אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חדשות אוכל: ארז קומרובסקי מפתיע בכפר אז"ר

השף פותח מסעדת פופ אפ בכפר אז"ר, מסעדה יוונית חדשה בצפון תל אביב, בר מרוקאי חדש בתל אביב ואיפה תשלמו 60 שקלים על סטייק משובח?

תגובות

תושבי אזור המרכז - התכוננו: השף ארז קומרובסקי מקים מסעדת פופ-אפ חד פעמית בכפר אז"ר, שתפעל בימים רביעי-חמישי, 8-9.1.14. המסעדה, כך מובטח, אמורה לספק חוויה טוטאלית של אוכל ושעשועים עם צפרדעים וברווזים מפלסטיק לצד ירקות מהגינה האורגנית, מאפים לוהטים מהטאבון וגלידת בזוקה לקינוח.התפריט שיוגש בימי הפעילות של המסעדה יציע מנות כמו חצי לחם אחיד ממולא בשר טלה אפוי שעות, זיתי טאסוס ועלי פטרוזיליה, ברווז בוער ועל ראשו סשימי (שט בגיגית עם הפתעות), כרוב מלפוף שרוף, טחינה לבנה וסילאן, לפתות תינוקות בציר עוף דבש וצ'ילי, זנבות טלה מבושלים במיץ של עצמם וזנבות שור בשעועית שחורה וכרישה, עוגת תפוחים אלוהית בקופסת אנצ'ובי, ומנות נוספות. עלות הארוחה היא 250 שקלים לסועד, ללא אלכוהול ושתיה. יש להזמין מקומות מראש - 054-7288220. נרגילה חוזרת אל תל אביב רשת מסעדות נרגילה היתה אחד מהסמלים של הקולינריה הישראלית בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90, עם תפריטים סקסיסטיים שהיום לא היו עוברים בשקט, ומלאווח מצוין בעידן שבו עוד לא ספרנו קלוריות. כעת, אחרי יותר מעשרים שנה מאז נסגרה המסעדה האחרונה, מסעדת נרגילה שבה לעשות כיף תימני (יחד עם הבעלים המקורי - נרי אבנרי), לא רחוק מהמקום בו שכנה בשנת 1989 - רחוב קרליבך בתל אביב. בתפריט תמצאו את הזיווה, הפאתות והמלוואח הקלאסיים אבל גם מנות פחות שגרתיות כמו המבורגרים אימתניים, קבבים וסטייקים, כשעל המטבח מופקד השף גבי פלדמן.נרגילה - קרליבך 29, תל אביבגרקו - מסעדה יוונית חדשה בצפון צפון תל אביב אחרי שפתח בתחילת הקיץ את פאסטל במוזיאון תל אביב ואחרי שהרעיד את אזורי חן עם הביסטרו גרינברג, ממשיך היזם והמסעדן צביקי עשת להפוך את המרכז המסחרי המיושן של אזורי חן לנקודת בילוי בצפון הרחוק של תל אביב עם גרקו - אוזו בר ומסעדה יוונית, בשותפות עם השף אליאב גולדברג (שותפו בביסטרו גרינברג). "התאהבתי בחוויית הארוחה היוונית שמסמלת מבחינתי חברותא ומשפחתיות", אומר עשת, "ומזמן חלמתי להקים בארץ יעד קולינרי בדומה לזה שיצרתי בעיר נלסון בניו זילנד - מתחם תוסס עם מגוון מסעדות בסגנון שונה שממוקמות בצמוד זו לזו".

כיאה לרוח היוונית, העיצוב ממזג בין חמימות של מסעדת פועלים לאיפוק אורבני, דהיינו קצת ישן וקצת חדש. הרוח היוונית באה לידי ביטוי גם בתפריט וגם בצורת ההגשה, לדוגמת מגש עמוס במנות "מזה", שמוגשות למרכז השולחן. בין המנות תוכלו למצוא סלט עדשים וסלק, פאבה (הידועה כחומוס היווני), ממרח גבינה חריפה ופלפל קלוי, גבינת קפלוטירי מטוגנת, סרדינים כבושים, שעועית לבנה עם עין שחורה, בייבי אנשובי מטוגנים עם מלח אורגנו ולימון ועוד שלל מאפים יוונים מפילו עם גבינות וסלטים נוספים לבחירה. כמתבקש, התפריט מציע גם מנות גירוס וסופלקי, שתי מנות רחוב יווניות ומפורסמות (36 שקלים בפיתה, 56 שקלים בצלחת) וכן את האוזו בר, שמסתמן כמקום עם המספר הגבוה ביותר של משקאות אניס בארץ (למעלה מ-100 משקאות). משקה נוסף שילווה את הארוחה ויוגש בקנקנים הוא הצ'יפורו, משקה מזיקוק קליפות ענבים שמתחרה בפופולריות של האוזו.גרקו - אורי צבי גרינברג 25, תל אביביאסו צפון תל אביב. גרקו (צילום: בועז לביא)החמארה הלוהטת של רחובות העיר רחובות הולכת ומבססת את מעמדה כ"תל אביב של אזור השפלה", ועל כך יעידו מספר המסעדות והברים שנפתחו בה לאחרונה. האחרון ברשימה הוא החמארה, בר אוכל ואלכוהול חדש שנפתח על ידי נדב מיר, שהיה אחד מהאנשים מאחורי מסעדת הבשר מו ומו. "בעיני, חסרים ברחובות מקומות שמתקרבים לסגנון התל אביבי המוקפד ששם דגש על אוכל איכותי ואלכוהול", אומר מיר, "אז פתחנו מקום שחורג מהשטאנץ. יותר מהכל, זה מקום של טבחים ואנחנו עושים להם הרבה כבוד". מכירים את הקונספט של דיג'יי מתחלף? אז זה בדיוק הרעיון בחמארה, רק עם טבחים. "אין הרבה מטבחים פתוחים ברחובות", מוסיף מיר, "כל הטבחים הם בני המקום, הם נותנים את הטון והם מתמודדים עם הקהל בפעם הראשונה בקריירה שלהם".

ומה תמצאו בתפריט של החמארה? המנות, שמתומחרות ב-33-16 שקלים, מתבססות על מה שמגיע באותו היום, אבל פה ושם תמצאו עוגנים כמו: מאפה ירושלמי מתנור אבן עם מטבל של שומר אפוי (16 שקלים), לחם סלק של אדון שיפון עם סרדינים איולי לימון (31 שקלים), לביבות בטטה (27 שקלים), כבדי עוף עם ביצה כמעט קשה (28 שקלים) ועוד. גם האלכוהול כאן מתומחר בהגינות מתוך אידיאולוגיה עם מנות קטנות וגדולות, ובירה גולדסטאר (18 שקלים לשליש).

חמארה - הרצל 201, רחובותמשנים את רחובות. חמארה (צילום: מאיה מיר)מגדלנה: מסעדת השף של השף יוסוף (זוזו) חנא זה כבר כמה שנים שהשף יוסוף חנא (המוכר בכינוי "זוזו"), עובד על מסעדת שף משלו, בה יוכל להביא לידי ביטוי את שלל יכולותיו. אחרי שעמד בראש מסעדת קצה הנחל (ומכר אותה), תנורין - מסעדת הענק על חוף הכנרת, ו מזללת קבבים K-BAB שפתח לפני כשנה, הגיע העת למסעדת השף. לפני כשבועיים נפתחה מסעדת מגדלנה בצומת מגדל וכבר הפכה ליקירת הצפון והמבקרים. הקונספט: מטבח שף עילי של מנות מוכרות מהמטבח הגלילי-לבנוני, בו מתמחה חנא. כמו בתנורין, גם כאן מדובר במסעדה רחבת ידיים, עם נוף אל הכנרת ורמת הגולן (ביום טוב). בתפריט המסעדה תוכלו למצוא מנות כמו לחמבעג'ין שעשוי בתנור אבן, עלי גפן במילוי אורז בסמטי ועגבניות בשלות, סלט עולש בר, שישבורק, קובה מטוגן במילוי חומוס, צלעות טלה גלילי, קבב ענתאלי - מומחיותו של חנא, ועוד.

מגדלנה - מתחם צומת מגדל, על כביש 90

טנג'יר: בר בסגנון מרוקאי בלב תל אביב כשנסגר קפה ג'ורג' הוותיק ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, הורמו לא מעט גבות, שכן מדובר באחד השרידים האחרונים לבתי הקפה השכונתיים העצמאיים. כעת, לאחר מקצה שיפוצים נרחב נכנסו אל המקום אנשי הברים המזג והביגי זי ויצרו את טנג'יר - בר חדש בסגנון צפון אפריקאי. הקונספט הכללי, כפי שניתן להבין מהשם, מהעיצוב הצבעוני, ומהמוזיקה, זועק "ברוך בואך לבית המרוקאי". גם המנות שמוגשות שמקום הן בגוון וטעמים מרוקאים, לדוגמת כנאפה תרד עם גבינת פטה, או שווארמה בלחם פרנה מרוקאי עם התיבול המקורי. אם היו לכם חששות בנוגע לאלכוהול, אתם יכולים להירגע - צמידי מסלולי השתייה המוכרים המזג והביגי זי תקפים גם כאן, מהם תוכלו ליהנות עם משקאות בהשפעה צפון-אפריקאית, כמו ה"טנג'יריה" - סנגריה עם תיבול וטעמים אקזוטיים של ציפורן, אננס, ג'ינגר וכוכבי אניס, או כמו ה"האני נחמני" - קוקטייל אניסי המבוסס על תבליני ראס אל חנות ותערובת מושרית של דבש, לימון וציפורן. התפריט של טנג'יר שהוקם על ידי השף ברנע שלס, (לשעבר סו שף באורקה ומאנטה ריי), הלך על מגוון מנות לא יקרות שמתכתבות עם המטבח המרוקאי, אבל הכונה היא לא לתבשילים כבדים, אלא למנות כמו ביש'באש - רצועות שומר וחצאי עגבניות שרי מתובלים בפטרוזיליה, עלי נענע ובצל ירוק (22 שקלים) וסאל'ק סאל'ק - כדורי סלק מעורבבים עם גבינת פטה, כוסברה, כמון, ועלי נענע טריים (27 שקלים). במנות היותר גדולות ניתן למצוא כנאפה תרד במילוי תרד וגבינת פטה (36 שקלים), "לחמה בעג'ין" - מאפה בצקי שעליו מונחים נתחי בקר, בתערובת פטרו-שום, וטחינה ביתית (37 שקלים), נקניקיות מרגז פיקנטיות (42 שקלים), ואפילו פלטה מסורתית של סיגרים, פסטלים וקובה עם טוגנים (39 שקלים). את הארוחה מלווה לחם פרנה מרוקאי וסלטים שמוגשים לכל שולחן, על חשבון הבית.

טנג'יר - יהודה הלוי 93, תל אביבתרבחו ותסעדו. טנג'יר (צילום: שי קידר)סינס: מביאים את חוף הים לשדרות עוד מקום שרוצה להביא את תל אביב אליו הוא מסעדת הבשר ופירות הים החדשה שנפתחה לפני שבוע בצומת שער הנגב. את המקום החדש הקימו זולי ג' (בוגר גוצ'ה, לוקאס ושה רומי) וחופית בן זקן, שהחליטו שגם לתושבי הדרום מגיע לאכול טוב, מבלי לקרוע את הכיס. הם ישבו, חשבו וחלמו ולבסוף פתחו את סינס, מסעדת שף המתמחה בדגים, פירות ים ובשר. התפריט כולל מנות ראשונות כמו חציל על האש (28 שקלים), קלמארי מטוגן (31 שקלים), קרפציו בקר (38 שקלים) ושיפודי שרימפס. במנות העיקריות אפשר למצוא פה סוללה מכובדת מאוד של המבורגרים (בין 39-61, תלוי בתוספות), מקלאסי ועד המבורגר עם שרימפס ביצה וגבינה. מחלקות נוספת הן הפסטות (46-69 שקלים), מנות מהגריל (48-71 שקלים), מנות ים (בין 59-103 שקלים) ועוד. סינס - תחנת הדלק צומת שער הנגב אוהבים בשרים במשק זמיר אם השם משק זמיר נשמע לכם מוכר, זה יכול להיות משתי סיבות: 1. אתם פודי'ז שמכירים כל חור בארץ. 2. אתם חובבי בשר קשים שמוכנים להרחיק כדע לקנות בשר משובח. הקצבייה של משק זמיר פועלת כבר שמונה שנים באזור התעשייה של טירה ומשלחת משם בשר לכל רחבי המרכז - מקצות עמק חפר ועד פאתי רחובות. כעת, גיתי זמיר, איש בשר ושף המקום, יוצא בבשורה: אחרי דרישת ולחצים, בשבוע הבא תפתח לקהל המסעדה החדשה של המקום, שתפעל בסופי השבוע (בינתיים) בחזית הקצבייה. המסעדה, תמשיך את הקונספט של הבשרים המשובחים, אבל במחירים שוברי שוק, לדוגמה: אם ברוב המסעדות בארץ נתח אנטריקוט במשקל 300 גר' עשוי להגיע לתמחור של 150 שקלים (אם לא יותר), כאן תשלמו 22 שקלים על כל 100 גר', כלומר 66 שקלים סך הכל. חשוב להבהיר שהמקום הקטנטן (20 מקומות ישיבה) מציע תפריט מצומצם שכולו בשר, בלי הרבה קשקושים ותוספות. משק זמיר - אזור התעשייה טירה. שישי-שבת 19:30-12:00. רק בהזמנה מראשרק בשר. משק זמיר (צילום: נמרוד גנישר, באדיבות המקום)

*#