חדשות אוכל: מסעדות מתאחדות למען מבקשי המקלט - חדשות האוכל - הארץ

חדשות אוכל: מסעדות מתאחדות למען מבקשי המקלט

מסעדות יקדישו ערב מיוחד למבקשי המקלט מאפריקה, איפה תוכלו לאכול את הבראנץ' המיתולוגי של יועזר בר יין, מסעדה אסייתית חדשה בהוד השרון וממי אנחנו נפרדים השבוע?

רותם מימון וטלי קושניר, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
רותם מימון וטלי קושניר, עכבר העיר

אחרי שבשבוע שעבר עשרות אלפי מבקשי מקלט מאפריקה יצאו למחות על יחס הממשלה כלפיהם, עכשיו מגיע תורם של בעלי המסעדות. יחד עם ההפגנות הודיעו מבקשי המקלט על שביתת עבודה, מצב שיצר עומס וקשיים תפעוליים רבים במסעדות שונות ברחבי העיר, שכן רבות מהן מעסיקות מבקשי מקלט כמנקים, שוטפי כלים, טבחים ועוד. יחד עם זאת, למעלה מחמישים בעלי מסעדות, ברים ובתי קפה בעיר החליטו לנקוט דווקא בצד שתומך במאבק המוחים, והכריזו על שני ערבים שמוקדשים למבקשי המקלט, שיתקיימו ב-19-20.1, ברחבי תל אביב.את האירוע יזמו בעלי מסעדות, בתי קפה וברים המעסיקים מבקשי מקלט, במטרה לקרב בין האנשים והתרבויות ולעורר מודעות למצוקתם של מבקשי המקלט. במהלך הערבים יוגשו במסעדות מנות אריתראיות וסודניות, יושמעו לקהל הרכבים מוזיקליים מאפריקה, יתקיימו הופעות ושיחות עם פליטים - וכל זאת לצד גיוס תרומות. האירוע המרכזי יתקיים בלבונטין 7, אז יופיעו צמרת הרכבי הפליטים לצד אמנים ישראלים בשירי חופש, עם: BILAKA, GROOVE AMBASADORS, DARFUR STAR ו"אחד שחור חזק", שיופיעו לצד: עלמה זהר, קוואמי, גלעד כהנא, נועם ענבר, גיל רון שמע וליזט, מאיה דוניץ ורביד כחלני, אורי כינורות, רן דנקר ודי ג'יי בוש ביט.בית המסעדות שיקחו חלק באירועים: שאפה בר, הבאסטה, ננוצ'קה, המנזר, קפה אירופה, שסק, פורט סעיד, המזנון, לבונטין 7, מרגוזה, קזינו סן רמו, החלוצים 3 , ז'אז'ו וינו, אברקסס, ג'וז ולוז, יהלומה, הצימר, האוזן השלישית+אוזןבר, זכאים, איסמי סלמה, לבונטין, תחתית, תולעת ספרים, שפאגאט, גרינברג, גרקו, פסאג', love-eat, הנסיך הקטן, הודנא, סיפו, ביתא קפה, רדיו EPGB, ראס אל חנות, פלי מרקט, אייסברג, הפיקוק, גדרה, שישקו, בר קיימא, לחמנינה, סוזאנה, סטפן בראון, קורדרוי, קסבה, האחים גרין, באצ'ו, פסטה בסטה, ביצ'יקלטה, ווינברג, השולחן, חדר אוכל, קפה נוח, פטלינה, קיטצ'ן מארקט, לופט קסטיאל.למי אתה קורא פליט? - לכל הפרטים

מבקשי מקלט ובעלי מסעדות וברים בתל אביב בתמונה משותפת (צילום: אלון סגל)

הבראנץ' של יועזר קם לתחייה לא מעט אנשים שמוקירים אוכל טוב עדיין מבכים את סגירתו של מעוז ההדוניזם והקולינריה, יועזר בר יין, שעם לכתו נפרדה תל אביב גם מאחד הבראנצ'ים המיתולוגיים שידעה. בוודאי תשמחו לגלות שבשבועות האחרונים מתקיימת באופן כמעט מחתרתי מחוות "בראנץ' של יום שבת" במסעדת הבאסטה. "מאז שיועזר בר יין נסגרה נוצר ואקום, ולחבורה שלנו לא היה איפה לאכול", אומר מעוז אלונים, מבעלי הבאסטה. "הרעיון הבשיל והבשיל, עד שלבסוף שכנענו את עצמו שאנחנו מסוגלים לקום בשבת בבוקר. החלטנו לפתוח לצהריים ולא להישאר פתוחים בערב".

ומה בבראנץ'? "זה לא סוד שלקחנו הרבה מאוד דברים מיועזר, אבל זה גם ערבוב של העסקיות של הבאסטה עם כל מיני פנטזיות של אנשים שמתעוררים בבוקר", אומר אלונים. במילים אחרות, תוכלו ליהנות ממנה עיקרית בטווח המחירים בין 69-98 שקלים, החל מאגז בנדיקט והסטייק אנד אגז המוכרים והאהובים, ועד לנקניקיות בייצור עצמי של הבאסטה, שווארמה חזיר, בורקס מוח ופיצה כתם. היתרון: על כל הזמנה מקבלים שתי צלחות קטנות ובהן איקרה או דגים כבושים, סלט חצילים או פולנטה, לבנה עם עגבניות חריפות, לשון ועוד מנות מהתפריט. את כל אלה תוכלו לשטוף עם מיץ תפוזים שנסחט במקום, עם בלאדי מרי, או קראפים של חצי ליטר יין אדום או לבן ויין חם. אנחנו לא יודעים מה התכניות שלכם לשבת, אבל כדאי שתשקלו לשנות אותן.באסטה - השומר 4, תל אביבבראנץ' שבת מוגש בין השעות  17:00-12:00מעכשיו בבאסטה. אגז בנדיקט של יועזר בר יין (צילום: יעל רייף)דלי אסייתי: הגל האסייתי מגיע להוד השרון בדברי הימים של הקולינריה הישראלית, תיזכר שנת 2013 (בין היתר), כשנת האוכל האסייתי. קיבלנו את מיטב הלהיטים של מטבחי האזור - מוייטנאם, ועד הודו, מסין ועד תאילנד. אז הטרנד עדיין לא חלף והמסעדה האסייתית הראשונה שנפתחת ב-2014 וגם העזה לצאת מתל אביב היא הדלי האסייתי - מקום חדש בהוד השרון, שמשחק על קו התפר שבין מסעדה למעדנייה אסייתית שמציעה גם בטייק אווי או משלוחים. לפתיחת הדלי חברו יובל בראשי, מבעלי הסושיאל קלאב, השף רוברט קלוגר שהוא השף בפועל של הסושיאל קלאב (וסו שף של מיכאל גרטופסקי), ונועם שרגל, ממקימי הסושי בר במסעדת רוקה וזוכה בתחרות המאסטר סושי שהתקיימה בשנת 2011. "אנשים מחפשים מקום עם אוכל טוב ולא מחייב מדי ויחד עם זאת, הם רוצים קולינריה במיטבה", מספר בראשי, "תל אביב רוויה במסעדות אסייתיות ואילו כאן, בהוד השרון, יש קהל גדול שהגיע מתל אביב והוא מבין ודורש איכות. רוברט ואני מכירים כמעט שלוש שנים מהסושיאל ואת נועם הכרנו בעקבות המקום החדש. גילינו אדם שיודע להכין סושי ברמה מאוד גבוהה". לפיכך, בדלי האסייתי תמצאו מבחר עצום של מוצרים, החל ממנות שף אסייתיות כמו מרקים קרים וחמים של ראמן וטום יאם, לחמניות באו ממולאות, דים סאם ממינים וסוגים שונים, טטאקי סלמון, קארי יפני, דג טנדורי, קינוחים ומיצים טבעיים. כיאה למסעדה של סושי מאסטר, תוכלו למצוא גם מנות סושי מוקפדות במגוון סוגים ושיטות, וכן מוצרי מעדנייה ומוצרי מדף אסייתים. שיטת ההגשה דורשת שהסועדים יזמינו את המנה בקופה, יתיישבו ומלצרים יביאו אותה אל השולחן, אבל האם הקונספט מצביע על כך שהמקום זול יותר? כן ולא: "אם תבדוק את המחירים במסעדות האסייתיות באזור, כמו זוזוברה, ג'ירף ויאמטויה, תמצא שאנחנו יותר זולים מהן", מוסיף בראשי, "אבל בגלל ההקפדה על איכות המנות, אנחנו בפירוש לא מסעדה זולה".דלי אסייתי -  רחוב הבנים 15, הוד השרוןחדשים באזור. דלי אסייתי (צילום: בן יוסטר)

ברלין: בר סנדוויצ'ים חדש בראשון לציון

אם אתם נמצאים באזור ראשון לציון וחשקה נפשכם בכריך טוב, אתם צריכים להגיע לברלין - מזללת סנדוויצ'ים חדשה שפתחו האחים אבי ואייל דז'אן באזור גן העיר. אבי הוא שף במקצועו, והספיק כבר לעבור במטבחים של כמה מסעדות מובילות כמו מול ים, פרונטו ומסעדת פרובאנס בגליל ז"ל. יחד עם זאת, את ברלין הם פתחו באווירה ביתית וחמימה יותר, עם תפריט שמתמקד במבחר רחב של כריכים מסוגים שונים, בשריים או צמחוניים וכשרים. בתפריט של ברלין ניתן למצוא ארוחת בוקר צמחונית עם ביצים, סלטים, טחינה, לחם וריבה (42 שקלים), או ארוחת שקשוקה עם ביצים, נקניקיות מרגז, צ'וריסוס, סלט ירקות, לחם, טחינה וריבה (59 שקלים); כריכים שונים כמו סנדוויץ' סביח (26 שקלים). עוד בתפריט מרקים, סלטים בהרכבה עצמית, ארוחת ילדיםשל נקניקיות ותפוצ'יפס וקינוחים. בנוסף, מציעים בברלין עסקית צהריים במחיר 49 שקלים ובה כריך בשר, מרק או סלט, גזוז בטעמים וכוס קפה או תה, לצד שבע סוגי בירות שונות שמוגשות במקום.ברלין - זד"ל 1, ראשון לציוןברלין (צילום: מיטל סלומון)זרירה: בית קפה זעיר במתחם גן החשמל שימו לב מה קורה לרחוב לבונטין בשנה האחרונה: הטאקריה מצד אחד, חומוס אליהו והחזית העממית מצד שני אבושדיד באמצע ועכשיו גם זרירה - בית קפה זערורי שפתחו שירן רוני שני ודורינה כהן. המקום מציע תפריט צמחוני, לא יקר וטעים, למשל: קורנפלקס בבוקר, או ארוחות בוקר טבעוניות (40 שקלים), ברוסקטות עם ביצים עלומות (28 שקלים), סנדוויצ'ים (בין 12-30 שקלים), המבורגרים צמחוניים עשויים עדשים וקינואה (35 שקלים), מגוון סלטים לדוגמת סלט עדשים, ועוד.זרירה - לבונטין 13, תל אביבקטן ואינטימי. זרירה (צילום: קרן הפוך כהן)ונזכור את כולן על כל פתיחה משמחת צריך לזכור את אלו שסגרו דלתות בצער. הפעם אנחנו נפרדים מההבטחה גדולה - ניקוס גאליס. המסעדה הוקמה לפני פחות משנתיים בשיאו של גל יווני שתקף את תל אביב והתמקמה בנמל תל אביב. ניקוס גאליס התמחתה בסופלאקי ובגירוס והיתה אמורה לתת מענה לבלייני הנמל שאינם חפצים בהמבורגר, כרשת בת של רשת אגאדיר. בשבוע שעבר סגרה דלתות ועל דלת הסניף נכתב: "יצאנו לחשוב". קחו את הזמן. המזללה האיטלקית אוואנטי, שנפתחה לפני כשנה ברחוב אבן גבירול והבטיחה להביא פסטות ומנות איטלקיות במחירי המחאה החברתית, סגרה לפני מספר שבועות את המקום ואת מקומה יחליף בקרוב סניף נוסף של פסטה מיאה.

תגובות