פה הררי סלט קיסר עם הודו או אווז (בין 43-58 שקלים) או סלט מיקס בייבי. גם הקינוחים הולכים על קו מושחת לא פחות ומציעים סברינה, מוס שוקולד או עוגת גבינה ניו יורקית.

פונדק דה לוקס - עולי ציון 7, יפוטבעונים, הישארו בחוץ. פונדק דה לוקס (צילום: בן יוסטר)מלוס אנג'לס לירושלים: מסעדת שף החדשה בסינמה סיטי אחרי שש שנים בארצות הברית בהן עבד במסעדות מכוכבות ונוצצות, פתח מסעדה עם אקי אבני וארח את מיטב שועי עולם, מחליף השף ערן בן הרוש את אבק הכוכבים ההוליוודי באבק ירושלמי ופותח להרצה את LEO – מסעדת שף כשרה (והיחידה) במתחם הסינמה סיטי בירושלים. "החלטנו ללכת על שם קצר וקליט שמתכתב עם העיר. פירוש השם  LEOהוא אריה בהמון שפות וזהו גם הסמל של ירושלים", אומר בן הרוש. LEO תתפקד כביסטרו, אבל הרוש מוסיף כי "בגלל המיקום הירושלמי, המשמעות הצרפתית מתחלפת לטובת מטבח ישראלי מודרני, כלומר עירוב סגנונות של עדות ומטבחים מהעולם בטיפול עילי". בפועל, לוקח השף מנות מפורסמות ונותן להן טוויסט משלו, אינטרפרטציה אישית וטיפול מוקפד. כך, למשל, קיבלה המנה המיתולוגית "מעורב ירושלמי" טוויסט בחומרי הגלם וכעת היא מכילה שקדי עגל, נתחי אנטריקוט וכבד אווז. גם מנה כמו קרעפלך איסד אנד ווסט משלבת את חזונו של השף: מצד אחד זו גרסה היהודית לרביולי עם בקר חריף ומצד שני זהו מרק שקורץ למטבח האסייתי. מנה שתקרוץ דווקא לקהל הישראלי חובב השרינג היא מגש האפריטיף, שמוגש עם פוקצ'ה תוצרת המקום וחמישה טאפאס למרכז השולחן. מנה שמשלבת בין מטבח ערבי לאיטלקי היא הריזוטו מנסף, שמתגברת על מכשול הכשרות באמצעות שימוש בציר עוף ובטכניקת בישול שחוסכת את השימוש בחמאה ושמנת. בקינוחים אפשר למצוא מנות שממשיכות את הקו העדין המתהלך בין מטבחי העולם, כשמצד אחד תמצאו בתפריט מנת פירות תאילנד סטייל עם סופגניות לוטי ואורז דביק, ומצד שני -  קינוח צרפתי קלאסי של באבא או רום. LEO - יצחק רבין 10, סינמה סיטי, ירושליםמעורב ירושלמי, LEO סטייל (צילום: דניאל לילה)סול קיטשן: מסעדה חברתית חדשה בצפון מי אמר שהמחאה החברתית מתה? אם קופיקס הוא לא סימן מספיק מובהק עבורכם לכך שהציבור לוקח לידיו את מה שלא נותנים לו, הנה עוד מקרה שכזה. השף גיא בן אשר (אקס גאיה ומנואלה) החליט לעשות מעשה ופתח מסעדה חדשה וחברתית במיוחד בשם  סול קיטשן, במקום בו פעלה עד לא מזמן מסעדתו הקודמת – גאיה. גיא, מה זו מסעדה חברתית?"הרעיון הוא שאנחנו תורמים 20% מהרווחים חזרה לקהילה. בסוף הארוחה הלקוח מקבל יחד עם החשבון כרטיס ובו שלוש עמותות שבחרנו לעבוד איתן, והוא בוחר למי לתרום את הסכום. בכל חצי שנה אנחנו נחליף את העמותות וכרגע כל העמותות הן מהסביבה של בנימינה-פרדס חנה-כרכור". בין העמותות שסועדי סול קיטשן יוכלו לתרום להם נמצאות כעת: גשר לקהילה אור עקיבא - התומכת בילדים עם מוגבלויות, לחיים - עמותה למען קשישים ניצולי שואה ובית הילדים בגבעת עדה - בית לילדים שזקוקים לחום ומשפחה. "רציתי שזה יהיה משהו אחר", אומר בן אשר, "המחאה החזירה את הכדור לידיים של האנשים הקטנים וזה מרגיש לי נכון יותר ומדויק כלפי עצמי, כלפי החברה וכלפי המדינה". החזון החברתי אינו נגמר רק בתרומה לעמותות הנ"ל, אלא גם במחירים חברתיים לא פחות. תזכירו לנו מתי ואיפה קיבלתם במסעדת שף מנות עיקריות שנעות סביב 50-60 שקלים? הקו הקולינרי של סול קיטשן הולך על מטבח קליפורני (שמאופיין בקלילות וכיף), עם השפעות מקסיקניות וכן – גם קצת יפניות. כך אפשר למצוא פה מנות ראשונות (30 שקלים) כמו חציל מאודה עם שמן סומסום, לביבות דלעת וריקוטה בליווי סלט קינואה אדומה, קרפצ'יו טונה אדומה צלפים וצנוברים, או דים סאם עוף. מהצד המקסיקני תוכלו למצוא מנות טאקו (ב-45 שקלים ל-3 יחידות) במילוי צמחוני של צ'ילי, אבוקדו וסלסה פרסקה, במילוי חזה עוף, או צ'ילי קון קארנה עם שמנת. חובבי הבשר יכולים גם ליהנות מרוסט של שייטל וירקות צלויים (59 שקלים), או יקיטורי פרגית בטריאקי אננס, רביולי עגל ציר בקר ויין לבן, ועוד.

סול קישטן - האומן 1, מול תחנת הרכבת, בנימינה

כנס המסעדנות הראשון יוצא לדרך

שפים ומסעדנים - שימו לב: כנס המסעדנות הראשון מסוגו בארץ יתקיים ביום ראשון הקרוב, 9.3, במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. זהו כנס מקצועי שמיועד לבעלי מסעדות, רשתות, שפים, יזמים ועיתונאים מהתחום ומותנה בהרשמה מוקדמת. במקביל, תיערך תערוכת מציגים אשר יציגו ציוד, חידושים ופתרונות.  את הכנס תנחה אשת הקולינריה והתקשורת, אפרת אנזל, ויתקיימו בו מגוון פאנלים, לדוגמת פאנל יזמים בהנחיית העיתונאית גלי וולצקי ובהשתתפות גיא פרץ (שף ומנכ"ל משותף בקבוצת gf&b סרביס) ואבי כץ (רשת קופיקס); פאנל יינות בהנחיית עיתונאי היינות יאיר גת ובהשתתפות ויקטור גלוגר (קלואליס), מוש בודניק (סושיאל קלאב) והסומלייה אבירם כץ; ופאנל בנושא הדגה בישראל בהנחיית גילי ססובר ובהשתתפות שלום מחרובסקי (מול ים) וחוקר הדגים, ד"ר דני גולני. בנוסך יתקיימו גם הרצאות בנושאי טיפים ואיך בונים את הפופ אפ המושלם ופאנל מיוחד של עכבר העיר בהנחיית רותם מימון בהשתתפות ננה שרייר בנושא "המהפכה הטבעונשווילית". כנס המסעדנות של ישראל - לכל הפרטיםתנחה את כנס המסעדות של ישראל. אנזל (צילום: מנחם רייס)זזים, נסגרים ומחליפים מקומות: אחרי שבע שנות פעילות, בשבועות הקרובים תיסגר מסעדת מועדון הקצינים ברחוב הארבעה ותעתיק את מקומה למקום בו פעלה יבנה מונטיפיורי, מסעדתו של רושפלד. המעבר לדירה החדשה יתרחש ככל הנראה במהלך חודש אפריל, לאחר המיקום החדש יעבור שיפוץ. יעל הר-אבן, מנכ"לית קבוצת ג'ירף מסרה בתגובה: "החלטנו שהגיע הזמן להעביר את מסעדת הדגל שלנו למקום חדש, למרכז הסיטי של תל אביב. מחלוקת רבת שנים עם בעל הבניין בנוגע לבעיות טכניות מהותיות אילצה אותנו להיפרד מרחוב הארבעה בצער מהול בשמחה והתרגשות לקראת המעבר לסיטי".עוד מסעדה שתשחק במשחק הכיסאות היא רפסודיה רומנית שחזרה לתודעה אחרי שנות פעילות רבות ושקטות. מסע הנדודים הפעם לא יהיה ארוך במיוחד שכן, תנוע הרפסודיה מרחוב סלמה כמה עשרות מטרים לתוך מתחם נוגה, שם תחליף את המסעדה היוקרתית הכשרה שסוגרת את שעריה – לה רלה ג'פה. גלידריית השקד סגרה את סניף הדגל שלה בנמל תל אביב, שניסה לתת מענה לבלייני האזור ולפעול 24 שעות ולהגיש גם פיצות וארוחות בוקר. במקום זה השיקה השבוע הגלידרייה סניף אקספרס במתחם שוק הפשפשים, מול מסעדת האיטלקיה בפשפשים. אחרי פעילות של פחות משנה סגרו פלאפל ג'ינה את הסניף האחרון שפתחו ברחוב קינג ג'ורג' ואת השניצל המשומן מחליף עכשיו סנדביץ' בר חדש.אחרי שדיווחנו על סגירת השווארמה הטובה בתל אביב – האטליז, מסתמן שמי שיתפוס את המקום הוא שינוי כיוון מרענן בדמות דוכן הפסטה המוכר מנמל תל אביב – פיורי. טרם נתקבל אישור רשמי מבעלי המקום.

*#