שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

חדשות אוכל: איפה משיגים אלכוהול בחמישה שקלים?

וגם: ניתן רז פותח מסעדה חדשה, מאפייה חדשה על שדרות בן גוריון, הבשורה האיטלקית של מתחם שרונה, תערוכת וויסקי ראשונה מסוגה בארץ וממי אנחנו נפרדים השבוע?

רותם מימון וטלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון וטלי קושניר, עכבר העיר

יש מילים שמספיק לגלגל אותן בפה, כדי לקבל מכלול שלם של מסרים וחוויות. כזו היא סושיסמבה, שמעלה לראש מחשבות על ניו יורק ושיטוטים בווילאג', קארי ברדשאו וחברותיה ב"סקס והעיר הגדולה" ובעיקר חווית בילוי שפיזרה אבק חו"לי על רמת החיל. עוד הרבה לפני שמסעדות היו מקום בו מבלים ולא רק אוכלים, הגישו בסושיסמבה תמהיל מדויק של אווירה ואוכל. תשע שנים אחרי הפתיחה המדוברת בישראל על ידי השף ניצן רז, מי שעבד בסניף בניו יורק והקים את שלוחתה בארץ, עוזבת סושיסמבה את הארץ וחוזרת אל אבותיה. "אני הבאתי ופתחתי את סושיסמבה בישראל", אומר רז, "חוזה ההתקשרות עם סושיסמבה העולמית היה אמור להסתיים בעוד שנה אבל ביקשנו להקדים את היציאה". בפרידה כמו בפרידה, לאף אחד מהצדדים לא היה קל: הטאלנט הישראלי ביקש להשתחרר והדרך החוצה מישראל עברה בבתי המשפט, "אבל לבסוף נפרדנו כידידים", מוסיף רז.

הדבר הראשון שעשה רז אחרי הפרידה היה לשנות את שם המסעדה. הבחירה המיידית הייתה טוקו, כמו מסעדתו בת השנה של ניצן הפועלת בהצלחה בראשון לציון. הדבר השני שעשה היה לומר שלום לכללים הנוקשים של סושיסמבה, שחרטה על דגלה את השילוש היפני-ברזילאי-פרואני. "החלפנו את השם ורחבנו אותו לטוקו TLV- ניצן אסיאן קיטשן. הסושי נשאר כמעט בכללותו, אך כל השאר השתנה לחלוטין. עשינו תפריט חדש ועכשיו אנחנו יכולים לגעת פה בפסטה, בניוקי (לרז יש גם מסעדה איטלקית בשם אונו, ר"מ), וברטבים אסייתיים. אני נותן לדמיון לעוף. מבחינתי זה לפתוח מסעדה חדשה. ניצן רז וסושיסמבה נפרדו, אבל ניצן רז ממשיך את הכיוון שלו בישראל, וזה אומר לקחת את הדברים הטובים שהיו בסושיסמבה ולחדש את המקומות שהיה צריך לחדש".אז מה היה סוד הקסם של סושיסמבה?"סוד הקסם שלה היה שאני חייתי במקום. כל הזמן חידשנו אותו. המקום היה שמח ויפה ונתפס כמקום בילוי לא פחות מאשר מקום של אוכל, וככה אני ממשיך אותו. סושיסמבה היתה טיול בעולם ואנחנו ממשיכים את הטיול לכיוון אחר".התפאורה המפורסמת של סושיסמבה לא השתנתה באופן מהותי, אך החלל הפנימי עבר מתיחה ועדכון מתבקשים. שלא כמו טוקו ראשון לציון, המסעדה התל אביבית תיתן דגש גדול על סושי ואומקסה - ארוחת טעימות יפנית (260 שקלים). ברוח התקופה, ייכנסו לכאן גם לחמניות באן במילוי שורט ריבס (22 שקלים) או באז' – מין בריוש עם פסטו יפני (38 שקלים), וגם מחלקת סביצ'ה ענפה (52-56 שקלים). מעבר לכך אפשר למצוא בתפריט גם פיצה לבבות דקל ומיונז יפני (48 שקלים), יקיטורי פרגית (42 שקלים), אגאדשי טופו (32 שקלים) וגיוזה. מחוץ לאסיה אפשר למצוא את הגרסה של רז להמבורגר, אנטריקוט וכמובן פסטה טוקו עם גבינות ופטריות (69 שקלים) וניוקי עם קארי ירוק.טוקו - הברזל 27, רמת החיל, תל אביבהתחלות חדשות. ניצן רז (צילום: שי בן אפריים) קופיקס בר: מי אמר בירה בחמישה שקלים? אחרי ששברו את שוק הקפה, המאפים והכריכים, רשת קופיקס ממשיכה להכות גלים, הפעם עם "קופיקס בר", בר אלכוהולי בו כל המשקאות יימכרו במחיר חמישה שקלים. בבר של קופיקס בר יוצעו למכירה וויסקי, יינות, וודקה ובירות, כולל בירה מהחבית שתיוצר במיוחד עבור המותג קופיקס, כולם יוגשו בכוסות זכוכית. הבר יהיה פתוח משעות הערב ועד השעות הקטנות של הלילה ויכיל כ-18 מקומות ישיבה (לפי החוק), אך יפעל כבר עמידה. הסניף הראשון יפתח ביום שני הקרוב, ה-3.3, בפינת הרחובות הרצל ולילינבלום בתל אביב, לב אזור הבילויים הליליים של העיר. בסמוך לקופיקס בר יפעל גם סניף רגיל של קופיקס. לדברי אבי כץ, יזם הרשת: "קופיקס בר תחולל מהפכה בשוק האלכוהול בדומה למהפכת הקפה של קופיקס. המהפכה תוביל להוזלת מחירי האלכוהול עבור הצרכן הסופי ותהיה נדבך נוסף במהפכת המחירים שאנו מובילים. זוהי הוכחה נוספת לכך שאפשר להציע לצרכן מוצרים איכותיים במחיר הוגן".קופיקס בר - לילינבלום פינת הרצל, תל אביבכמה אמרת שזה עולה? (אילוסטרציה: dreamstime)לחם ושות': המאפייה הגדולה הבאה בתל אביב

חייהם של העוברים והשבים בצומת הרחובות בן-גוריון ודיזינגוף בתל אביב לא ישובו להיות כשם שהיו. אולי תחשבו שמדובר בהכרזה דרמטית משהו, אבל בשבועיים האחרונים אי לעבור באזור מבלי להיתקל בריחות נעימים, מגרים ומנחמים של לחם שזה עתה נאפה. זה גם מסביר את כמות האנשים הנמצאים באופן קבוע בלחם ושות', מי שאחראית על השערורייה הריחנית הזאת. לחם ושות' היא מאפייה שכונתית חדשה שהוקמה במקום בו פעל עד לא מזמן הבר פולה, ונפרסת על חלל רחב הכולל קומת מרתף, אותה מנהל השף קונדיטור דורון לוראן, שעבד אצל השף המכוכב אלאן פסאר. לוראן חבר אל איתי יונס (סושי אצה), יאיר שרון (כפיתולינה) ומתן כהן (מסעדת טוטו) ויחד הגשימו חלום שהתגלגל כבר הרבה זמן - להקים מאפייה שתביא את הקו הצרפתי, אבל לא תהיה כמו שום דבר שראינו קודם. בעזרתו של האופה מוטי חיימוביץ' מלה מולאן, הקימה החבורה מאפייה שמתמחה בלחמי מחמצת ובגטים, בשיטות אפייה מסורתיות ולפי מתכונים מסורתיים ללא משפרי אפייה ומזרזים, ובעצם "כל מה שהטבע עושה בעזרתם חום ואהבה", אומר עידן מנהל המקום.

כקונדיטור שגדל וחי בפרובאנס דורון הביא אל לחם ושות' לא מעט ממאפי האזור כמו הפוגאס (18-20 שקלים) - לחם שטוח שמזכיר במעט קלצונה איטלקי ממולא בגבינות, קיש לוריין עם שמנת ובייקון, או סן כריסטיאן – מקל בצק מצופה בשקדים (15 שקלים), ועוד. בקומה מעל, לחם ושות' מתפקד לא רק כחנות המאפייה אלא גם כבית קפה שמגיש את מיטב המאפים גם למי שמעוניין לשבת במקום ולא רק לקחת הביתה. כך, בין ארוחות בוקר צרפתיות, כריכים וסלטים, התפריט מציע גם מנות קטנות ומיוחדות כמו לבבות חסה עם אנשובי ובייקון, ברוסקטות עם עגבניות, או סלט פנצנלה עם קרוטונים של לחם המקום, לצד מנות כמו כריכים עם סרדינים, האם אנד צ'יז ואפילו גבינת הגרוייר.

לחם ושות' -  בן יהודה 128, תל אביבמאפיה שכונתית. לחם ושות' (לוגו)ליטל איטלי: הדבר החם הבא במתחם שרונה פתחו את היומנים ואל תקבעו כלום לחודש מרץ - כי סוף סוף רואים עוד סנוניות ממתחם שרונה. בשבועות הקרובים עתיד להיפתח ליטל איטלי, מתחם קולינרי שיוקם בין הרחובות לאונרדו דה וינצ'י וקפלן על ידי שלושה גופים חזקים מאוד בתחום המסעדנות בארץ: קבוצה 141 (מבעלי מסעדת ויקי כריסטינה), גיורא אשכנזי (מבעלי מסעדת NG) ויוגב ירוס (השף והבעלים לשעבר של מסעדת מל ומישל).ליטל איטלי עתיד לאגד תחתיו ארבע חוויות קולינריות שונות, שוק אוכל בוטיקי וקצת תרבות איטלקית, מתוך כוונה להעביר תחושה של ביקור באיטליה באמצע תל אביב. בין היתר יהיו שם: טרטוריה - מטבח איטלקי בניחוח ים תיכוני השואב את השראתו מדרום איטליה. התפריט, שמורכב מחומרי הגלם מובחרים וטריים, ישים דגש על דגים, פירות ים ופסטות בתוצרת עצמית של ירוס. פיקניק - שילוב של דוכני אוכל גורמה איטלקי לצד שוק אוכל בוטיקי בו ניתן לרכוש מוצרים שונים מתוצרת איטליה ויפעל 24 שעות ביממה. ווינריה - בר וחנות יין בהשראה ונציאנית, עם תפריט אוכל המורכב בעיקרו מ"צ'יקטי",  סוג של טאפאס איטלקי שמקורו בוונציה וקרנבירה, קונספט ייחודי בהשראת צפון איטליה שיציע שילוב בין בשר לבירה. הארוחה בקרנבירה בנויה ממסלולי בחירה שכוללים מבחר אנטיפסטי מיוחדים, תוספות חמות וקינוחים כאשר נותני הטון הם הבשר והבירה. בקיצור, יש למה לחכות.

ליטל איטלי - מתחם שרונהמאמא מיה! פיצה של ליטל איטלי (צילום: אפיק גבאי)גדלים כל כך מהר: חגיגות שנה לטאיזו איך הזמן טס כשנהנים: מסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה חוגגת שנה לפעילותה בשבוע חגיגות מיוחד. בין התאריכים 5-2 למרץ, ימים א'-ד', יוצע תפריט חגיגי ומיוחד. המטבח יצא החוצה לחלל המסעדה בצורת עמדות בישול, DJ מתחלף יעלה לנגן מדי ערב, וודקה סטולי עלית תזרום כמים, והפתעות נוספות יוצעו לאורחים. במסעדה יוקמו ארבע עמדות בישול: עמדת דים סאם, עמדת מרקים, עמדת בננה לוטי (קינוח חדש מיוחד לחגיגות) ועמדת אלכוהול בה תתאפשר מזיגה חופשית של וודקה סטולי עלית.התפריט המיוחד יוצע בשעות הערב בלבד ויעמוד על מחיר קבוע של 195שקלים לשלוש מנות לבחירה, מתוך שלושה סבבים של ארוחה. בין המנות החגיגיות:  סשימי אינטיאס, לובסטר טנדורי,  לוקוס לבן (מנה לזוג), קינג קראב, מרק וון טון, שפונדרה, מולים ועוד. טאיזו. ימים א'-ד', 5-2 למרץ בשעות הערב.כגודל הציפייה, כגודל ההצלחה. טאיזו (צילום: איליה מלינקוב)וויסקי לייב: תערוכת וויסקי ראשונה מסוגה בישראל

שימו לב חובבי וויסקי, זה בשבילכם: תערוכת וויסקי לייב הבינלאומית, מגיעה לראשונה לישראל. התערוכה, שהיא למעשה מותג של Whiskey Magazine, התקיימהכבר במספר ערים מובילות בעולם, כמו: אוסטרליה, אירנלד, אנגליה, ארה"ב, בלגיה, הודו, הולנד, יפן, צרפת, קנדה, ספרד, סין ועוד. השנה היא תתקיים בגלרייה מאירהוף בתל אביב, בין התאריכים 6-5 למרץ. הקהל הרחב יוכל להגיע, להתנסות ולטעום מיני משקאות וויסקי משלל מבשלות, לצד מגוון בקבוקים נדירים. בנוסף, ייערכו הרצאות על ידי טובי המומחים וכן צפויים לבקר בה מומחים עולמיים שיעבירו כתות אמן. כרטיס לתערוכה מקנה כניסה ומספר טעימות וויסקי.וויסקי לייב - לכל הפרטים והמידע.כרטיס ליום אחד - 119 שקלים. לרכישה - לחצו כאן.רק בקטע מקצועי. וויסקי (צילום: אילוסטרציה)

בנייר עיתון: המקום המהיר החדש על חורבות יועזר אנחנו לא בטוחים איך שאול אברון היה מגיב למקרא השורות הבאות: החלל בו פעלה עד לפני שנה יועזר בר יין שנסגרה זמן קצר אחרי מותו של אברון בפתאומיות, הפך בחודש האחרון לחנות לציוד גלישה ובגדים בחלק אחד,  ובחלקה האחר תפתח השבוע מזללת פיש אנד צ'יפס מהירה, בשם בנייר עיתון. הקונספט כבר מובן מהשם עצמו, כלומר הפיש אנד צ'יפס יוגשו במין קופסה שנראית כמו נייר עיתון. על המקום החדש אחראי השף דור אבן, מי שהיה הסו שף של יובל בן נריה בטאיזו וערך עמו את הסיבוב המקדים במזרח, שם התוודע עמוקות אל המטבח האסייתי. במקום החדש יביא השף את הקונספט של פיש אנד צ'יפס עם טוויסט אסייתי, עם מנות דגים בטמפורה אסייתית, פירות ים עם תבלינים אסייתיים חריפים, וון טון במילוי שרימפס וטפיוקה, ארטישוקים מטוגנים לצמחוניים, וכמובן צ'יפס תוצרת המקום שמזכיר את הטוגנים של פעם. מה שאול היה אומר על זה?

בנייר עיתון - יועזר איש הבירה 2, כיכר השעון,  יפוונזכור את כולן על כל פתיחה חגיגית יש לזכור את אלה שסוגרות דלתות בצער רב. לפני כשנה רעשה תל אביב כאשר נודע כי הסביח האגדי של עובד מגבעתיים עתיד להגיע אל העיר. העיתונים שלפו כתבות, הטלוויזיה לקחה חלק פעיל וראיונות נאספו מפה ועד הודעה חדשה, אבל כמה חודשים אחרי הפתיחה נרשמו שמועות על חילוקי דעת מקצועיים בין עובד לזכיינים. אחרי פחות משנה ובשקט רב, עזב עובד את סניף תל אביב והשלט כבר מודיע על אלוף הסביח החדש. מקום נוסף שנסגר השבוע הוא בית הקפה הוותיק קפה סקואלה, שפעל במשך שנים ארוכות ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. המקום שנודע בהיותו בית קפה כשר, היה גם מהבודדים שפעלו 24 שעות, 6 ימים בשבוע. לאחרונה נפתח מול בית הקפה סניף של קופיקס. האם זה הקורבן הראשון בתחרות? נתראה בגבעתיים. הסביח של עובד (צילום: רותם מימון)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ