טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: כשוייטנאם נוחתת בשדרות בן גוריון

וגם: סושי ודים סאם בבוגרשוב, כנאפה מיוחדת ביפו וקינוח הפברז'ה המפורסם מגיע למסעדת רופטופ

תגובות

לאנשי קפה הבימה כנראה יש חיבה לקיוסקים בלב שדרות. אחרי שלקחו בוטקה מוזנח והפכו אותו לקפה הכי פריזאי בתל אביב, עכשיו הם לוקחים קיוסק בשדרות בן גוריון ועושים חסד היסטורי עם אוכל הרחוב הווייטנאמי, שעד היום תפס את מקומו בעיקר במסעדות יקרות (אבל מעולות). בלה צ'ה פה מחזירים לאוכל הרחוב את הכבוד, מורידים ממנו את כל הסממנים המפונפנים שהוא תפס בארץ ומגישים אותו כמעט כמו בארץ המקור - ברחוב. ומהו אוכל רחוב וייטנאמי? החל מבאן מי - אותו בגט שהשאירו אחריהם הצרפתים בתום הכיבוש, שממולא בפטה כבד, ועשבי תיבול ירוקים כגון כוסברה ומחמצים אסייתיים (28 שקלים), וניתן גם להמיר לגרסה צמחונית עם טופו. אחרי הבאן מי רצוי וכדאי להתעכב על גולת הכותרת הווייטנאמית, מרק הפו (36 שקלים). חוץ מכל אלה אפשר למצוא כאן גם גרסאות מקומיות לספרינג רול, מנות נודלס מהירות, באנים ממולאים וסלטים אסייתיים. עכשיו רק נותר ליישר קו עם המחירים של וייטנאם ומזג האוויר והכל מושלם.

לה צ'ה פה - דיזנגוף 174, תל אביבאיך אומרים "אזור 1" בווייטנמית? לה צ'ה פה (צילום: יח"צ)נגיסה: סושי ודים סאם מהיר בעיר ואם כבר באוכל אסייתי עסקינן, גם פינת הרחובות קינג ג'ורג' ובוגרשוב מתחדשת בבר סושי ודים סאם מהיר וכשר. נגיסה היא רשת של מסעדות אסייתיות עם סניפים בכפר סבא, רמת גן וראש העין וכעת היא מתרחבת גם לתל אביב, בגרסה מעט שונה. הסניף החדש מציע מגוון מנות סושי ודים סאם בלבד, שמוגשות בפורמט של פאסט פוד, כלומר מזמינים מהדלפק ולוקחים את האוכל באופן עצמאי. מאחורי המקום עומדים אלכס רבינוביץ' וצחי זילברליכט, מהבעלים של בר הארמדילו, שחברו לבעלי רשת נגיסה והחליטו לפתוח את הסניף החדש בקונספט הייחודי. "בסניף הזה אין מלצריות ואין טיפים, מה שמאפשר לנו להביא לסועדים מנות במחירים נמוכים שקשה לנצוא מקומות אחרים", מספר רבינוביץ'. "אני מכיר את הבעלים של רשת נגיסה כבר זמן מה. הוא הציע לי לפתוח מקום והחלטנו שעכשיו זה זמן טוב לפתוח בתל אביב מקום שמציע מנות אסייתיות במחירים מנצחים", הוא מוסיף. בסניף התל אביבי של נגיסה לא תמצאו מטבח חם, מה שמסביר את התפריט ומצד שני מאפשר להוזיל עוד יותר בעלויות. "אנחנו מקווים שהסניף הזה יהיה הסנונית הראשונה לסניפים נוספים מהסוג הזה ברחבי תל אביב והארץ", אומר רבינוביץ'. ומה בתפריט? חלק הסושי מציע מגוון אוסומאקי, פוטומאקי, סנדוויצ'ים וקונוסים במילויי דגים שונים או צמחונים. תפריט הדים סאם מציע מגוון מילויים בשריים וצמחוניים. נגיסה - בוגרשוב 106, תל אביבבואו, קחו ושלמו פחות. נגיסה (צילום: באדיבות המקום)מלון אירופה: גורמה בבתי המלון מגיע לצפון השף אורי ארנון משתלט על הצפון ובקרוב במסעדת שף המגישה אוכל טברייניהמגמה המבורכת של השנים האחרונות בה בתי מלון מצטיידים במסעדות מצוינות כבר הולידה מקומות כמו בלו סקיי, עלמה בוטיק וכמובן הוטל מונטיפיורי. יחד עם זאת,  נדמה שאם בירושלים, תל אביב, חיפה ואילת זה עובד – באזור הצפון מישהו נרדם בשמירה. אך לא עוד: בימים אלו נחתם חוזה שיתוף פעולה בין השף אורי ארנון, בעל שתי מסעדות ארנולד'ס שבצפון, לבין משפחת עובד מטבריה, שמסיימת בימים אלו את הקמתו של מלון הבוטיק "אירופה" בטבריה שעתיד להיפתח באביב הקרוב. בבנייתו אגב, הושקעו כ-20 מיליון דולרים.אורי, איך נולד שיתוף הפעולה?"ברגע שאתה פותח מסעדה שנייה בצפון, אתה מקבל בכל יום פנייה חדשה לפתוח עוד מקום - פעם בקריות ופעם בחיפה. כשקיבלתי הצעה ממשפחת עובד אמרתי 'לא תודה', כי באותו הרגע זה לא התאים לי, אבל ההתעקשות שלהם השתלמה. הם ראיינו את מיטב השפים מתל אביב ובסופו של דבר העדיפו ללכת על שף צפוני וגלילי שבא מעולם הכשרות".מלון אירופה התמקם במבנה משוחזר בו פעל לפני כמאה שנה אחד מבתי המלון הראשונים של העיר טבריה, ובעליו מקווים לעשות את מה שרושפלד ואדוני עשו למסעדות במלונות -  למשוך קהל כשר באיכות גבוהה מכל רחבי העולם. הקונספט של מסעדת השף שתיפתח בו יתכתב עם ארץ ישראל הישנה, עם האוכל הטברייני השורשי והאותנטי ויגיש מנות כמו הסופריטו המפורסם של טבריה. אחרי שלושה מקומות כשרים בצפון, יש סיכוי שנראה אותך בתל אביב עם מסעדה לא כשרה?"שאלת השאלות. ייקח קצת זמן אבל אני לא שולל הגעה לתל אביב. לגבי הכשרות אני חושב שאמשיך עם זה, אחרי הכל זו דרך חיים שפויה. טוב לי שיש יום אחד בשבוע שבו אחרי השעה 16:00 אני סוגר את הטלפון ופותח שוב רק למחרת בערב. לא יקרה שום אסון בזמן הזה".

מתחם נוגה ידע עליות ומורדות, אך שומר בשקט ובעקביות על מקומו כמתחם אלטרנטיבי ומקום מפלט שמציע לא מעט אופציות חביבות לקפה וארוחות טובות. החברה החדשה במתחם היא כנאפה נוגה, שנפתחה באופן רשמי בשבוע שעבר לקהל הרחב לאחר מספר שבועות שפעלה בהרצה שקטה, ובמרכזה הכנאפה כמובן. אתם בוודאי חושבים כעת "עוד כנאפה ביפו, מה חדש?". ובכן, יש הרבה חדש, וזה מתחיל בעובדה שמאחורי המקום עומד בכלל בחור בריטי בשם דני פיליפס, מתנדב שהתאהב בארץ ובעיקר בכנאפה, והחליט לשבור את החוקים בכל מה שידענו על המתוק הכתום הזה. פיליפס החל את דרכו עם הכנאפה דווקא בשוק נמל יפו. לאחר שסגר את הדוכן שלו שם, חיפש לוקיישן אטרקטיבי יותר בעבור הכנאפה שלו ומשזה לא נמצא, החליט להסב חלק מביתו לטובת מקום חדש. אז מה יש כנאפה נוגה? ובכן, הקונספט מציע מנות כנאפה אישיות, מכנאפה מלוחה עם עגבניות מיובשות ועד כנאפה טבעונית (עם חלב קוקוס), מכנאפה עם חלבה ועד כנאפה שמהווה את התשובה המושחתת לוופל הבלגי עם שוקולד ועוד המון סוגים באמצע, כשאת חלקם ניתן לקנות כשהם קפואים ולחמם בבית. בקיצור, שווה לעצור.

כנאפה נגה - רוחמה 8, יפותתארגנו על אחד משלכם. כנאפה נגה (צילום: באדיבות המקום)ונזכור את כולן על כל פתיחה משמחת צריך גם לזכור את אלו שסגרו דלתות בצער רב. בקארדו -בר היין שפעל במתחם נוגה והתמחה באפייה מקומית ובארוחות בוקר משובחות - סגר דלתותיו לפני שכשבועיים וכעת נראה שייתפס על ידי בית קפה חדש.

*#